Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΑΙΡΕΤΙΚΑΠόσον καιρό μπορεί να παραμείνει το κλίμα σκανδαλολογίας στο δήμο Κορδελιού –...

Πόσον καιρό μπορεί να παραμείνει το κλίμα σκανδαλολογίας στο δήμο Κορδελιού – Ευόσμου;!

Στο ψήφισμα που ενέκρινε κατά πλειοψηφία το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Κορδελιού – Ευόσμου με το οποίο εκφράζει την αγανάκτησή του για την σκανδαλολογία σε βάρος του δήμου και δηλώνει ότι θα αναλάβει κάθε νόμιμη δράση απέναντι σ’ αυτήν την τακτική, εκτός των άλλων αναφέρει ότι:

«Γεννά ερωτήματα η ευκολία με την οποία βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος  προέβησαν  σε  επερώτηση στη  Βουλή, η  οποία  σπιλώνει  τον  δήμο Κορδελιού – Ευόσμου, χωρίς πρώτα να ζητήσουν στοιχεία και διευκρινήσεις από τον δήμο Κορδελιού – Ευόσμου. Είναι επίσης απορίας άξιον ότι έχουν περάσει περίπου 7 μήνες από την στιγμή που έγινε αυτή η ερώτηση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ χωρίς να δοθεί απάντηση, αφήνοντας μια τεράστια σκιά πάνω από τον δεύτερο   μεγαλύτερο   δήμο  της   Βορείου   Ελλάδος.   Είναι   σαν   να   μην   έγινε   η ερώτηση   από   τους   βουλευτές   του   ΣΥΡΙΖΑ   για   να   απαντηθεί   αλλά   για   να συντηρήσει  το κλίμα της σκανδαλολογίας σε βάρος  του Δήμου Κορδελιού – Ευόσμου.»

Οι δυο δημοτικοί σύμβουλοι του ΣΥΡΙΖΑ που δεν ενέκριναν το ψήφισμα, ψηφίζοντας «λευκό», μάλλον θα έπρεπε να απαντήσουν στο δημοτικό συμβούλιο τουλάχιστον όσον αφορά την συγκεκριμένη παράγραφο. Στο προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο φώναζαν σ’ όλους του τόνους ότι η τοπική οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ δεν γνώριζε τίποτα γι’ αυτήν την ερώτηση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή. Οι λόγοι να μην πιστέψει κανείς κάποιον παράγοντα του ΣΥΡΙΖΑ είναι πολλοί, αφού εξελέγησαν για να σκίσουν τα μνημόνια και τους αντιλαϊκούς νόμους και αντί γι’ αυτό σκίζουν τον λαό. Καλοπροαίρετα όμως και στη βάση του διαλόγου τους πιστεύεις ότι δεν ήξεραν τίποτα. Εάν όμως έγινε ερώτηση στη Βουλή για σκάνδαλα στο δήμο Κορδελιού – Ευόσμου χωρίς να ερωτηθούν οι ίδιοι, που υποτίθεται ότι γνωρίζουν τα του δήμου, ποιος ρωτήθηκε;! Δηλαδή ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε σε κεντρικό επίπεδο μια ενέργεια χωρίς να τους ρωτήσει γι’ αυτό που είχε σκοπό να ρωτήσει;! Δηλαδή οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που έκαναν την ερώτηση την πήραν από κάποιον άλλον ή διάβασαν κάποια καταγγελία σε Μέσα Ενημέρωσης και χωρίς να ρωτήσουν τους εκλεγμένους δημοτικούς συμβούλους τους στο δήμο Κορδελιού – Ευόσμου, προχώρησαν σε ερώτηση στη Βουλή;! Δηλαδή το ποιο φυσιολογικό δεν είναι να είπαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ: «Ρε Θόδωρε, ρε Ανέστη, ρε Ανατολή, εδώ μας λένε ότι εκεί στον δήμο που είστε δημοτικοί σύμβουλοι γίνονται τα σκάνδαλα των σκανδάλων! Είναι αλήθεια αυτά ή είναι διαδόσεις που αλλού αποσκοπούν;!» Οι δημοτικοί σύμβουλοι του ΣΥΡΙΖΑ μας διαβεβαιώνουν ότι τα πράγματα δεν έγιναν με τον φυσιολογικό τρόπο!

Εμείς ως καλοπροαίρετοι άνθρωποι τους πιστεύουμε παρ’ όλο που ο λόγος των παραγόντων του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι συμβόλαιο γιατί αν ήταν θα είχαν σκιστεί τα μνημόνια, θα είχε καταργηθεί ο ΕΝΦΙΑ, θα είχαν αποκατασταθεί μισθοί και συντάξεις και δεν θα πλειστηριάζονταν λαϊκές κατοικίες! Τους πιστεύουμε όμως τους συγκεκριμένους γιατί τους εκτιμάμε. Η εκτίμηση όμως όπως και η διατήρησή της δεν είναι ιερός κανόνας αλλά κερδίζεται. Δεν θα έπρεπε λοιπόν οι δημοτικοί σύμβουλοι του ΣΥΡΙΖΑ που δεν ήξεραν τίποτα για την ερώτηση στη Βουλή, αφού αυτή έγινε, να μάθουν και να ενημερώσουν το δημοτικό συμβούλιο όχι για το πώς έγινε αλλά για την πορεία της;! Επτά μήνες μετά την κατάθεση της ερώτησης των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή σκιά σκανδάλων πλανάται πάνω από τον δήμο χωρίς η ερώτηση να έχει απαντηθεί. Δεν πρέπει οι δημοτικοί σύμβουλοι του ΣΥΡΙΖΑ να ενημερώσουν τον λαό του δήμου γι’ αυτήν την ερώτηση! Εάν, εν πάση περιπτώσει, υπάρχουν σκάνδαλα στο δήμο Κορδελιού – Ευόσμου δεν πρέπει οι δημοτικοί σύμβουλοι του ΣΥΡΙΖΑ να τα αποκαλύψουν στον λαό;! Κατά την γνώμη των δημοτικών συμβούλων του ΣΥΡΙΖΑ πόσον καιρό μπορεί να παραμείνει αυτό το κλίμα σκανδαλολογίας στο δήμο Κορδελιού – Ευόσμου;! Εάν η βούληση των δημοτικών συμβούλων του ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι στον δήμο υπάρχουν σκάνδαλα πρέπει ευθαρσώς να βγουν να τα καταγγείλουν και να ενημερώσουν τον λαό γι’ αυτά! Εάν δεν υπάρχουν το λογικό θα ήταν να παραιτηθούν αφού ερήμην τους, όπως οι ίδιοι λένε, ο ΣΥΡΙΖΑ «κρεμάει στα μανταλάκια» τον δήμο Κορδελιού – Ευόσμου!

Ίσως σε κάποια στιγμή κάποια απάντηση θα έπρεπε επίσης να δώσει και η κυρία Χαραλαμπίδου την οποία καταγγέλλει και ξανακαταγγέλλει ο δημοτικός σύμβουλος του δήμου Κορδελιού – Ευόσμου κύριος Παπαδόπουλος ότι εκείνη ως βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ έδωσε στον Χαϊκάλη την πρώτη ερώτηση που έγινε στη Βουλή σε βάρος του δήμου Κορδελιού – Ευόσμου! Η κυρία Χαραλαμπίδου μέχρι τώρα δεν έχει απαντήσει στην καταγγελία που έγινε και ξαναέγινε από τα μικρόφωνα του δημοτικού συμβουλίου.

Χαρίλαος Ταπαρίδης

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ