Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΕΙΔΗΣΕΙΣΞεκίνησαν οι Εγγραφές στα τμήματα Μουσικής της Δημοτικής Επιχείρησης Κορδελιού - Ευόσμου

Ξεκίνησαν οι Εγγραφές στα τμήματα Μουσικής της Δημοτικής Επιχείρησης Κορδελιού – Ευόσμου

Με στόχο να αποτελέσουν ένα σύγχρονο και πρότυπο εργαστήρι μουσικής παιδείας που θα εμπνεύσει και θα δώσει στους συμμετέχοντες τη δυνατότητα  να αναπτύξουν τις μουσικές τους δεξιότητες και τις καλλιτεχνικές τους ανησυχίες, ξεκινά η λειτουργία των μουσικών προγραμμάτων της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Κορδελιού Ευόσμου.

Τα  τμήματα μουσικής που θα λειτουργήσουν τη φετινή περίοδο είναι τα εξής:

ΜΗΜΑΤΑ ΠΙΑΝΟΥ-ΑΡΜΟΝΙΟΥ για παιδιά και ενήλικες

Τα μαθήματα είναι ατομικά για πρακτική και ομαδικά για τη θεωρίαΤΜΗΜΑΤΑ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΠΡΟΠΑΙΔΕΙΑΣ για παιδιά ηλικίας 4.5 – 6.5 ετών

Τα παιδιά μαθαίνουν να παίζουν απλούς ρυθμούς και μελωδίες συνοδεύοντας το ρυθμικό λόγο.

Παράλληλα οι “λιλιπούτειοι μουσικοί” θα έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε μια σειρά από μουσικές δραστηριότητες όπως: ‘Ζωγραφίζοντας ήχους” και  “Φτιάχνοντας ιστορίες με συνοδεία ήχων”.

Κατά τη διάρκεια των μαθημάτων τα παιδιά θα εξοικειωθούν με τη χρήση απλών ρυθμικών και μελωδικών οργάνων (κρουστά, μεταλλόφωνο), θα δημιουργήσουν δικές τους μελωδίες και τραγούδια, θα γνωρίσουν τη μουσική σημειογραφία και τις απλές μουσικές φόρμες, θα έρθουν σε επαφή με μουσικά όργανα (παραδοσιακά και συμφωνικής ορχήστρας), θα μάθουν να κατασκευάζουν απλά όργανα μουσικής με αντικείμενα καθημερινής χρήσης και θα συμμετάσχουν σε μουσικοκινητικά ομαδικά παιχνίδια με συνοδεία ρυθμού και μελωδίας.
ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΟΡΧΗΣΤΡΕΣ
Με στόχο εξάλλου την  ανάπτυξη της μουσικής σκέψης των παιδιών, τη δημιουργική πρωτοβουλία και την ενίσχυση της συνεργασίας και της ομαδικότητας, για πρώτη φορά φέτος η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση θα λειτουργήσει  μουσικές ορχήστρες για παιδιά και εφήβους, δίνοντας την ευκαιρία στους συμμετέχοντες να καλλιεργήσουν τις μουσικές τους δεξιότητες, να αποκτήσουν καλή γνώση των μουσικών οργάνων και να συμμετάσχουν ως μουσικά σύνολα είτε σε δικές τους παραστάσεις και συναυλίες, είτε συνοδεύοντας  θεατρικές και χορευτικές παραστάσεις, με ρεπερτόριο από την ελληνική και ξένη παράδοση καθώς και την κλασική και σύγχρονη μουσική.

Πιο συγκεκριμένα θα λειτουργήσουν:

ΠΑΙΔΙΚΗ ΟΡΧΗΣΤΡΑ C.ORFF για παιδιά ηλικίας 7 – 12 ετών

Τα παιδιά μαθαίνουν φλογέρα, μελώδικα, μεταλλόφωνο και απλά κρουστά

ΕΦΗΒΙΚΗ ΟΡΧΗΣΤΡΑ για νέους ηλικίας 13 -18 ετών

Τα  μέλη της εφηβικής ορχήστρας θα κάνουν χρήση των μουσικών οργάνων του προγράμματος (πιάνο,αρμόνιο, μαντολίνο, μεταλλόφωνο, κρουστά) ενώ μπορούν να συμμετάσχουν με τα δικά τους όργανα που ήδη γνωρίζουν.

ΕΓΓΡΑΦΕΣ

Οι εγγραφές για συμμετοχή στα μουσικά τμήματα πραγματοποιούνται  στα γραφεία της ΔΗΚΕΚΕ στο πρώην Δημαρχείο Ελευθερίου Κορδελιού, οδός Εθν. Αντίστασης 56, 3ος όροφος.

Πληροφορίες δίνονται στο τηλέφωνο: 2310767659.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ