Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΕΙΔΗΣΕΙΣ"Οι επιπτώσεις στην υγεία από την ατμοσφαιρική ρύπανση στη Δυτική Θεσσαλονίκη"

“Οι επιπτώσεις στην υγεία από την ατμοσφαιρική ρύπανση στη Δυτική Θεσσαλονίκη”

Δελτίο Τύπου εξέδωσε «Η ΑΝΑΠΝΟΗ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ» για συζήτηση που διοργανώνει με θέμα: “Οι επιπτώσεις στην υγεία από την ατμοσφαιρική ρύπανση στη Δυτική Θεσσαλονίκη”. Αναλυτικά το Δελτίο Τύπου γράφει τα παρακάτω:

«Η Ανεξάρτητη Κίνηση Πολιτών Κορδελιού – Ευόσμου “Η ΑΝΑΠΝΟΗ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ”, διοργανώνει ενημέρωση – ανοιχτή συζήτηση με θέμα:
“Οι επιπτώσεις στην υγεία από την ατμοσφαιρική ρύπανση στη Δυτική Θεσσαλονίκη”.

Κεντρικός ομιλητής ο Ομότιμος Καθηγητής Αιματολογίας – Αιμόστασης του ΑΠΘ και πρώην διευθυντής του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ κ. Παντελής Μακρής.

Η Δυτική Θεσσαλονίκη, ως γνωστόν, ταλαιπωρείται εδώ και δεκαετίες από την ατμοσφαιρική ρύπανση που προκαλούν οι βιομηχανικές μονάδες που δραστηριοποιούνται στην ευρύτερη περιοχή. Την τελευταία πενταετία, όμως, το πρόβλημα έχει ενταθεί σε επικίνδυνο βαθμό, με αποτέλεσμα τα προβλήματα υγείας να αυξάνονται, ιδιαίτερα στις ευπαθείς ομάδες πληθυσμού.

Η εκδήλωση έχει ως στόχο να κινητοποιήσει τους αρμόδιους φορείς προς εξεύρεση λύσης και να ενισχύσει το αίτημα της κίνησής μας για επικαιροποίηση της παλαιότερης επιδημιολογικής έρευνας του κ. Παντελή Μακρή, με τη διεξαγωγή νέας σχετικής μελέτης στους κατοίκους της Δυτικής Θεσσαλονίκης.

Η συζήτηση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου 2017 στις 18.00 μ.μ., στο Θεματικό Πάρκο Νεολαίας (ΘΕ.ΠΑ.Ν.), πρώην Κοιμητήρια Κορδελιού, επί των οδών Παπαδιαμάντη 1 και Κατσαντώνη, της Δημοτικής Ενότητας Ελευθερίου-Κορδελιού.»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ