Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΕΙΔΗΣΕΙΣ8 διευθυντές και 26 προϊστάμενοι του δήμου Κορδελιού Ευόσμου εκφράζουν την έντονη...

8 διευθυντές και 26 προϊστάμενοι του δήμου Κορδελιού Ευόσμου εκφράζουν την έντονη διαμαρτυρία τους για το διασυρμό εργαζομένων αλλά και του ίδιου του Δήμου

8 διευθυντές και 26 προϊστάμενοι των υπηρεσιών του δήμου Κορδελιού – Ευόσμου με επιστολή διαμαρτυρίας προς  τον Γενικό Γραμματέα για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς, την Γενική Επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης, τον Ειδικό Γραμματέα Σ.Ε.Ε.Δ.Δ., το Σώμα Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης (Περιφερειακό Γραφείο Θεσσαλονίκης ), τον Εισαγγελέα Διαφθοράς, τον Συντονιστή Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας- Θράκης , το Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Κορδελιού Ευόσμου, την Π.Ο.Ε. –Ο.Τ.Α., τους Συλλόγους Εργαζομένων Ν. Θεσσαλονίκης, τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, εκφράζουν την αποδοκιμασία τους και την έντονη διαμαρτυρία τους για το διασυρμό εργαζομένων αλλά και του ίδιου του Δήμου. Η επιστολή αναλυτικά είναι η παρακάτω:

«Με μεγάλη έκπληξη και απογοήτευση Εργαζόμενοι σε θέσεις ευθύνης του Δήμου Κορδελιού-Ευόσμου, διαβάσαμε στα μέσα μαζικής ενημέρωσης την απαράδεκτη και αβάσιμη ανοικτή επιστολή του διοικητικού συμβουλίου ενός  από τους συλλόγους  εργαζομένων του Δήμου «Η ΕΝΩΣΗ», η οποία θεωρούμε ότι αμαυρώνει την εικόνα του Δήμου μας  και προσβάλλει τους εργαζομένους του. Προς αποκατάσταση της αλήθειας, σας ενημερώνουμε για τα ακόλουθα:

Από το έτος 2013 και μετά ο Δήμος, μετά από σωρεία ανωνύμων αλλά και επώνυμων καταγγελιών του ανωτέρω σωματείου,  προς  όλους τους ελεγκτικούς μηχανισμούς (Γ.Ε.Δ.Δ., Σ.Ε.ΕΔ.Δ, Σ.Δ.Ο.Ε. Εισαγγελέα Διαφθοράς κλπ) τελεί υπό καθεστώς διαρκούς και εξονυχιστικού ελέγχου για όλο σχεδόν το φάσμα των δραστηριοτήτων του. Καθημερινά, το  μεγαλύτερο μέρος των υπαλλήλων, όπως το ζούμε από τις θέσεις ευθύνης  μας,  αντί να αφιερώνουμε τον εργασιακό μας χρόνο στην εξυπηρέτηση του πολίτη και στην προώθηση των υπηρεσιακών θεμάτων, αναλωνόμαστε στη συλλογή στοιχείων, προκειμένου να απαντούμε σε καταγγελίες επί παντός επιστητού. Ενδεικτικά για το έτος 2017 απαντήσαμε σε ενενήντα πέντε (95) έγγραφα του Σ.Ε.Ε.Δ.Δ., σπαταλώντας  ατέλειωτες ανθρωποώρες και υλικούς πόρους.

 Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό, το εργασιακό κλίμα εντός του οποίου καλούμαστε να ανταπεξέλθουμε στα καθήκοντά μας  είναι κλίμα τρομοκρατίας και εκφοβισμού, αφού και η  πιο επουσιώδους σημασίας εργασία που εκτελούμε βρίσκεται εν δυνάμει στο στόχαστρο καταγγελιών. Βεβαίως και δεν υπάρχει τίποτε για το οποίο  να φοβόμαστε και είμαστε περήφανοι για τη δουλειά μας, στην οποία προσπαθούμε, παρά τις δύσκολες συνθήκες και τις μεγάλες ελλείψεις σε προσωπικό και υλικά μέσα, να δίνουμε τον καλύτερό μας εαυτό. Όμως αυτή η κατάσταση συνεχούς πίεσης  έχει ξεπεράσει κάθε λογική και όριο.    Η   επιστολή  δε  προς τον κ. Πρωθυπουργό μας κάνει να διερωτόμαστε:

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΙΚΑ Ο ΡΟΛΟΣ ΕΝΟΣ «ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ»;

– Η επινόηση  υποτιθέμενων σκανδάλων ;

– Η προστασία αυτών που συμβάλλουν στην απαξίωση  και στην κατασυκοφάντηση του φορέα όπου εργάζονται, χρησιμοποιώντας κάθε είδους μηχανισμό, αντί να συνεισφέρουν ως εργαζόμενοι στην πρόοδό του;

– Η υπεράσπιση   βουλευτών συγκεκριμένου πολιτικού χώρου ;

– Η επίκληση προς τον πρωθυπουργό να παρεμβαίνει στη λειτουργία ανεξάρτητων    αρχών;

Μήπως η ανοικτή επιστολή προς τον Πρωθυπουργό θα έπρεπε να προασπίζει και να διεκδικεί δικαιώματα και παροχές των εργαζομένων που έχουν χαθεί τα τελευταία χρόνια (μισθοί-συντάξεις-συμβασιούχοι- συλλογικές συμβάσεις εργασίας); 

Οι εργαζόμενοι του Δήμου μας, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για το νοσηρό αυτό εργασιακό κλίμα πίεσης και τρομοκρατίας,  έκαναν παράσταση πολλές φορές στο Δημοτικό Συμβούλιο, το οποίο με δύο ψηφίσματά του καταδίκασε τις πρακτικές αυτές.

Με έκπληξη είδαμε να εγκαλούνται στην εν λόγω επιστολή το Πειθαρχικό Συμβούλιο, τα Ποινικά Δικαστήρια, το Σ.Ε.Ε.Δ.Δ  και να εκφράζεται διαμαρτυρία  για διαρροή αποσπάσματος έκθεσης του Σ.Ε.Ε.Δ.Δ.,  όταν είδαμε κατά καιρούς δημοσιευμένα στον ηλεκτρονικό τύπο ολόκληρα πορίσματα του Σ.Ε.Ε.Δ.Δ. με εκθέσεις εξέτασης και ονοματεπώνυμα ανθρώπων για υποθέσεις που τελικά τέθηκαν στο αρχείο(http://www.koutipandoras.gr/article/o-dhmos-ths-remoylas-rymotomikes-atasoalieslaoroepidomata-kai-siwph-dekaetiwn  ).  Πρόσφατο παράδειγμα,  το προσβλητικό για το Δήμο μας δημοσίευμα εφημερίδας, που περιλαμβάνει  μέρος  έκθεσης του Σ.Ε.Ε.Δ.Δ., για το οποίο δεν υπήρξε η παραμικρή διαμαρτυρία από πλευράς του.

Έχοντας πλέον ξεπεράσει το όριο της αγανάκτησης και της  ανοχής μας  για το εργασιακό κλίμα που έχει δημιουργηθεί, με αντίκτυπο στη λειτουργία όλων των Υπηρεσιών του Δήμου, για το διασυρμό εργαζομένων αλλά και του ίδιου του Δήμου.

 ΕΚΦΡΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΔΟΚΙΜΑΣΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΝΤΟΝΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΜΑΣ»

Η επιστολή διαμαρτυρίας ολοκληρώνεται με τις υπογραφές των 8 διευθυντών και των 26 προϊσταμένων των υπηρεσιών του δήμου.

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ Εργαζομένων του Δήμου Κορδελιου-Ευόσμου  σε pdf

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ