Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΝΕΑΠαράσταση διαμαρτυρίας των Φοιτητικών Συλλόγων του ΑΠΘ για την άμεση απελευθέρωση της...

Παράσταση διαμαρτυρίας των Φοιτητικών Συλλόγων του ΑΠΘ για την άμεση απελευθέρωση της Παλαιστίνιας έφηβης

Την αλληλεγγύη τους στον Παλαιστινιακό λαό και το αίτημα για άμεση απελευθέρωση της 16χρονης Αχέντ Ταμίμι διαδήλωσαν Φοιτητικοί Σύλλογοι του ΑΠΘ, με μαχητική κινητοποίηση – παράσταση διαμαρτυρίας που πραγματοποίησαν προχθές το μεσημέρι στο Αμερικανικό Προξενείο της Θεσσαλονίκης.

Η κινητοποίηση διοργανώθηκε με αποφάσεις εννέα Φοιτητικών Συλλόγων: Ηλεκτρολόγων – Μηχανολόγων, Αρχιτεκτονικής, Νομικής, Πολιτικών Επιστημών, Οικονομικού, Παιδαγωγικού, Ιστορικού – Αρχαιολογικό, Φιλολογικού, Χημικού.

Με το πανό και τα συνθήματά τους, κατήγγειλαν την απόφαση της κυβέρνησης Τραμπ να αναγνωρίσει την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ, που έδωσε «αέρα στα πανιά» της καταστολής του ισραηλινού κράτους. Ανέδειξαν τις ευθύνες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, που με τη στάση της εμπλέκει το λαό μας στα επικίνδυνα ιμπεριαλιστικά σχέδια στην ευρύτερη περιοχή. Και κάλεσαν το λαό και τη νεολαία να καταδικάσουν το συνεχιζόμενο έγκλημα κατά του Παλαιστινιακού λαού και να καταγγείλει τη νέα ένταση της βαρβαρότητας, να απαιτήσει την άμεση απελευθέρωση της Αχέντ Ταμίμι και όλων των Παλαιστίνιων πολιτικών κρατουμένων, να δείξουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους στον αγώνα του Παλαιστινιακού λαού.

Στο ψήφισμα των Φοιτητικών Συλλόγων σημειώνεται μεταξύ άλλων: «Οι δίκαιες αντιδράσεις του Παλαιστινιακού λαού αντιμετωπίζονται για ακόμη μια φορά με βαρβαρότητα, δολοφονίες διαδηλωτών, συλλήψεις και διωγμούς.

Οι δυνάμεις καταστολής του Ισραήλ δεν διστάζουν να τα βάλουν ακόμα και με παιδιά και έφηβους, όπως η 16χρονη Αχέντ Ταμίμι, που συνέλαβαν με την κατηγορία της αντίστασης κατά των αρχών, ενώ στη συνέχεια της απήγγειλαν 12 κατηγορίες για τη δράση της ενάντια στην κατοχή των Παλαιστινιακών εδαφών από τον ισραηλινό στρατό. Η Αχέντ Ταμίμι είναι μία από τους χιλιάδες νέους της Παλαιστίνης που παλικαρίσια παλεύουν ενάντια στη βαρβαρότητα του ισραηλινού κράτους για το αυτονόητο, δηλαδή για το δικαίωμά τους να ζουν στη δική τους πατρίδα χωρίς ξένους δυνάστες».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ