Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΑΙΡΕΤΙΚΑΥπάρχει σκάνδαλο «Επτανήσου»;!

Υπάρχει σκάνδαλο «Επτανήσου»;!

Για να απαντήσουμε αν υπάρχει σκάνδαλο «Επτανήσου» θα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε τι είναι σκάνδαλο! Σκάνδαλο είναι να πληρωθεί ένα έργο και να μη γίνει, σκάνδαλο είναι να δοθούν μίζες για να γίνει ένα έργο, σκάνδαλο είναι να κοστίσει ένα έργο δέκα ευρώ και να πληρωθούν εκατό! Υπήρξε στην περίπτωση της ανάπλασης της οδού Επτανήσου τέτοιο ζήτημα;! Κανένας, ούτε και οι κατ’ εξακολούθηση καταγγέλλοντες δε λένε τέτοια πράγματα. Που βρίσκεται λοιπόν το σκάνδαλο αφού δεν κλάπηκαν λεφτά, δεν δόθηκαν μίζες, δεν υπερτιμολογήθηκε το έργο, το έργο αποπερατώθηκε και παραδόθηκε;! Σκάνδαλο κατά τη γνώμη των κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση καταγγελλόντων υπήρχε αφού το έργο, εξαιτίας της παράλειψης τοποθέτησης κάγκελων δεξιά κι αριστερά από τις γραμμές του τρένου, απεντάχθηκε από το ΕΣΠΑ κι έτσι θα πληρωθεί από κονδύλι του δήμου Κορδελιού – Ευόσμου! Αναρωτιόμαστε εάν το έργο θα έπρεπε να πληρωθεί από την κεντρική εξουσία μετά την απένταξή του από το ΕΣΠΑ θα ήταν σκάνδαλο;! Αναρωτιόμαστε επίσης μήπως συνιστά σκάνδαλο το γεγονός ότι για τα κάγκελα απεντάχθηκε ένα τόσο μεγάλο έργο!

Υπάρχει ζήτημα στο έργο της ανάπλασης της Επτανήσου;! Υπάρχει και παραυπάρχει! Οι διοικήσεις του δήμου με τους χειρισμούς τους απένταξαν το έργο από το ΕΣΠΑ με αποτέλεσμα να πρέπει αυτό να πληρωθεί από κονδύλι του δήμου! Έχουν σοβαρότατες πολιτικές ευθύνες οι διοικήσεις που χειρίστηκαν το θέμα;! Έχουν και πρέπει να λογοδοτήσουν στο λαό του δήμου. Αλλά από πότε η πολιτική ευθύνη ταυτίζεται με το σκάνδαλο;!

Το ερώτημα είναι αν χρειαζόταν ή δεν χρειαζόταν η ανάπλαση της οδού Επτανήσου και η απάντηση είναι ότι ήταν επιβεβλημένη. Από πού θα αντλούνταν το κονδύλι για την ανάπλαση της Επτανήσου ήταν ευθύνη της διοίκησης του δήμου και αυτή έπρεπε να αποφασίσει με γνώμονα το συμφέρον του δημότη! Το ότι αυτά τα χρήματα δεν χρειαζόταν να βγούνε από το ταμείο του δήμου γιατί μπορούσαν να αντληθούν από το ΕΣΠΑ αλλά δεν αντλήθηκαν, είναι ένα σοβαρό πολιτικό ζήτημα για το οποίο οι διοικήσεις του δήμου πρέπει να απολογηθούν στο λαό του δήμου! Αλλά από πότε η επιλογή των προδιαγραφών του έργου και ο τρόπος χρηματοδότησής του είναι ποινικά κολάσιμα αδικήματα;!

Οι κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση καταγγέλλοντες που κίνησαν το ζήτημα της ανάπλασης της οδού Επτανήσου θα πρέπει να απαντήσουν στο λαό του δήμου το εξής: Εάν ο εισαγγελέας στείλει την υπόθεση στο αρχείο ή στείλει ορισμένους σε δίκη και εκεί οι κατηγορούμενοι αθωωθούν, τότε θα είναι όλα εντάξει;! Τότε δεν θα υπάρχουν πολιτικές ευθύνες;! Τότε οι διοικήσεις του δήμου θα είναι αθώες περιστερές;!

Οι κατ’ εξακολούθηση καταγγέλλοντες θα πρέπει επίσης να απαντήσουν στο λαό του δήμου για ποιο λόγο ενέπλεξαν δημοτικούς υπαλλήλους σ’ ένα θέμα, που με πολιτική επιλογή της διοίκησης υλοποιήθηκε ένα έργο με τον έναν τρόπο και δεν υλοποιήθηκε με τον άλλο! Για ποιο λόγο για άλλη μια φορά ενέπλεξαν υπαλλήλους οι οποίοι δεν αποφασίζουν για τον τρόπο υλοποίησης των έργων αλλά ακολουθούν τις εντολές της εκάστοτε διοίκησης;! Για ποιο λόγο οι κατ’ εξακολούθηση καταγγέλλοντες βάζουν στο στόχαστρο εργαζόμενους;! Ποιος είναι ο απώτερος σκοπός τους;!

Βασίλης Κιμ.

Το έργο της Επτανήσου πραγματοποιήθηκε;!

Ποιος τελικά ήθελε να ζημιώσει τον δήμο στην υπόθεση Επτανήσου;!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ