Socialize

Socialize

Socials

Reunion 165x265

Ο Άρης δεν χρειάζεται αποκατάσταση, ο Περισσός την είχε ανάγκη…

10-07-2018

Δεν ασχοληθήκαμε μέχρι τώρα με την κομματική αποκατάσταση του Άρη και την χολή που έσταξαν οι πένες και οι γλώσσες των αστικών και οπορτουνιστικών επιτελείων γι’ αυτήν. Θέλαμε να αφήσουμε αστούς και οπορτουνιστές στον πόνο τους, να πείθουν με τη χολή τους και τον πλέον δύσπιστο ότι καλά κάνει το ΚΚΕ και αποκαθιστά και κομματικά τον Άρη. Δεν μπορούσαμε όμως να μην μπούμε στον πειρασμό να κάνουμε μια αναφορά διαβάζοντας άρθρο στελέχους της «Αριστεράς της Ανατροπής» με τίτλο «Ο Άρης δεν χρειάζεται αποκατάσταση, ο Περισσός την είχε ανάγκη».

Δεν θα ασχοληθούμε καθόλου με τις απίστευτες ασυναρτησίες του άρθρου, ούτε καν με την σημαία του οπορτουνισμού και του αναρχισμού που ανεμίζει ο αρθρογράφος, καλώντας τους κομμουνιστές όπου γης να καταπατήσουν τον δημοκρατικό συγκεντρωτισμό και να απευθυνθούν στον λαό ο καθένας σύμφωνα με την αντίληψή του στο όνομα της επανάστασης! Στο όνομα της επανάστασης δηλαδή να καταπατηθούν βασικές αρχές της σοσιαλιστικής επανάστασης όπως είναι ο δημοκρατικός συγκεντρωτισμός! Δεν θα ασχοληθούμε όμως όπως είπαμε με αυτού του είδους τις ασυναρτησίες γιατί δεν είναι η πρώτη φορά που οι οπορτουνιστές καλούν σε ρήξη με τον δημοκρατικό συγκεντρωτισμό, καλούν ουσιαστικά σε μετάλλαξη και διάλυση τα κομμουνιστικά κόμματα! Άλλωστε και οι Συνασπιστές, που το 1989 – 1991 προσπάθησαν να διαλύσουν το ΚΚΕ, μεταξύ άλλων είχαν στο στόχαστρό τους και τον δημοκρατικό συγκεντρωτισμό, τον οποίο βάζει και στο δικό του στόχαστρο το στέλεχος του ΝΑΡ! Δεν θα ασχοληθούμε ούτε με τις άλλες ασυναρτησίες περί του ότι ο Άρης δεν είχε ανάγκη από αποκατάσταση, αλλά αυτήν την χρειαζόταν ο Περισσός!

Εμείς θα ασχοληθούμε καθαρά με το ποιοι είναι αυτοί οι ΝΑΡίτες, οι οποίοι τολμούν και πιάνουν στο στόμα τους και το ΚΚΕ και τον Άρη, χωρίς πριν να έχουν κάνει καμία αυτοκριτική, χωρίς πριν να έχουν ζητήσει συγνώμη από τον Ελληνικό λαό. Αυτοί λοιπόν οι ΝΑΡίτες είναι οι ίδιοι που χοροπηδούσαν στις πλατείες χέρι – χέρι με τους Συριζαίους και τους Χρυσαυγίτες κραυγάζοντας «να καεί, να καεί το μπουρδέλο η Βουλή», «χωρίς κόμματα και χωρίς χρώματα», «δεν πληρώνω» κι άλλα τέτοια. Αυτοί οι ΝΑΡίτες είναι που μαζί με τους Συριζαίους και τους Χρυσαυγίτες προπηλάκιζαν τους αγωνιστές που πήγαιναν να μοιράσουν ανακοινώσεις στις πλατείες. Αυτοί οι ΝΑΡίτες ήταν που έστελναν επιστολές στο ΚΚΕ και το καλούσαν να συνεργαστεί με τον ΣΥΡΙΖΑ. Αυτοί οι ΝΑΡίτες ήταν που κραύγαζαν ότι το ΚΚΕ φυλάει τη Βουλή, αυτοί οι ΝΑΡίτες ήταν εκείνοι που όπλισαν όσους επιτέθηκαν τον Οκτώβρη του 2011 στις ταξικές δυνάμεις, αν δεν ήταν αυτοί οι ίδιοι οι ΝΑΡίτες που πέταξαν τις πέτρες! Αυτοί οι ΝΑΡίτες ήταν που ξημεροβραδιάζονταν έξω από τη Βουλή, αλλά που απεφάνθησαν μαζί με Συριζαίους και Χρυσαυγίτες ότι η επίθεση για την δήθεν κατάληψη της Βουλής έπρεπε να περάσει πάνω από τις ταξικές δυνάμεις! Με τις πλάτες αυτών των ΝΑΡιτών οι Συριζαίοι έγιναν κυβέρνηση και οι Χρυσαυγίτες τρίτο κόμμα! Αυτοί οι ΝΑΡίτες ήταν που χοροπηδούσαν μαζί με τους Συριζαίους διαδηλώνοντας υπέρ της διαπραγμάτευσης του Τσίπρα! Αυτοί οι ΝΑΡίτες ήταν που στήριξαν το κάλπικο δημοψήφισμα του ΣΥΡΙΖΑ και μετά εξαφανίστηκαν στις παραλίες, αφήνοντας τον ΣΥΡΙΖΑ να ψηφίσει το τρίτο μνημόνιο κάτω από τις αντιδράσεις μόνο των ταξικών δυνάμεων.

Αυτοί λοιπόν που ζητούσαν από το ΚΚΕ να συνεργαστεί με τον ΣΥΡΙΖΑ για να ψηφίζει μνημόνια, αντιμεταναστευτικούς, αντιτρομοκρατικούς, αντεργατικούς, αντιλαϊκούς νόμους, χωρίς πρώτα να έχουν ζητήσει συγνώμη για τα όσα έκαναν στο πρόσφατο παρελθόν βάζοντας πλάτη με τον τρόπο τους στην ισοπέδωση του λαού, αυτοί οι Ναρίτες που δεν έβγαλαν άχνα αυτοκριτικής για τις πρόσφατες πολιτικές τους αθλιότητες, τολμούν να επιτίθενται στο ΚΚΕ για την κομματική αποκατάσταση του Άρη!

Αυτοί οι τραγικοί ΝΑΡίτες, που τον 21ο αιώνα σύρθηκαν πίσω από τους αστούς πολιτικούς και προσπάθησαν να σύρουν σ’ αυτόν τον δρόμο και όσους άλλους μπορούσαν, αυτοί είναι που κατηγορούν το ΚΚΕ ότι δεν ήταν καχύποπτο απέναντι στους αστούς πολιτικούς σε αντίθεση με τον Άρη που ήταν καχύποπτος! Και το ερώτημα που προκύπτει και πρέπει να απαντήσουν οι οπορτουνιστές του ΝΑΡ είναι το τι σχέση έχει η διαπίστωση την οποία απευθύνουν ως κατηγορία στο ΚΚΕ, με την δράση του ΝΑΡ και ιδιαίτερα στα χρόνια της κρίσης! Η διαπίστωση δηλαδή του ΝΑΡ απευθύνεται στους υπόλοιπους αλλά όχι στο ίδιο;! Εκτός και αν το ΝΑΡ παραδέχεται ότι είναι κόμμα που καμία σχέση δεν έχει με την επανάσταση οπότε δεν χρειάζεται να απολογηθεί για την δράση του σε βάρος των λαϊκών συμφερόντων! Εκτός κι αν το ΝΑΡ μας πει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μας πηγαίνει ολούθε στο σοσιαλισμό και ότι αν ζούσε ο Άρης θα έκανε πλάτες στον ΣΥΡΙΖΑ! Η αλήθεια είναι ότι έχουμε ακούσει τόσα κι  άλλα τόσα από τους ΝΑΡίτες, που δεν τους έχουμε καθόλου ανίκανους να μας πουν και τέτοιο πράγμα!

Τάκης Φ.

Ο Άρης Βελουχιώτης ως φιγούρα της τράπουλας ή του θεάτρου σκιών…

You must be logged in to post a comment Login