Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΝΕΑΜαχητικό συλλαλητήριο ενάντια στο αντιλαϊκό πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης

Μαχητικό συλλαλητήριο ενάντια στο αντιλαϊκό πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης

Με κεντρικό σύνθημα, «Μπροστά οι δικές μας ανάγκες. Η ανάπτυξή σας τσακίζει τη ζωή μας. Αγώνας, οργάνωση και αντεπίθεση η επιλογή μας», συνδικάτα της Θεσσαλονίκης που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, πραγματοποίησαν το απόγευμα της Τετάρτης 13 Ιούνη, μαχητικό συλλαλητήριο ενάντια στο πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης με τα αντιλαϊκά προαπαιτούμενα της 4ης «αξιολόγησης», που βρίσκεται στην Ολομέλεια της Βουλής.

Στο συλλαλητήριο συμμετείχαν σωματεία, Λαϊκές Επιτροπές, ενώσεις αυτοαπασχολουμένων, γυναικείοι σύλλογοι, φοιτητικοί και σπουδαστικοί σύλλογοι, συνταξιουχικά σωματεία, που με τα πανό και τα συνθήματά τους κατήγγειλαν την κλιμάκωση της αντιλαϊκής επίθεσης που εκδηλώνεται και μέσα από το συγκεκριμένο πολυνομοσχέδιο.

Στα πλαίσια του συλλαλητηρίου, αρχικά έγινε συγκέντρωση στο Άγαλμα Βενιζέλου, στην οποία μίλησε ο Θανάσης Κουτσουράς, πρόεδρος του Συνδικάτου Οικοδόμων Ν. Θεσσαλονίκης, ο οποίος μεταξύ άλλων τόνισε ότι «με αυτό το πολυνομοσχέδιο η κυβέρνηση, όχι μόνο διατηρεί και βαθαίνει το αντεργατικό νομοθετικό πλαίσιο, αλλά πλασάρει παραμύθια περί δίκαιης ανάπτυξης, πως αυτά είναι τα τελευταία μέτρα που παίρνουμε, επιστρέφουμε στην κανονικότητα. Το μόνο που προσπαθούν να κάνουν είναι να αφοπλίσουν την εργατική τάξη και το λαό, έτσι ώστε η κερδοφορία του κεφαλαίου ντόπιου και ξένου στη χώρα, να συνεχίσει την ανοδική του πορεία».

Στη συνέχεια, οι διαδηλωτές φωνάζοντας συνθήματα, όπως «Χωρίς εσένα γρανάζι δεν γυρνά, εργάτη μπορείς χωρίς αφεντικά», πραγματοποίησαν από το Άγαλμα Βενιζέλου πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, καταλήγοντας στην πλατεία Αριστοτέλους, όπου και ολοκληρώθηκε το συλλαλητήριο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ