Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΝΕΑΣτο Αστυνομικό Τμήμα Καλαμαριάς επειδή υπερασπίζονται τα δικαιώματα απολυμένων εργαζομένων

Στο Αστυνομικό Τμήμα Καλαμαριάς επειδή υπερασπίζονται τα δικαιώματα απολυμένων εργαζομένων

Στο Αστυνομικό Τμήμα έχουν οδηγηθεί και παραμένουν ο Νίκος Ζώκας, μέλος της Διοικούσας Επιτροπής του ΤΕΕ Κεντρικής Μακεδονίας, ο πρόεδρος του Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών Μακεδονίας, Δημήτρης Τσιτίνης και άλλα μέλη του Σωματείου.

Το συμβάν συνέβη όταν ο εργοδότης της εταιρείας «ΓΕΩΑΝΑΛΥΣΗ ΑΕ» κάλεσε την αστυνομία επειδή οι συνδικαλιστές το πρωί της Δευτέρας 2 Ιούλη, ασκώντας το συνδικαλιστικό τους δικαίωμα, έκαναν παρέμβαση, υπερασπιζόμενοι τον αγώνα και τις διεκδικήσεις των εργαζομένων της εταιρείας, που βρίσκονται σε κινητοποιήσεις από την Παρασκευή 29 Ιούνη, αντιδρώντας στις συνολικά 4 απολύσεις που έχει προχωρήσει η εργοδοσία από την προηγούμενη Τετάρτη.

Συγκεκριμένα από το πρωί της Δευτέρας μέλη της διοίκησης του Σωματείου, εργαζόμενοι και απολυμένοι βρέθηκαν έξω από το κτίριο της εταιρείας, μοιράζοντας την ανακοίνωση του Σωματείου για τις εξελίξεις και καλώντας στη σημερινή απογευματινή Γενική Συνέλευση για τις εξελίξεις στη «ΓΕΩΑΝΑΛΥΣΗ ΑΕ» και να καθορίσουν την περαιτέρω στάση τους.

Στο πλαίσιο της άσκησης του συνδικαλιστικού τους δικαιώματος, μέλη της διοίκησης του Σωματείου ζήτησαν και μπήκαν εντός του χώρου δουλειάς προκειμένου να παραλάβουν το έγγραφο της απόλυσης ενός εκ των 4 συνολικά απολυμένων, προκειμένου να το επιδώσουν στην Επιθεώρηση Εργασίας για καταγγελία της απόλυσης. Κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας δέχτηκαν, όπως καταγγέλλουν, την επιθετική συμπεριφορά του εργοδότη, ο οποίος στη συνέχεια κάλεσε την αστυνομία, με αποτέλεσμα να οδηγηθούν όλοι στο ΑΤ Καλαμαριάς.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ