Socialize

Socialize

Socials

Reunion 165x265

Ο αντικομμουνιστής Ποντιολόγος Βλάσης Αγτζίδης ως υπερασπιστής του Ιβάν…

17-03-2018

Ο Βλάσσης Αγτζίδης είναι ένας φυσικομαθηματικός που εκπόνησε τη διδακτορική του διατριβή στην Ιστορία στο Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας της Φιλοσοφικής σχολής του ΑΠΘ. Τα κύρια ερευνητικά του ενδιαφέροντα επί της Ιστορίας, σχετίζονται με το σοβιετικό Μεσοπόλεμο και την ιστορία του σοβιετικού ελληνισμού, καθώς και με τη διαδικασία μετάβασης από την Οθωμανική Αυτοκρατορία στην εποχή των εθνών-κρατών και με την ιστορική εμπειρία του ελληνισμού στη Μικρά Ασία. Ο Βλάσης Αγτζίδης κατά καιρούς απασχολεί όσους ασχολούνται με τα ζητήματα του Ποντιακού Ελληνισμού καθώς επιδίδεται σε έναν άκρατο και ανιστόρητο αντικομμουνισμό και αντισταλινισμό! Ο φυσικομαθηματικός ιστορικός Βλάσης Αγτζίδης είναι από αυτούς τους ιστορικούς που έχουν εφεύρει γενοκτονία των Ποντίων από τον Στάλιν παραπέμποντας ο ένας στα γραπτά του άλλου, χωρίς να παραθέτουν καμία ιστορική πηγή που να δικαιολογεί έστω και την σκέψη πως υπήρξαν διώξεις σε βάρος Ποντίων ή άλλων σοβιετικών εθνοτήτων εξαιτίας της καταγωγής τους.

Με αφορμή την εισβολή του κουμπουροφόρου Ιβάν Σαββίδη στο γήπεδο έπεσαν οι μάσκες διαφόρων που έσπευσαν να υπερασπιστούν τον Ιβάν Σαββίδη, άλλοι λέγοντας πως δεν είχε όπλο (!), άλλοι λέγοντας πως ήταν δικαίως αγανακτισμένος, άλλοι λέγοντας πως η φωτογραφία με το όπλο ήταν από άλλο αγώνα(!). Μαζί με τις μάσκες των υπολοίπων έπεσε και η μάσκα του Βλάση Αγτζίδη ο οποίος χαρακτήρισε την εισβολή του Ιβάν Σαββίδη με το κουμπούρι στον αγωνιστικό χώρο «ατυχές περιστατικό»! Ο Σοβιετολόγος Ποντιολόγος Βλάσης Αγτζίδης αφού πρώτα σε μιάμιση σειρά παραδέχτηκε ότι όσοι φωνάζουν για το παραβατικό μέρος της συγκεκριμένης ιστορίας έχουν δίκιο, κατόπιν ανήγαγε την εισβολή του Ιβάν Σαββίδη με το κουμπούρι στον αγωνιστικό χώρο σε θέμα του Ποντιακού Ελληνισμού! Ο Βλάσης Αγτζίδης στο πόνημά του αναφέρεται σε συγκεκριμένα κυκλώματα που προσπαθούν να υπονομεύσουν τον Σαββίδη χρησιμοποιώντας τα παρωχημένα αντιπροσφυγικά – ρατσιστικά σύνδρομα, αναφέρει ότι το μεγαλύτερο μέρος των αντιδράσεων στη συμπεριφορά του Σαββίδη σχετίστηκε με ρατσιστικές αναφορές στην εθνικοτοπική του καταγωγή και εκπορεύτηκε από κύκλους που είχαν ανταγωνιστικά επιχειρηματικά, αλλά και γεωπολιτικά συμφέροντα, αναφέρεται στο γερμανικό Spiegel το οποίο έγραψε ότι το κοινωνικό κατεστημένο αντιδράει στον Ιβάν Σαββίδη γιατί αυτός είναι νεόπλουτος ταπεινής καταγωγής (άλλο τι θ’ ακούσουμε)!

Όλες αυτές τις ημέρες παρακολουθήσαμε έναν πραγματικό επιχειρηματικό πόλεμο με αφορμή την εισβολή του Ιβάν Σαββίδη στο γήπεδο με το κουμπούρι του! Η αλήθεια είναι ότι ακούσαμε χίλιες δυο τραβηγμένες από τα μαλλιά σαχλαμάρες καθώς οι περισσότεροι παρίσταναν ότι για όλα όσα κακά και ανάποδα συμβαίνουν στο Ελληνικό ποδόσφαιρο φταίει ο Ιβάν Σαββίδης! Ακούσαμε και αθλιότητες σε βάρος του ΠΑΟΚ από γνωστούς ηλιθίους και παροτρύνσεις να παίξει στο πρωτάθλημα των Σκοπίων αντί στο Ελληνικό! Πουθενά όμως δεν ακούσαμε ρατσιστικές κραυγές σε βάρος του Ποντιακού Ελληνισμού! Ο μεγαλομέγιστος ιστορικός Βλάσης Αγτζίδης δεν κρίνει σκόπιμο να αναφέρει από ποιον υπήρξαν αντιπροσφυγικές, δηλαδή αντιποντιακές αναφορές και συμπεριφορές! Ο Βλάσης Αγτζίδης κάνει και στην περίπτωση αυτή ότι ακριβώς κάνει και στο παραμύθι του για ποντιακή γενοκτονία από τον Στάλιν! Καίτοι Πόντιος χορεύει καλαματιανό αφού χτυπώντας μια στο καρφί και μια στο πέταλο δημιουργεί εντυπώσεις χωρίς να τις εξηγεί, χωρίς να τις δικαιολογεί, χωρίς να παραθέτει στοιχεία και πηγές! Πού στηρίζει όλα αυτά τα απίστευτα που γράφει ο κορυφαίος ιστορικός Βλάσης Αγτζίδης περί αντιπροσφυγικών συνδρόμων;! Σε μια λεκτική επίθεση του Ανδρέα Ανδριανόπουλου στον Ιβάν Σαββίδη, επειδή ο Ιβάν μιλάει Ρώσικα και δεν μιλάει Ελληνικά! Πως τεκμαίρεται αντιπροσφυγική συμπεριφορά από το συγκεκριμένο περιστατικό;! Όπως τεκμαίρεται, σύμφωνα με την λογική του Αγτζίδη, γενοκτονία του Στάλιν σε βάρος των Ποντίων!

Κι εκεί που περιμένει κανείς από τον μεγάλο μας ιστορικό Βλάση Αγτζίδη να παραθέσει κανένα πιο σοβαρό περιστατικό για τα όσα έγραψε, ο Αγτζίδης το γυρίζει σε τσάμικο και αναφέρεται στην γενοκτονία του ποντιακού Ελληνισμού από τον Στάλιν και στις διώξεις των Ποντίων από το Σοβιετικό καθεστώς! Βέβαια, όπως και σ’ όλα τα υπόλοιπα που γράφει ο ιστορικότατος ιστορικός Βλάσης Αγτζίδης, ποτέ δεν έκρινε σκόπιμο να μας εξηγήσει πως ο κυνηγημένος από το Σοβιετικό καθεστώς Ιβάν Σαββίδης, σπούδασε, μορφώθηκε και ανέλαβε διευθυντική θέση σε εργοστάσιο! Οπωσδήποτε δεν έχουμε απαίτηση από τον κύριο ιστορικό Βλάση Αγτζίδη να μας εξηγήσει πως διάφοροι πλούτισαν μετά την ανατροπή της Σοβιετικής Ένωσης! Δεν θέλουμε να τον φέρουμε σε τόσο δύσκολη θέση! Εδώ ο κύριος Βλάσης μας δεν απαντάει σε πολύ πιο εύκολες και ανώδυνες ερωτήσεις, σ’ αυτήν θα απαντήσει;!

Το μόνο που δεν έκανε ο αντισοβιετικός και αντικομμουνιστής φυσικομαθηματικός ιστορικός Βλάσης Αγτζίδης, από την κεκτημένη ταχύτητά του να υπερασπίσει τον Ιβάν Σαββίδη, ήταν να πει ότι οι κατηγορίες εναντίον του Ιβάν συνιστούν γενοκτονία σε βάρος του Ποντιακού Ελληνισμού!

Ραφαήλ Βασιλειάδης

Ψηφίζουμε ΣΥΡΙΖΑ για να αναγνωριστεί η γενοκτονία των Ποντίων από τον Στάλιν…

You must be logged in to post a comment Login