Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΝΕΑΚαμία εμπλοκή στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους

Καμία εμπλοκή στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους

Παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποίησε σήμερα η Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη Θεσσαλονίκης(ΕΔΥΕΘ) έξω από το υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης. Αντιπροσωπεία της ΕΔΥΕΘ κατέθεσε στο υπουργείο το ψήφισμα με τα αιτήματα των διαδηλωτών.

Οι διαδηλωτές με συνθήματα όπως «Δώστε λεφτά για την Υγεία και όχι για του ΝΑΤΟ τα σφαγεία» και «Κλείστε τις βάσεις και τα στρατηγεία, καμιά συμμετοχή στου ΝΑΤΟ τα σφαγεία» εξέφρασαν την αντίθεσή τους στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ που πραγματοποιείται στο φόντο μιας ολοένα και εντεινόμενης αντιπαράθεσης μεγάλων ιμπεριαλιστικών δυνάμεων σ’ όλη την περιοχή της Μέσης Ανατολής και όχι μόνο, για την εξυπηρέτηση των μεγάλων πολυεθνικών μονοπωλίων σε βάρος των λαών.

Κατήγγειλαν την κοινή δράση και στενή συνεργασία των ΝΑΤΟ και ΕΕ, για την παραπέρα βελτίωση στους χρόνους μετακίνησης και αποστολής δυνάμεων στα μέτωπα των ιμπεριαλιστικών αντιπαραθέσεων.

Επίσης, καταδίκασαν τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, που συνεπικουρούμενη από τις άλλες φιλοατλαντικές και φιλοευρωπαϊκές πολιτικές δυνάμεις της χώρας, για λογαριασμό του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, μετατρέπει την Ελλάδα σ’ ένα απέραντο ιμπεριαλιστικό ορμητήριο για την περιλάλητη «γεωστρατηγική αναβάθμιση» της χώρας και για τα συμφέροντα της ελληνικής άρχουσας τάξης, με πολύ επικίνδυνες για τον ελληνικό λαό και τους λαούς της περιοχής συνέπειες.

Οι διαδηλωτές απαίτησαν:

  • Καμία εμπλοκή στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους.
  • Καμία αλλαγή συνόρων και των Συνθηκών που τα καθορίζουν.
  • Να κλείσουν η βάση της Σούδας και όλες οι ευρωατλαντικές βάσεις, στρατηγεία και υποδομές.
  • Να επιστρέψουν όλοι οι Έλληνες ένστολοι από αποστολές στο εξωτερικό.
  • Όχι δαπάνες ΝΑΤΟικές, σχολειά και κατοικίες εργατικές, αντιπλημμυρικά έργα, έργα αντισεισμικής θωράκισης και προστασίας, λεφτά για Υγεία – Παιδεία – Πρόνοια, για τον πολιτισμό και την άθληση των νέων.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ