Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΝΕΑΚάλεσμα στους εργαζομένους της «Γεωανάλυσης» για Γενική Συνέλευση

Κάλεσμα στους εργαζομένους της «Γεωανάλυσης» για Γενική Συνέλευση

Σε νέα Γενική Συνέλευση σήμερα Πέμπτη 12 Ιούλη, στις 7.00 μ.μ., καλεί το Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών Μακεδονίας τους εργαζόμενους της «Γεωανάλυσης».

Στο κάλεσμά του, το Σωματείο αναφέρεται στην κινητοποίηση που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 5 Ιούλη και τονίζει:

«Κάναμε την αρχή! Σπάσαμε το φόβο! 

Η στάση εργασίας αποτέλεσε κλιμάκωση της αγωνιστικής δραστηριότητας όλου του προηγούμενου διαστήματος. Αποδείχθηκε για ακόμα μία φορά η πραγματική δύναμη που έχουμε στα χέρια μας και πως αυτή ενισχύεται ακόμα περισσότερο όταν ο αγώνας μας αποκτά μαζικά και οργανωμένα χαρακτηριστικά. Παρά τις προσπάθειες της εργοδοσίας να φοβίσει και να απομονώσει τους εργαζόμενους, το πλαίσιο πάλης με προμετωπίδα την επιχειρησιακή Συλλογική Σύμβαση Εργασίας και την επαναπρόσληψη των -λόγω συνδικαλιστικής δράσης- απολυμένων συναδέλφων, συζητήθηκε με τη συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων και αναδείχθηκε το δίκαιο των αιτημάτων, αλλά και η ανάγκη οργάνωσης της πάλης για τη νικηφόρα έκβαση του αγώνα.

Αντιπροσωπεία της διοίκησης του ΣΜΤΜ είχε συνάντηση με τον εργοδότη, όπου κατατέθηκαν και συζητήθηκαν τα αιτήματα των εργαζομένων. Η αδιάλλακτη στάση του δεν μας πτοεί. Δεν κρύβεται ο φόβος και η αμηχανία του για το γεγονός ότι οι εργαζόμενοι της εταιρείας σηκώνουν το κεφάλι, συζητάνε και οργανώνουν τις δικές τους απαντήσεις, συσπειρώνονται με το ταξικό κλαδικό τους σωματείο.

Αποκτούμε πείρα να αγωνιζόμαστε συλλογικά! Συνεχίζουμε!

Βρισκόμαστε σε ετοιμότητα για τις επόμενες αγωνιστικές κινητοποιήσεις. Γνωρίζουμε ότι η εργοδοσία θα εντείνει την προσπάθεια να μας διαιρέσει και να σπάσει την αγωνιστική μας συνοχή με διάφορα μέσα, όμως οι συνεχείς απειλές και η τρομοκρατία δείχνουν ότι αγώνας μας τη φοβίζει. Ένας δρόμος μας μένει: Δυναμώνουμε ακόμα περισσότερο την οργανωμένη δράση και τη συλλογική διεκδίκηση!

Καλούμε σε Γενική Συνέλευση του Σωματείου με θέμα τις εξελίξεις στη “Γεωνάλυση”. Κάνουμε απολογισμό της δράσης μας και σχεδιάζουμε τα επόμενα βήματα για την κλιμάκωση του αγώνα μας.

Πέμπτη 12 Ιούλη στις 19.00 στο Εργατικό Κέντρο».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ