Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΝΕΑ«ΟΛΟΙ  ΣΤΟ  ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ  ΤΟΥ  ΠΑΜΕ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ  ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ»

«ΟΛΟΙ  ΣΤΟ  ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ  ΤΟΥ  ΠΑΜΕ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ  ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ»

Σε συμμετοχή στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στην Πλατεία Αριστοτέλους το Σάββατο 9 Σεπτέμβρη 2017 καλεί ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ & Δημοτικών Επιχειρήσεων Νομού Θεσσαλονίκης. Αναλυτικά η ανακοίνωση είναι η παρακάτω:

        «Ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ & Δημοτικών Επιχειρήσεων Νομού Θεσσαλονίκης  καλεί τους εργαζόμενους στους Δήμους σε μαζική συμμετοχή στο Συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ το Σάββατο 9 Σεπτέμβρη 2017 και ώρα 6:30μμ  στην πλατεία Αριστοτέλους.

    Μπροστά στα εγκαίνια της ΔΕΘ  η κυβερνητική προπαγάνδα επιστρατεύει ξανά το κάλπικο αφήγημα της «εξόδου από τα μνημόνια»,   της  δίκαιης ανάπτυξης» για «δόλωμα» στη «φάκα» εγκλωβισμού του λαού στους  στόχους του κεφαλαίου.

    Επιδιώκουν να εξασφαλίσουν τη λαϊκή συναίνεση,  προκειμένου να μαζευτεί και να διοχετευτεί χρήμα στο μεγάλο κεφάλαιο για τη συνέχιση και την αύξηση της κερδοφορίας του.

    Υπόσχονται ευέλικτες θέσεις εργασίας,  δουλειά λάστιχο,  με μισθούς πείνας.

    Τη «δίκαια ανάπτυξη» που υπόσχονται την έχουμε γνωρίσει στους Δήμους,  που συρρικνώνονται και λειτουργούν όλο και πιο βαθειά με ιδιωτικο- οικονομικά  κριτήρια,  με παραπέρα μείωση  μισθών,  με αξιολογήσεις και κινητικότητα,  με περιστολή δικαιωμάτων – όπως άλλωστε και το σύνολο του λαού μας με τις αυξήσεις –φωτιά  σε ΔΕΗ,  ΕΥΑΘ,  φορολογία.

    Το πραγματικό δίλημμα που έχει μπροστά του ο λαός είναι ένα: Ανάπτυξη για ποιόν;   Για την κερδοφορία των μονοπωλίων ή για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών  της συντριπτικής πλειοψηφίας,  όπως είναι εφικτό  σήμερα να συμβεί,  παίρνοντας υπόψη τη μεγάλη πρόοδο της τεχνολογίας  και της επιστήμης,  την τεράστια άνοδο της παραγωγικότητας.

    Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ  όχι μόνο δεν κατήργησε ούτε ένα αντεργατικό νόμο των προηγούμενων κυβερνήσεων,  αλλά  ψήφισε  τη κατάργηση  της Κυριακής αργίας και επέκτεινε τις ρυθμίσεις της ΝΔ  και του  ΠΑΣΟΚ για τις ΣΣΕ.

    Επιδιώκει το χτύπημα των συνδικάτων και της συλλογικής δράσης με τις ανατροπές που φέρνει στο νόμο που αφορά τα συνδικάτα.

    Ο πολύμηνος  αγώνας των συμβασιούχων στους Δήμους έδειξε ότι το εργατικό-λαϊκό κίνημα  είναι όρθιο,  ζωντανό,  υπάρχουν μαχητικές δυνάμεις.  Ετοιμαζόμαστε για νέους,  πιο μαζικούς αγώνες.

    Απαιτούμε αυξήσεις σε μισθούς,  συντάξεις,  κοινωνικές παροχές.  Κατάργηση όλων των αντεργατικών ,  αντιλαϊκών  νόμων και των τεσσάρων μνημονίων.  Συμβάσεις κλαδικές με αυξήσεις που να καλύπτουν τις απώλειές μας,  να επιτρέπουν να ζούμε με βάση τις σύγχρονες ανάγκες μας.

    Δυναμώνουμε το σωματείο με συλλογική λειτουργία και δράση για όλα τα προβλήματα που μας αφορούν.

ΟΛΟΙ  ΣΤΟ  ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ  ΤΟΥ  ΠΑΜΕ

ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ  ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ

ΣΑΒΒΑΤΟ  9  ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ  2017

ΣΤΙΣ  6:30μμ»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ