Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΝΕΑ«Όλοι στην Πρωτομαγιάτικη απεργιακή συγκέντρωση του Π.Α.ΜΕ. στο άγαλμα Βενιζέλου 10.00π.μ.»

«Όλοι στην Πρωτομαγιάτικη απεργιακή συγκέντρωση του Π.Α.ΜΕ. στο άγαλμα Βενιζέλου 10.00π.μ.»

 

Ανακοίνωση – κάλεσμα για συμμετοχή στην Πρωτομαγιάτικη απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ εξέδωσε ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ και Δημοτικών Επιχειρήσεων νομού Θεσσαλονίκης. Η ανακοίνωση είναι η παρακάτω:

«Συναδέλφισσα , συνάδελφε.
Απεργούμε και τιμούμε την Εργατική Πρωτομαγιά, οργανώνοντας την πάλη για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας! Η αντεργατική – αντιλαϊκή βαρβαρότητα δεν θα έχει τέλος, αν δεν την σταματήσουμε με τη δύναμη της οργάνωσής μας, με την απόφασή μας να την ανατρέψουμε!
Κυβέρνηση Ε.Ε., Δ.Ν.Τ μαζί με τα κόμματα που ψήφισαν το 3ο μνημόνιο έχουν συμφωνήσει και προσπαθούν με εκβιασμούς και απειλές να πετύχουν την ανοχή μας στην ολοκλήρωση της «αξιολόγησης» που θα φέρει απολύσεις, νέα μείωση μισθών και μεροκάματων, νέα άγρια φοροληστεία με την μείωση του αφορολόγητου, νέα επιδρομή στις συντάξεις, περιορισμό και απαγόρευση της συνδικαλιστικής δράσης, πλειστηριασμούς των κατοικιών του εργαζόμενου λαού, ενεργοποίηση του αυτόματου κόφτη για τις κοινωνικές παροχές σε υγεία και παιδεία. Η «ανάπτυξη» που επιδιώκουν θα θεμελιωθεί πάνω στην άγρια εκμετάλλευση των εργαζομένων με φθηνή δουλειά χωρίς δικαιώματα, με την καταστολή των εργατικών λαϊκών αγώνων. Ήδη οι «ευέλικτες μορφές απασχόλησης» και οι διάφορες συμβάσεις, έχουν αντικαταστήσει τις προσλήψεις για μόνιμο προσωπικό. Αξιοποιούν την καπιταλιστική κρίση για να ρίξουν στα τάρταρα τα κατακτημένα δικαιώματα των εργαζομένων. Θέλουν να μας μάθουν να βολευόμαστε με λίγους μήνες δουλειάς, να επιβιώνουμε με ψίχουλα, να θεωρούμε “πολυτέλεια” βασικά εργασιακά δικαιώματα (άδεια, ασθένεια, μέτρα υγιεινής και ασφάλειας). Στην ίδια πλευρά-απέναντι μας- βρίσκεται και η πλειοψηφία των δημάρχων, που αντί να απαιτήσουν ΜΟΝΙΜΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ με ΠΛΗΡΗ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΚΑ και ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ, διεκδικούν και βολεύονται με τα προγράμματα και τις συμβάσεις της φτώχιας και της μιζέριας.
Η «ανάπτυξη» που επιδιώκουν θα θεμελιωθεί στην καταλήστευση άλλων λαών, στο αιματηρό ξαναμοίρασμα των πηγών ενέργειας, των αγορών, των δρόμων μεταφοράς, στο αιματηρό ξαναχάραγμα των συνόρων που το βλέπουμε ξανά να εξελίσσεται μπροστά μας. Ολόκληρες περιοχές βρίσκονται μέσα στη φωτιά, από την Ουκρανία, τη Μαύρη Θάλασσα, τα Βαλκάνια και το Αιγαίο ως την Ανατολική Μεσόγειο, την Εγγύς και Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική. Ο πόλεμος στη Συρία, στον οποίο μπλέκονται ισχυρές καπιταλιστικές δυνάμεις όπως ΗΠΑ-ΕΕ-Ρωσία, έχει στοιχίσει τη ζωή σε εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους και έχει ξεριζώσει εκατομμύρια άλλους, καθιστώντας τους πρόσφυγες με το δράμα τους να συνεχίζεται στον εγκλωβισμό μέσα στα hot spots. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ μπλέκει τη χώρα πιο βαθιά σε αιματηρούς ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς. Έφερε το ΝΑΤΟ στο Αιγαίο με πρόσχημα την αντιμετώπιση των προσφυγικών ροών, παίρνει ενεργά μέρος σε 13 Νατοϊκές επεμβάσεις από τα Βαλκάνια ως το Κέρας της Αφρικής, σχεδιάζει την επέκταση των ΝΑΤΟϊκών βάσεων στη χώρα, όπως στη Σούδα. Το ΝΑΤΟ δεν είναι παράγοντας σταθερότητας και ασφάλειας όπως λέει η κυβέρνηση. Είναι η δολοφονική μηχανή των ιμπεριαλιστών, που δεν αναγνωρίζει σύνορα και κυριαρχικά δικαιώματα. Η ελληνική κυβέρνηση δίνει 4 δις ευρώ ετησίως, το 2% του Α.Ε.Π. στο ΝΑΤΟ, το μεγαλύτερο ποσοστό που δίνει ευρωπαϊκή χώρα, όσο ακριβώς είναι το ποσοστό των αιματηρών κοινωνικών περικοπών που συμφώνησε με Ε.Ε. και Δ.Ν.Τ. Δίνει βάσεις, αεροδρόμια και λιμάνια, δίνει γη και ύδωρ στους φονιάδες των λαών. Συμμετέχει δραστήρια στο μοίρασμα των πετρελαίων, του φυσικού αερίου, των δρόμων μεταφοράς ενέργειας και αγωγών, στο μοίρασμα των αγορών εξ’ ονόματος των ελληνικών μονοπωλιακών ομίλων.
Η αστική τάξη εμφανίζει σαν «εθνικό συμφέρον» το συμφέρον της για τα κέρδη και σε περίοδο «ειρήνης» και στον πόλεμο. Δεν θα μπούμε κάτω από ξένη σημαία. Υψώνουμε τη σημαία των συμφερόντων της εργατικής τάξης.
Απαιτούμε:
-Καμία εμπλοκή της Ελλάδας στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και στους πολέμους εκτός συνόρων. Να γυρίσουν πίσω πλοία, αεροπλάνα, στρατιωτικές αποστολές. Κανένας φαντάρος έξω από τα σύνορα. Όχι πολεμικές δαπάνες για τις ανάγκες του ΝΑΤΟ. Έξω το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο. Να κλείσουν όλες οι ξένες στρατιωτικές εγκαταστάσεις, να κλείσει η βάση της Σούδας. Έξω η Ελλάδα από ΝΑΤΟ και ΕΕ. Όχι στην αλλαγή των συνόρων και των συνθηκών που τα κατοχυρώνουν.
-Όχι στο μίσος των εθνικιστών. Αλληλεγγύη στους πρόσφυγες και στους μετανάστες. Απομόνωση σε όλους τους εργασιακούς χώρους της ναζιστικής εγκληματικής Χρυσής Αυγής.
-Παλεύουμε για μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους με πλήρη δικαιώματα στη βάση των σύγχρονων αναγκών μας!
-Καμία αναμονή, καμία ανοχή! Όλοι στον αγώνα σε κάθε χώρο δουλειάς. Μόνο αυτός ο δρόμος υπάρχει για τους εργαζόμενους! Δυναμώνουμε την οργάνωσή μας, την ταξική ενότητά, την εργατική αλληλεγγύη!

Δεν θα ματώνουμε για τα κέρδη τους στην ειρήνη.
Δεν θα γίνουμε κρέας για τα κανόνια τους στον πόλεμο!
Ζήτω η Εργατική Πρωτομαγιά!
Όλοι στην Πρωτομαγιάτικη απεργιακή συγκέντρωση
του Π.Α.ΜΕ. στο άγαλμα Βενιζέλου 10.00π.μ.»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ