Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΝΕΑΑθλητισμόςΣτα μπαράζ η εθνική για την πρόκριση στο Μουντιάλ του 2018

Στα μπαράζ η εθνική για την πρόκριση στο Μουντιάλ του 2018

Έστω και αν χρειάστηκε μία ώρα παιχνιδιού προκειμένου να εδραιώσει τη νίκη της, η Εθνική ανδρών για την τελευταία αγωνιστική των προκριματικών για το Μουντιάλ 2018 επικράτησε χτες του Γιβραλτάρ με 4-0 στο «Γ. Καραϊσκάκης».

Έτσι, όπως αναμενόταν (με βάση και τη χαμηλή δυναμική των αντιπάλων), σφράγισε και τυπικά τη δεύτερη θέση του ομίλου και το εισιτήριο για τα μπαράζ του Νοέμβρη, όπου θα διεκδικήσει την πρόκριση στην τελική φάση της Ρωσίας το καλοκαίρι του 2018. Υπενθυμίζεται ότι την πρωτιά και την απευθείας πρόκριση από τον όμιλο της Εθνικής κατέκτησε το Βέλγιο.

Στο χτεσινό αγώνα η Εθνική αν και πήρε νωρίς την πρωτοβουλία των κινήσεων κυριαρχώντας στο χώρο της επίθεσης, εντούτοις έδειξε να είναι φλύαρη στην τελική προσπάθεια χάνοντας κάποιες ευκαιρίες. Η επιθετική πρωτοβουλία καρποφόρησε λίγο μετά το μισάωρο όταν ο Τοροσίδης μετά από σέντρα ακριβείας του Ζέκα κατάφερε να νικήσει τους αντίπαλους αμυντικούς και να ανοίξει το σκορ.

Από κει και πέρα τόσο μέχρι την ανάπαυλα όσο και στο πρώτο 15λεπτο της επανάληψης ο αγώνας συνεχίστηκε στο ίδιο τέμπο, με την ελληνική ομάδα να έχει την πρωτοβουλία, ωστόσο να μην μπορεί να εδραιώσει τη νίκη της.

Γι’ αυτό …φρόντισε ο Κώστας Μήτρογλου, που με δύο τέρματα μέσα σε ένα δίλεπτο (61′, 63′) έδωσε τέλος στο όποιο άγχος των Ελλήνων διεθνών, για να ακολουθήσει το γκολ του Γιαννιώτα (78′) που σφράγισε το τελικό αποτέλεσμα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ