Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΕΙΔΗΣΕΙΣ«Ταπιάτ κι αλλάζομεν» Μία εξαιρετική Ποντιακή θεατρική παράσταση στο Πολιτιστικό Κέντρο του...

«Ταπιάτ κι αλλάζομεν» Μία εξαιρετική Ποντιακή θεατρική παράσταση στο Πολιτιστικό Κέντρο του Ευόσμου

Μία εξαιρετική θεατρική παράσταση στην Ποντιακή διάλεκτο θα ανέβει την Παρασκευή 18 Μαΐου στις 8 το απόγευμα στο Πολιτιστικό Κέντρο του Ευόσμου. Την θεατρική παράσταση ανεβάζει η θεατρική ομάδα του Πολιτιστικού Συλλόγου Μεσοβούνου προσκεκλημένη από τον Σύλλογο Ποντίων Ευόσμου «Παναγία Κρεμαστή» και την Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Κορδελιού Ευόσμου στα πλαίσια της ημέρας Εθνικής Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου. Το θεατρικό έργο έγραψε και σκηνοθέτησε ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Μεσοβούνου Παύλος Παραστατίδης. Πρόκειται για μία συρραφή πραγματικών ιστοριών που εκτυλίχτηκαν στο Μεσόβουνο μετά το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, καθώς το μαρτυρικό χωριό προσπαθεί να επουλώσει τις πληγές του αφού ο κατακτητής το έκαψε δυο φορές λόγω του ανήσυχου πνεύματος των Πόντιων κατοίκων του. Ο Παύλος Παραστατίδης ενώνει έντεχνα τις διαφορετικές αυτές κωμικές ιστορίες προσφέροντας άφθονο γέλιο στο κοινό.

Όλοι οι ερασιτέχνες ηθοποιοί δίνουν το είναι τους στην παράσταση και κάποιοι από αυτούς δίνουν πραγματικό ρεσιτάλ ηθοποιίας κάνοντας το κοινό να σπαρταράει από τα γέλια σε βαθμό που αρκετές φορές να διακόπτεται για αρκετά δευτερόλεπτα η ροή της παράστασης. Το θεατρικό ανέβηκε ήδη πολλές φορές στην κατάμεστη αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου της Πτολεμαΐδας και της Κοζάνης. Οι συντελεστές της παράστασης είναι οι Γιάννα Σιδηροπούλου, Λευτέρη Βογιατζή, Σοφία Δενεσίδου, Τάκη Τσαγκαλίδη, Δέσποινα Μπαρουλάκη, Δώρα Κινατίδη, Μιχάλη Χριστοφορίδη, Ηλία Τσαγγαλίδη, Τασούλα Ευσταθιάδου, Μαρία Χριστοφορίδου, Θωμά Αθανασιάδη, Ελένη Σαββίδου, Κωνσταντίνα Χατζηιωαννίδου.

Η τιμή του εισιτηρίου είναι 5 ευρώ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ