Socialize

Socialize

Socials

Reunion 165x265

Οι ταγματασφαλίτες Μίκη ούτε ήταν ούτε θα γίνουν ποτέ πατριώτες!

07-02-2018

Θα μου επιτρέψεις Μίκη να σου πω πως οι χειροκροτητές σου οι ταγματασφαλίτες που όψιμα αγάπησες γιατί σε αποθέωσαν ούτε ήταν, ούτε είναι, ούτε μπορούν να γίνουν πατριώτες! Θα μου επιτρέψεις να σου πω Μίκη επίσης πως μόνο ένας απολογητής των Γερμανοτσολιάδων, τον δοσίλογων και των μαυραγοριτών της κατοχής θα μπορούσε να πει ότι οι απόγονοι τους αγαπούν την πατρίδα εριστικά! Δεν αγαπούν την πατρίδα Μίκη! Τους εισβολείς αγαπούν γι’ αυτό και με ευκολία άλλαζαν την Γερμανική στολή με Εγγλέζικη και την Εγγλέζικη με Αμερικάνικη! Θα μου επιτρέψεις Μίκη να σου πω ότι οι Γερμανοτσολιάδες, οι δοσίλογοι και οι μαυραγορίτες έχουν τόση σχέση με τον πατριωτισμό και την πατρίδα, όση σχέση έχεις εσύ με τα βάσανα και τις έγνοιες του λαού!

Ο Στρατής Τσίρκας έλεγε Μίκη πως το ύφος του καθενός δείχνει το ήθος του! Ποιος είναι βέβαια ο Τσίρκας για να σου δώσει εσένα μαθήματα! Εσύ τον Ρίτσο, τον Βάρναλη, τον Λουντέμη να είχες μπροστά σου θα θεωρούσες ότι μετά από εσένα είναι το χάος!

Οι ταγματασφαλίτες Μίκη είναι συνεργάτες των εισβολέων πάσης φύσεως! Δεν είναι πατριώτες! Θα μου πεις, όπως γενικώς λες, ότι εσύ ξέρεις αφού πιστεύεις ότι κατέχεις την απόλυτη αλήθεια! Ξέρω όμως κι εγώ! Σε ηλικία είκοσι τεσσάρων ετών με έπιασαν οι Γερμανοί μετά από προδοσία! Μέλος του κόμματος από τα προπολεμικά χρόνια και σύνδεσμος του ΕΛΑΣ στην κατοχή! Οι Γερμανοί με έψαχναν! Έμαθαν την παρουσία μου στο χωριό με προδοσία και με έπιασαν! Με πρόδωσαν οι χειροκροτητές σου οι ταγματασφαλίτες που αγαπάνε την πατρίδα εριστικά! Το εκτελεστικό απόσπασμα ήταν σίγουρο! Οι ίδιοι οι ταγματασφαλίτες που με παρέδωσαν στους Γερμανούς ζήτησαν χρήματα για να με σώσουν! Ο πατέρας μου τους έδωσε όσες οικονομίες είχε φέρει από την πατρίδα από την οποία μας ξερίζωσαν άλλοι «πατριώτες» φίλοι σου Μίκη!

Χρόνια ολόκληρα περπατώντας στους δρόμους του χωριού έβλεπα αυτά τα παλιοτόμαρα να περπατούν χωρίς ντροπή για την προδοσία τους και για την αρπαγή των οικονομιών της οικογένειάς μου! Χρόνια ολόκληρα έβλεπα τους ταγματασφαλίτες, που αγαπούν την πατρίδα εριστικά, να καμαρώνουν για τις βρωμιές που είχαν κάνει κατά την κατοχή! Χρόνια ολόκληρα ήθελα να τους τσακίσω αλλά δεν μπορούσα! Χρόνια ολόκληρα μέχρι που τελικά ψόφησαν τα παλιοτόμαρα οι χειροκροτητές σου οι ταγματασφαλίτες και ξεβρόμισε ο τόπος!

Είδαν πολλά τα μάτια μου Μίκη, πολύ περισσότερα από αυτά που είδαν τα δικά σου! Είδα τους χειροκροτητές σου τους ταγματασφαλίτες, που αγαπούν εριστικά την πατρίδα, να καίνε δυο φορές το σπίτι μου αφού πρώτα το κατέκλεψαν! Είδα τις γυναίκες του σπιτιού να ξυλοφορτώνονται! Είδα τον άντρα της αδερφής μου, ταγματάρχη του ΕΛΑΣ, να σκοτώνεται σε μάχη με τους Γερμανούς και τους Έλληνες συνεργάτες τους που αγαπούν εριστικά την πατρίδα! Είδα αργότερα τον κουνιάδο μου, μαχητή του ΕΛΑΣ και κατόπιν του ΔΣΕ, να σκοτώνεται σε μάχη απέναντι στους Αγγλοφορεμένους που πριν ήταν Γερμανοντυμένοι! Είδα τις γυναίκες του σπιτιού να υποφέρουν! Είδα την κόρη μου, που ήταν βρέφος όταν με έπιασαν οι Γερμανοί μετά την προδοσία των χειροκροτητών σου που αγαπούν εριστικά την πατρίδα, να ξυλοφορτώνεται μικρό κοριτσάκι αλύπητα! Είδα την γυναίκα μου να πεθαίνει από την ταλαιπωρία στα 45 της χρόνια! Είδα την μάνα της να μην κλαίει πάνω από το φέρετρο της κόρης της παρά να μονολογεί σε τακτά χρονικά διαστήματα: «Με κορόιδεψες! Είπες θα γυρίσει ο αδελφός σου κι έφυγες κι εσύ», γιατί ποτέ δεν είπαν στην πεθερά μου ότι ο κουνιάδος μου σκοτώθηκε! Είδα φυλακές, εξορίες, βασανισμούς, εκπαραθυρώσεις και εκτελέσεις! Και τι δεν είδα Μίκη από τους χειροκροτητές σου που αγαπάνε εριστικά την Ελλάδα!

Είδα πολλά Μίκη! Πάρα πολλά! Είδα πολύ περισσότερα από σένα που όπου σταθείς κι όπου βρεθείς διαφημίζεις το «εγώ» σου! Ένα όμως απ’ όλα όσα είδα έμεινε χαραγμένο στη μνήμη μου! Με την γυναίκα μου είχαμε την ίδια ηλικία! Δεν θα την ξεχάσω ποτέ εκείνην την ημέρα Μίκη! Ήρθε να με βρει δέκα ημέρες μετά, έτσι ώστε να καταλαγιάσει ο κουρνιαχτός! Είκοσι τεσσάρων χρονών ήταν κι εκείνη, μικρή κοπέλα! Δεν θα ξεχάσω το πρόσωπό της εκείνην την ημέρα όταν με αντίκρισε! Δεν μπορώ να σου περιγράψω το πρόσωπό της Μίκη! Με γνώρισε από τα ρούχα μου! Δεν γνωριζόμουν αλλιώς! Με τα χέρια της έσκαψε και με έβγαλε από το λάκκο που με πέταξαν οι χειροκροτητές σου οι ταγματασφαλίτες μαζί με άλλους πέντε συντρόφους, όλοι οργανωμένα μέλη του κόμματος, μετά την εκτέλεση! Με πήρε και με πήγε στο χωριό με το κάρο! Την θυμάμαι όλη εκείνη τη διαδρομή Μίκη παρά το ότι ήταν πίσσα σκοτάδι! Την κοιτούσα συνεχώς για να την χορτάσω αφού σε λίγο θα ξανάμπαινα βαθιά μέσα στο χώμα! Έσκαψε βαθιά στο χώμα πίσω από το νεκροταφείο του χωριού και με έβαλε εκεί χωρίς κανένα σημάδι για να μη με πάρουν χαμπάρι οι χειροκροτητές σου οι ταγματασφαλίτες, που αγαπάνε εριστικά την πατρίδα, και με ξεθάψουν για να με πετάξουν στα σκυλιά να με φάνε! Την θυμάμαι εκείνη τη στιγμή! Με φίλησε στο σκουληκιασμένο μου μέτωπο γιατί τα χείλη μου δεν υπήρχαν πια και έβαλε ένα σεντόνι πάνω μου για να μη με πληγώσει με τα χώματα!

Όταν πήγαινα στο εκτελεστικό απόσπασμα τραγουδούσα Μίκη! Δεν θα σου πω ψέματα! Μήτε που σε ήξερα τότε, μήτε μάλλον που είχε και δικά σου τραγούδια! Πήγαινα τραγουδώντας ένα δικό μας τραγούδι από την πατρίδα! «Αητέντς’ επαραπέτανεν»! Τραγουδούσα για να φοβίσω τους Γερμανούς και τους Έλληνες συνεργάτες τους που αγαπάνε εριστικά την πατρίδα! Τραγουδούσα για να ξέρουν ότι έχουν να κάνουν με ανθρώπους αποφασισμένους για όλα και όχι με σκουλήκια! Τραγουδούσα και για να μη σκέφτομαι ότι δεν θα ξαναδώ την γυναίκα μου και το παιδί μου που δεν πρόλαβα να τους χαρώ!

Είδα όμως Μίκη! Είδα πολλά! Και τώρα στα τελευταία είμαι πολύ χαρούμενος και περήφανος! Είμαι χαρούμενος και περήφανος γιατί εκείνη η κόρη που δεν πρόλαβα να χαρώ έμεινε πιστή στο κόμμα και στα πανανθρώπινα ιδανικά του! Είμαι χαρούμενος και περήφανος γιατί εκείνη η κόρη που δεν πρόλαβα να χαρώ δεν με περιέφερε ποτέ σαν αρκούδα σε κανένα πανηγύρι!

Ώρα καλή Μίκη στο ταξίδι που επέλεξες να κάνεις μαζί με τους ταγματασφαλίτες χειροκροτητές σου που αγαπούν εριστικά την Ελλάδα! Δεν σου λέω καλή αντάμωση γιατί εμείς ούτε εδώ δεν κάνουμε παρέα με τους ταγματασφαλίτες και τους απολογητές τους! Μην περιμένεις λοιπόν καθώς μπαίνεις να σε χαιρετήσουμε και μη σκεφτείς να μας χαιρετήσεις! Ο Σοστίρ, ο Τανάλιας, ο Μέλιος δεν θέλουν στην παρέα τους ταγματασφαλίτες, δεν θέλουν στην παρέα τους ανθρώπους που τους χειροκροτούν και τους επευφημούν οι ταγματασφαλίτες, δεν θέλουν στην παρέα τους ανθρώπους που θεωρούν τους ταγματασφαλίτες «εριστικούς πατριώτες»!

Πέτρος Τατ.

You must be logged in to post a comment Login