Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΕΙΔΗΣΕΙΣΕξέταση για τον HIV και ηπατίτιδες Β και C στον δήμο Κορδελιού...

Εξέταση για τον HIV και ηπατίτιδες Β και C στον δήμο Κορδελιού – Ευόσμου

Ο Δήμος Κορδελιού-Ευόσμου συμμετέχει και φέτος στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Εξέτασης για τον HIV και τις ηπατίτιδες Β και C με δύο προγραμματισμένες δραστηριότητες, στις 17 Νοεμβρίου για την έναρξη και στις 24 Νοεμβρίου για την λήξη.
Στην Ελλάδα υπολογίζεται πως περίπου το 23% των οροθετικών ατόμων, το 50% των ατόμων με ηπατίτιδα Β και το 80% των ασθενών με ηπατίτιδα C δε γνωρίζουν ότι έχουν εκτεθεί στους ιούς, προκειμένου να λάβουν ιατρική φροντίδα και την κατάλληλη θεραπεία. Η τακτική εξέταση μπορεί να μειώσει σημαντικά το ποσοστό καθυστερημένων διαγνώσεων και να προλάβει την επιδείνωση της υγείας των ατόμων. Πρόκειται για μία πολύ απλή διαδικασία που χρησιμοποιεί μία σταγόνα αίμα από το δάχτυλο και δίνει αξιόπιστο αποτέλεσμα σε ένα μόλις λεπτό. Ωστόσο ένα μεγάλο ποσοστό του πληθυσμού δε γνωρίζει τη σημασία της εξέτασης και που μπορεί να την κάνει.
Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Εξέτασης για τον HIV και τις ηπατίτιδες Β και C, που πραγματοποιείται από την Παρασκευή 17 έως και την Παρασκευή 24 Νοεμβρίου 2017, αποτελεί μία ευκαιρία προαγωγής της πρόληψης και ευαισθητοποίησης του κοινού.

Συγκεκριμένα, ο Δήμος Κορδελιού-Ευόσμου, δια του Τμήματος Προστασίας & Προαγωγής Δημόσιας Υγείας της Διεύθυνσης Παιδείας & Κοινωνικής Προστασίας, πρόκειται να φιλοξενήσει κινητές μονάδες εξέτασης ως εξής:
– Στις 17 Νοεμβρίου, από 11 π.μ. έως 3 μ.μ. στην πλατεία Ευόσμου, την κινητή μονάδα εξέτασης της ΜΚΟ PRAKSIS.

– Στις 24 Νοεμβρίου, από 6 μ.μ. έως 10 μ.μ. στην πλατεία Ευόσμου, την κινητή μονάδα του Συλλόγου Οροθετικών Ελλάδας Θετική Φωνή.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Τμήμα Προστασίας και Προαγωγής Δημόσιας Υγείας, Μαβίλη & Πυθαγόρα (περιοχή ΙΚΑ Ευόσμου), στο ygeia@kordelio-evosmos.gr  και στο 2310 558 505. Επίσης, μπορείτε να μας βρείτε και στο Facebook, https://www.facebook.com/healthdeptevosmos.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ