Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΖίπα ζιπ η καρδία μ’ και από τις φετινές εκδηλώσεις του Συλλόγου...

Ζίπα ζιπ η καρδία μ’ και από τις φετινές εκδηλώσεις του Συλλόγου Ποντίων Ευόσμου «Παναγία Κρεμαστή»!

Ένα πολύ όμορφο τριήμερο πολιτιστικών εκδηλώσεων προσέφερε και φέτος ο Σύλλογος Ποντίων Ευόσμου «Παναγία Κρεμαστή» χωρίς όμως να κουράσει το κοινό με υπερβολές και περιττά πράγματα. Τα χορευτικά του Συλλόγου καθώς και τα χορευτικά άλλων Συλλόγων που πήραν μέρος στις εκδηλώσεις ξεσήκωσαν τον κόσμο, ενώ οι καλλιτέχνες εντυπωσίασαν με την παρουσία τους, προεξέχοντος του Μπαϊραχτάρη που με την λύρα του μάγεψε το κοινό!

Πραγματικό φυτώριο καλλιτεχνών ο Σύλλογος Ποντίων Ευόσμου «Παναγία Κρεμαστή» κάλυψε ένα πλούσιο και ποιοτικό καλλιτεχνικό πρόγραμμα με καταξιωμένους καλλιτέχνες προερχόμενους, ως επί το πλείστον, από τα σπλάχνα του. Ο Θωμάς Μπαϊραχτάρης, ο Γιάννης Δασκουλίδης, ο Δημήτρης Χριστοφορίδης, ο Κώστας Σαβιολάκης, ο Γιώργος Μαυρίδης, η Σοφία Χινιτίδου έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό στις τριήμερες εκδηλώσεις.

Ο Σύλλογος Ποντίων Ευόσμου «Παναγία Κρεμαστή», όπως είπε και στην σύντομη και ουσιαστική ομιλία της η πρόεδρος του Συλλόγου Θεοδώρα Κερογλίδου, θα συνεχίσει να εργάζεται στην κατεύθυνση της προαγωγής της παράδοσης και του πολιτισμού, δημιουργώντας τμήματα που να βοηθούν σ’ αυτόν το σκοπό!

Δεν θα μπορούσαμε να μην αναφέρουμε την παρουσία στο τριήμερο των πολιτιστικών εκδηλώσεων του μεγάλου Πόντιου τραγουδιστή Αλέξη Παρχαρίδη που με την συνοδεία της λύρας του Θωμά Μπαϊραχτάρη και του νταουλιού του Γιώργου Μαυρίδη συγκίνησε τους θεατές! Κι όταν ακούστηκε από τη φωνή του το δικό του τραγούδι «ζίπα ζιπ», δημιουργήθηκε ενθουσιασμός στους πολλούς και ρίγος σ’ αυτούς που ξέρουν! Ένα εξαιρετικό ερωτικό τραγούδι σε άψογα Ποντιακά ντυμένο με μία πολύ όμορφη μουσική! Ένα φοβερό ερωτικό τραγούδι που καμία σχέση δεν έχει με τα Ποντιακά τραγούδια που παράγονταν μαζικά τα τελευταία χρόνια και καμία σχέση δεν έχουν με την παράδοση και τον πολιτισμό.

Ζίπα ζίπ λοιπόν η κάρδια μ’ με τις καλύτερες εντυπώσεις από τις φετινές τριήμερες πολιτιστικές εκδηλώσεις του Συλλόγου Ποντίων Ευόσμου «Παναγία Κρεμαστή» και είναι σίγουρο ότι η ερχόμενη χρονιά θα είναι ακόμα καλύτερη!

Μίμης Φωτιάδης

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ