Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΕΙΔΗΣΕΙΣΠαρουσίαση του παραμυθιού “Η Ανδρομάχη και οι Δράκοι”

Παρουσίαση του παραμυθιού “Η Ανδρομάχη και οι Δράκοι”

Την Κυριακή 25 Μαρτίου 2018 και ώρα 7:30μ.μ. στο Πολιτιστικό Κέντρο Ευόσμου, Μεγάλου Αλεξάνδρου 57, θα πραγματοποιηθεί η παρουσίαση του παραμυθιού “Η Ανδρομάχη και οι Δράκοι” του Σταύρου Μουμουλίδη. Η παρουσίαση θα γίνει από τη Φωτεινή Ιμβριώτη, δασκάλα. Συντονιστής της βιβλιοπαρουσίασης θα είναι ο Θανάσης Κοκονάς, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Γονέων Κεντρικής Μακεδονίας και αντιπρόεδρος της ΑΣΓΜΕ.

«Η Ανδρομάχη και οι δράκοι» είναι ένα αλληγορικό παραμύθι για παιδιά από 10 έως 110 χρονών! Το παραμύθι «η Ανδρομάχη και οι δράκοι» δεν έχει ως μοναδικό του σκοπό να παρουσιάσει την διαχρονική μάχη της Ανδρομάχης με τους δράκους, αλλά να αναστήσει την Ανδρομάχη! Το παραμύθι δεν περιγράφει τον πυρρίχιο του Χρηστάκη, αλλά χορεύει πυρρίχιο μαζί με τον Χρηστάκη και τα παλικάρια του! «Η Ανδρομάχη και οι δράκοι» είναι ένα ολοζώντανο παραμύθι γιατί είναι αληθινό παραμύθι, επειδή όσα χωράνε στην αλήθεια δεν τα χωρούν τα παραμύθια! «Η Ανδρομάχη και οι δράκοι» μπορεί να διαβαστεί εύκολα από μικρούς και μεγάλους! Για τους μικρούς είναι ένα παραμύθι, ενώ για τους μεγάλους είναι ένα διήγημα από το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον της ιστορίας της ανθρωπότητας! Έτσι ή αλλιώς το συγκεκριμένο παραμύθι είναι μία πύλη που ο καθένας, ανάλογα με την ηλικία και τις εμπειρίες του, μπορεί να ανοίξει με διαφορετικό τρόπο σε διαφορετικό χρόνο, αλλά το δια ταύτα που υπάρχει πίσω από την πύλη είναι ένα και μοναδικό.

«Η Ανδρομάχη και οι δράκοι» είναι ένα αλληγορικό παραμύθι που γράφτηκε για να διαπαιδαγωγήσει τις νέες γενιές με τις αξίες της αγάπης, της φιλίας και της αλληλεγγύης, με τις αξίες της συλλογικής πάλης για μια κοινωνία στην οποία οι άνθρωποι θα είναι ισότιμοι, για μια κοινωνία στην οποία δεν θα υπάρχουν πεινασμένα παιδιά, για μια κοινωνία στην οποία δεν θα υπάρχουν δούλοι.

«Η Ανδρομάχη και οι δράκοι» είναι πηγή και φύλακας αναμνήσεων, αλλά πάνω απ’ όλα είναι ιχνηλάτης που θέλει να μάθει τις νέες γενιές να ψάχνουν και να βρίσκουν εκείνα τα σημάδια που άφησαν όλοι εκείνοι που αφιέρωσαν τη ζωή τους στην υπεράσπιση των πανανθρώπινων αξιών, έτσι ώστε με εφόδιο αυτά τα σημάδια ν’ αλλάξουν τον ρουν της ιστορίας!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ