Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΕΙΔΗΣΕΙΣΕιδικό βραβείο σε τμήμα του δήμου στο 19ο φεστιβάλ Γενικής Γυμναστικής για...

Ειδικό βραβείο σε τμήμα του δήμου στο 19ο φεστιβάλ Γενικής Γυμναστικής για όλους

Με το Ειδικό Βραβείο « Ποιοτικών Στοιχείων Χορού- Σύνθεσης -Κλασσικού και  Μοντέρνου» βραβεύθηκε το Τμήμα Μπαλέτου Προχωρημένων των Αθλητικών Προγραμμάτων του Δήμου Κορδελιού Ευόσμου, το οποίο συμμετείχε στο 19ο Φεστιβάλ « ΓΕΝΙΚΗ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ» που οργάνωσε ο Δήμος Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με την Ελληνική Γυμναστική Ομοσπονδία στις 12, 13 και 14 Μαΐου στο Κλειστό Γυμναστήριο της ΧΑΝΘ.
Στο 19ο Φεστιβάλ πήραν μέρος 120 ομάδες – και 1450 άτομα  από όλη τη χώρα με προγράμματα ενόργανης, τζαζ, αεροβικής γυμναστικής, χορού, ρυθμικής ακροβατικής γυμναστικής κ.ά.

Η βράβευση του Τμήματος  Μπαλέτου Προχωρημένων των Αθλητικών Προγραμμάτων του Δήμου Κορδελιού Ευόσμου έγινε στο gala  του 19ου Φεστιβάλ  όπου επιδόθηκαν  βραβεία τριάθλου, πρωτοτυπίας και καλύτερης χορογραφίας.

Εντυπωσιακή όμως ήταν και η παρουσία των  τμημάτων  Ακροβατικής Γυμναστικής και Σύγχρονου Χορού του Δήμου Κορδελιού Ευόσμου, τα οποία απέσπασαν  και αυτά τις καλύτερες κριτικές από τις αρμόδιες επιτροπές καθώς και τα παρατεταμένα χειροκροτήματα των  παρισταμένων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σκοπός του 19ου  Φεστιβάλ « ΓΕΝΙΚΗΣ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ»  ήταν α)  η προβολή, η ανάπτυξη και η στήριξη της Γυμναστικής β)  η προώθηση της ιδέας των ομαδικών γυμναστικών επιδείξεων μέσα από μια γιορτή που απευθυνόταν σε όλους και αποσκοπούσε στη συγκέντρωση αθλουμένων απ’ όλα τα μέρη της Ελλάδας και γ) η ενίσχυση της χαράς της συμμετοχής, της ομαδικής εμπειρίας καθώς και η ανάδειξη των νέων κινητικών αντιλήψεων.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ