Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΑΙΡΕΤΙΚΑΜια εύκολη και ανέξοδη παρέμβαση για την Τρίτση που όμως δεν την...

Μια εύκολη και ανέξοδη παρέμβαση για την Τρίτση που όμως δεν την κάνει ο δήμος!

Σε έναν χρόνο και λίγους μήνες από τώρα έρχονται δημοτικές εκλογές και θα αρχίσει ο χαρτοπόλεμος των φυλλαδίων για τα πεπραγμένα της διοίκησης του δήμου. Είμαστε πολύ περίεργοι για τα έργα τα οποία θα αναφέρουν αυτά τα φυλλάδια! Υποψιαζόμαστε ότι θα παρουσιαστεί ως έργο της διοίκησης μέχρι και η ονοματοδοσία του Δημοτικού Αθλητικού Κέντρου που πρόσφατα ονομάστηκε «Βούλα Πατουλίδου»! Υποθέτουμε ότι στα φυλλάδια αυτά θα παρουσιάζονται ως έργα μία – μία οι ασφαλτοστρώσεις που έγιναν, αφού στους λογαριασμούς κοινωνικής δικτύωσης των διοικούντων οι ασφαλτοστρώσεις έχουν την τιμητική τους.

Κι όμως η διοίκηση του δήμου θα μπορούσε να κάνει ορισμένες παρεμβάσεις που θα κόστιζαν ελάχιστα χρήματα, θα τις έβλεπε και θα τις απολάμβανε πολύς κόσμος και η διοίκηση θα μπορούσε να τις χρησιμοποιήσει στα προεκλογικά της φυλλάδια. Η διοίκηση του δήμου δεν προχώρησε όμως σε τέτοιες παρεμβάσεις! Μήπως δεν τις σκέφτηκε;! Μήπως θα έπρεπε να βρεθεί κάποιος να προτείνει τις παρεμβάσεις;!

Στην οδό Αντώνη Τρίτση, στην παράλληλη της περιφερειακής, περπατούν, τρέχουν, γυμνάζονται πλέον καθημερινά εκατοντάδες, για να μη γράψουμε χιλιάδες, άνθρωποι. Θα μπορούσε εκείνος ο διάδρομος που χρησιμοποιείται από τον κόσμο να έχει δέντρα και από τις δυο πλευρές του και για να μην καίγονται από τον ήλιο αυτοί που αθλούνται και για να είναι όμορφος. Δέντρα επίσης θα μπορούσαν να υπάρχουν γύρω από τους υπαίθριους χώρους με όργανα γυμναστικής που υπάρχουν στην Τρίτση. Δεν υπάρχουν όμως. Έτσι στους χώρους αυτούς, τους οποίους εγκαινιάζοντας οι διοικούντες τόσες φωτογραφίες έβγαλαν και τις πρόβαλαν στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, μπορεί να κάνει κανείς γυμναστική μόνο τα ξημερώματα ή τη νύχτα γιατί τις άλλες ώρες ψήνονται από τον ήλιο! Δεν θα ήταν δύσκολο να φυτευτούν δέντρα ακόμα και τώρα, αρκεί να περιποιούνται και να ποτίζονται. Υπάρχουν δέντρα που σε δύο – τρία χρόνια μπορούν να δώσουν σκιά. Οι ίδιες παρεμβάσεις θα μπορούσαν να γίνουν στη Μουσών ώστε να χρησιμοποιείται το πάρκο ως χώρος άθλησης και όχι ως αφοδευτήριο σκύλων. Δυστυχώς όμως τέτοιες μικρές και ανέξοδες παρεμβάσεις δεν έχουν γίνει.

Είμαστε πολύ περίεργοι εάν η διοίκηση του δήμου ακόμα και σ’ αυτόν τον τελευταίο χρόνο της θητείας της θα προσπαθήσει να κάνει παρεμβάσεις που θα αξιολογηθούν θετικά από τον κόσμο και στο κάτω της γραφής θα δώσουν ώθηση και στην ίδια ή εάν θα ψάξει να βρει δικαιολογίες για να μην κάνει ούτε αυτά τα μικρά ανέξοδα πράγματα.

Βασίλης Κιμ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ