Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΕΙΔΗΣΕΙΣΕπιβλητική παρουσία του Συλλόγου Ποντίων Ευόσμου «Παναγία Κρεμαστή» στην Πάτρα

Επιβλητική παρουσία του Συλλόγου Ποντίων Ευόσμου «Παναγία Κρεμαστή» στην Πάτρα

Σε μια μοναδική εκδήλωση στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ της Πάτρας συμμετείχε ο Σύλλογός Ποντίων Ευόσμου «Παναγία Κρεμαστή» την Κυριακή 15 Ιουλίου. Την εκδήλωση διοργάνωσαν ο Δήμος Πατρέων και το χορευτικό τμήμα του Πολιτιστικού Οργανισμού του δήμου. Ο τίτλος της εκδήλωσης ήταν  «Η ποντιακή παράδοση ταξιδεύει από τον Εύοσμο της Θεσσαλονίκης στην Πάτρα». Στο κατάμεστο από κόσμο «Πάρκο Εκπαιδευτικών Δράσεων» του Δήμου Πατρέων στην πλαζ, οι χορευτές του Συλλόγου έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό για να ψυχαγωγήσουν τους παραβρισκόμενους, ενώ οι μουσικοί του Συλλόγου, ευρισκόμενοι σε φοβερή ημέρα, δημιούργησαν κύματα ενθουσιασμού. Το ποντιακό γλέντι κράτησε ως αργά τα μεσάνυχτα αφού, παρ’ όλο που η επόμενη ημέρα ήταν εργάσιμη, ο κόσμος δεν έφευγε από την εκδήλωση. Η πρόεδρος του Συλλόγου Ποντίων Ευόσμου «Παναγία Κρεμαστή», κυρία Θεοδώρα Κερογλίδου, αντάλλαξε αναμνηστικά με τον δήμαρχο της Πάτρας, κύριο Κώστα Πελετίδη, αλλά και με τους εκπροσώπους όλων των συλλόγων και φορέων που συμμετείχαν στην εκδήλωση μέσα σε κλίμα ειλικρινούς χαράς και ενθουσιασμού.

Ο Σύλλογος Ποντίων Ευόσμου «Παναγία Κρεμαστή» μετά την εξαιρετική προπέρσινή του εμφάνιση στις εκδηλώσεις του δήμου Καρπενησίου, φέτος ανέβηκε ακόμα ένα σκαλοπάτι με την επιβλητική του εμφάνιση στις εκδηλώσεις του δήμου Πατρών. Τα ασταμάτητα συγχαρητήρια προς τους χορευτές, τους μουσικούς και το ΔΣ του Συλλόγου από τον δήμο της Πάτρας αλλά και από τους Συλλόγους που παραβρέθηκαν στην εκδήλωση μαρτυρούν την επιτυχημένη παρουσία του Συλλόγου στο Διεθνές Φεστιβάλ της Πάτρας.

Από την πλευρά τους ο δήμος των Πατρών και ο Πολιτιστικός Οργανισμός του δήμου Πατρών, επεφύλαξαν θερμή υποδοχή και φιλοξενία στο Σύλλογο Ποντίων Ευόσμου «Παναγία Κρεμαστή»! Ο δήμαρχος Πατρών κάλεσε το Σύλλογο να επισκεφτεί το δημαρχείο την επόμενη μέρα της εκδήλωσης, Δευτέρα 16 Ιουλίου, όπου εξέφρασε την επιθυμία να ξανασυμμετάσχει ο Σύλλογος Ποντίων Ευόσμου «Παναγία Κρεμαστή» στις εκδηλώσεις του δήμου Πατρών.

Ο Σύλλογος Ποντίων Ευόσμου «Παναγία Κρεμαστή» έχει δώσει τα τελευταία δύο χρόνια άλλη διάσταση στη δράση του, αφενός με την παρουσία του σε φεστιβάλ πόλεων οι οποίες δεν έχουν ιδιαίτερες σχέσεις με την Ποντιακή παράδοση και αφετέρου με εκδηλώσεις που ξεφεύγουν από τα τετριμμένα, όπως ήταν αυτές που πραγματοποίησε φέτος αλλά και πριν από δύο χρόνια για την γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού, καθώς και η φετινή αναβίωση του εθιμικού δρώμενου των Μωμόγερων.

Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στο Σύλλογο Ποντίων Ευόσμου «Παναγία Κρεμαστή» που δείχνει το δρόμο για τον τρόπο που πρέπει να λειτουργούνε και να δράνε οι Ποντιακοί Σύλλογοι, υπηρετώντας την παράδοση και τον πολιτισμό.

Δημήτρης Φωτιάδης

Εκπληκτική εκδήλωση για τη γενοκτονία από το Σύλλογο Ποντίων Ευόσμου «Παναγία Κρεμαστή»

Ο Σύλλογος Ποντίων Ευόσμου «Παναγία Κρεμαστή» στην πρωτοπορία της πολιτιστικής δημιουργίας

Εντυπωσιακή παρουσία των «Μωμόγερων» στον Εύοσμο

Εντυπωσιακή παρουσία της «Παναγίας Κρεμαστής» στο Καρπενήσι

Εντυπωσιακή παρουσία του Συλλόγου Ποντίων Ευόσμου “Παναγία Κρεμαστή” στην Πάτρα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ