Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΝΕΑΑθλητισμόςΟ απολογισμός του Μουντιάλ

Ο απολογισμός του Μουντιάλ

Συνολικά 169 γκολ σημειώθηκαν στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ρωσίας σε 64 παιχνίδια, δηλαδή 2,6 γκολ μέσο όρο ανά παιχνίδι με τον Άγγλο Χάρι Κέιν να κερδίζει τον τίτλο του πρώτου σκόρερ με έξι τέρματα (τα πέντε στη φάση των ομίλων). Πολυτιμότερος παίκτης του Μουντιάλ ήταν ο Λούκα Μόντριτς της Κροατίας, ενώ ο Μ’παπέ ο καλύτερος νέος ποδοσφαιριστής στα γήπεδα της Ρωσίας.

Παράλληλα, 12 αυτογκόλ μπήκαν στους 64 αγώνες, που αποτελούν και αριθμό ρεκόρ όπως και τα πέναλτι που δόθηκαν σε αυτή τη διοργάνωση. Όμως στο τελευταίο συνέβαλε και το γεγονός της χρήσης του VAR για πρώτη φορά σε αυτό το θεσμό.

Τον τελικό παρακολούθησαν δισεκατομμύρια στον κόσμο καθώς η FIFA αποφάσισε τη μετάδοση του αγώνα τη συγκεκριμένη ώρα (που ήταν αρκετά νωρίτερα από αντίστοιχα Μουντιάλ) για να μπορούν να το παρακολουθήσουν όσο το δυνατόν περισσότεροι, με στόχο όχι τη διαφήμιση του αθλήματος αλλά ακόμα μεγαλύτερα κέρδη για τους χορηγούς – εταιρείες κυρίως αμερικανικών συμφερόντων.

Όμως, αυτό το άθλημα, που αποκαλείται «βασιλιάς των σπορ» και συναρπάζει, παρακολούθησαν ακόμα και οι κάτοικοι της Χομς, μέσα στο βομβαρδισμένο σπίτι τους. Γιατί αυτό είναι το ποδόσφαιρο…

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ