Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΝΕΑ«Στις 20 Μάρτη ψηφίζουμε ΔΑΣ για την ανάδειξη αντιπροσώπων στο συνέδριο της ΠΟΕ-ΟΤΑ»

«Στις 20 Μάρτη ψηφίζουμε ΔΑΣ για την ανάδειξη αντιπροσώπων στο συνέδριο της ΠΟΕ-ΟΤΑ»

Ανακοίνωση εξέδωσε η ΔΑΣ ΟΤΑ των εργαζομένων στο δήμο της Θεσσαλονίκης με την οποία καλεί τους δημοτικούς υπαλλήλους να στηρίξουν και να ψηφίσουν το ψηφοδέλτιό της στις εκλογές για την ανάδειξη αντιπροσώπων στο συνέδριο της ΠΟΕ-ΟΤΑ. Αναλυτικά η ανακοίνωση είναι η παρακάτω:

«Εκλογές στον ΣΕΔΘ, 20 Μάρτη,

για την ανάδειξη αντιπροσώπων στο συνέδριο της ΠΟΕ-ΟΤΑ.

Ψηφίζουμε-στηρίζουμε ΔΑΣ.

Την Τρίτη 20 Μάρτη πραγματοποιούνται οι εκλογές του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Θεσσαλονίκης, για την ανάδειξη αντιπροσώπων στο συνέδριο της ΠΟΕ-ΟΤΑ. Στο συνέδριο, που γίνεται τον Απρίλη, θα εκλεγεί νέα διοίκηση στην ΠΟΕ-ΟΤΑ για τα επόμενα τρία χρόνια. Η ΔΑΣ καλεί τα μέλη του ΣΕΔΘ :

  • Να στηρίξουν τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ ψηφίζοντας το αγωνιστικό ψηφοδέλτιο της ΔΑΣ. Όλο το περασμένο διάστημα, η ΔΑΣ, με τις όποιες δυνάμεις έχει, προσπάθησε να ενημερώσει, να κινητοποιήσει και να οργανώσει τον αγώνα τον εργαζομένων για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Είτε αυτά αφορούσαν την αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης, είτε της διοίκησης του δήμου. Είναι χαρακτηριστικές οι δηλώσεις του Μπουτάρη στις κινητοποιήσεις του περασμένου καλοκαιριού, στα ΜΜΕ και στο δημοτικό συμβούλιο, που είπε ότι «με όλες τις άλλες παρατάξεις τα βρίσκω, με αυτούς του ΠΑΜΕ όχι».
  • Να μην επιβραβεύσουν με την ψήφο τους και δώσουν συγχωροχάρτι στις παρατάξεις «Δύναμη Ενότητας»(ομάδα Ξανθόπουλου), ΑΔΗΚ (Βάιος- Φουντούκης), ΔΑΚΕ ( η παράταξη της ΝΔ ). Οι παρατάξεις αυτές ως πλειοψηφία, συνειδητά και με σχέδιο, όλα αυτά τα χρόνια, απαξίωσαν το σωματείο και τις συλλογικές διαδικασίες. Δείτε ποιους έχουν εκλεγμένους στο δ.σ. και στα ψηφοδέλτια τους. Είναι οι άνθρωποι που αποτέλεσαν και αποτελούν τον μηχανισμό της διοίκησης Μπουτάρη. Τις θέσεις στο σωματείο και τη δύναμη που τους δίνουν οι συνάδελφοι τις εκμεταλλεύονται για να πάρουν θέσεις προϊσταμένων, «συντονιστών», πλασματικές υπερωρίες κ.α. Η ανταλλαγή που κάνουν μεταξύ τους σε εκλεγμένους στο δ.σ. και σε υποψήφιους στα ψηφοδέλτιά τους αποδεικνύει ότι δεν έχουν καμία ουσιαστική διαφορά. Οι μόνες διαφορές και διαφωνίες μεταξύ τους έχουν να κάνουν με τις προσωπικές επιδιώξεις του καθενός, την προσωπική τους εξέλιξη, τη συνδικαλιστική τους επιβίωση. Όλοι αυτοί έχουν στηρίξει τη διοίκηση Μπουτάρη. Όψιμα κάποιοι, πχ ΑΔΗΚ, το παίζουν «αντιμπουταρικοί». Ξεχνούν ότι πριν λίγο καιρό φώναζαν ότι «ο Μπουτάρης είναι φίλος των εργαζομένων», ότι διετέλεσαν διορισμένοι προϊστάμενοι, «κάρφωναν» στη διοίκηση συναδέλφους κ.α. Τα ίδια ισχύουν και για τη ΔΑΚΕ, που αρκετοί από αυτούς που την «ανασυγκρότησαν» περνούν «ζάχαρη» επί διοίκησης Μπουτάρη-όπως, δηλαδή, και επί Παπαγεωργόπουλου.
  • Να βοηθήσουν με την ψήφο τους να αλλάξουν οι συσχετισμοί δύναμης στην ΠΟΕ-ΟΤΑ υπέρ των δυνάμεων του ΠΑΜΕ. Όλες οι άλλες παρατάξεις θα στηρίξουν στο συνέδριο τη σημερινή πλειοψηφία της ΠΟΕ-ΟΤΑ («Συνδικαλιστική Ανατροπή» και ΔΑΚΕ ). Η πλειοψηφία της ΠΟΕ-ΟΤΑ, με τον ένα ή τον άλλον τρόπο, βοηθά την κυβέρνηση να περνά την αντεργατική της πολιτική, πχ πούλησε τα αιτήματα και τον αγώνα των συμβασιούχων για μόνιμη-σταθερή δουλειά, έκανε τουμπεκί τον Γενάρη όταν περνούσαν τα νέα αντεργατικά μέτρα (ιδιωτικοποιήσεις, αρχή ξηλώματος απεργίας, αρχή ξηλώματος ΒΑΕ κ.α.).

Στις 20 Μάρτη ψηφίζουμε ΔΑΣ, για ομοσπονδία και σωματεία μαζικά-ισχυρά κέντρα αγώνα και όχι παραμάγαζα κυβερνήσεων και δημάρχων.

Να εκλεγούν αντιπρόσωποι στο συνέδριο που:   

  • Καθημερινά και ακούραστα θα οργανώνουν την πάλη στους τόπους δουλειάς, ώστε να βγει ο λαός στο προσκήνιο, να περάσει το εργατικό κίνημα στην αντεπίθεση. Να αποσπάσουμε αυξήσεις στους μισθούς, επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού, κατάργηση όλου του νομοθετικού πλαισίου της κρατικής αντιδραστικής «αξιολόγησης».
  • Θα έχουν ως σημαία του αγώνα τους το «σταθερή, μόνιμη δουλειά για όλους». Θα μπαίνουν μπροστά στον αγώνα ενάντια στην υποστελέχωση και την επιχειρηματική λειτουργία των δημοσίων υπηρεσιών.
  • Θα κάνουν υπόθεση όλων των εργαζομένων το σύνθημα «κάτω τα ξερά σας από τα ΒΑΕ, κοντά τα χέρια σας από το επίδομα ανθυγιεινής εργασίας».
  • Θα οργανώνουν την πάλη ενάντια στη φοροληστεία, τους πλειστηριασμούς των κατοικιών, τις ιδιωτικοποιήσεις δημοτικών υπηρεσιών, την αντιδραστική αναμόρφωση του θεσμικού πλαισίου της Τοπικής Διοίκησης, τη λεγόμενη αναθεώρηση του «Καλλικράτη».
  • Θα μπαίνουν μπροστά στον αγώνα για μέτρα υγιεινής και ασφάλειας σε όλους τους τόπους δουλειάς, ενάντια στην εντατικοποίηση της εργασίας και τα εργατικά «ατυχήματα», που στοίχισαν τη ζωή σε 36 συναδέλφους μας, τα τελευταία μόνο χρόνια.
  • Με αυταπάρνηση και αυτοθυσία θα μπουν μπροστά στον αγώνα για να μην περάσουν οι κυβερνητικοί σχεδιασμοί για την κατάργηση του δικαιώματος στην απεργία.
  • Θα μπαίνουν μπροστά στον αγώνα ώστε να αποτραπούν οι αντιλαϊκοί σχεδιασμοί κυβέρνησης – ΕΕ – δημάρχων και επιχειρηματικών ομίλων.

Αγώνας με προοπτική

Σήμερα υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις, παραγωγικές, επιστημονικές και τεχνολογικές, για να ικανοποιηθούν οι ανάγκες των εργαζομένων, για μια φιλολαϊκή ανάπτυξη. Υπάρχει τεράστιος συσσωρευμένος πλούτος, όμως αυτός είναι συγκεντρωμένος σε μια χούφτα επιχειρηματικών ομίλων. Η λύση βρίσκεται σε ένα κίνημα που παλεύει για να δυναμώσει ο ενιαίος αγώνας, η συμμαχία εργατοϋπαλλήλων, φτωχών αγροτών, μικροεπαγγελματιών, γυναικών, κάθε νέου και νέας, ώστε όλοι μαζί να εμποδίσουμε, να τους σταματήσουμε, να ανατρέψουμε την αντιλαϊκή πολιτική, μνημόνια και αφεντικά.

Αυτή είναι η γραμμή πάλης του ΠΑΜΕ και αυτό το κίνημα είναι που έχουμε ανάγκη σήμερα! Μόνο το ΠΑΜΕ έχει αυτόν τον προσανατολισμό, αυτήν τη γραμμή πάλης. Πάνω σε αυτό επιδιώκουμε την ενότητα όλων των εργαζομένων, όλων των λαϊκών στρωμάτων, τη δημιουργία προϋποθέσεων για να περάσουμε γρήγορα στη λαϊκή αντεπίθεση.

Εδώ βρίσκεται η ελπίδα και η προοπτική.

Ψήφισε – Στήριξε ΔΑΣ.»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ