Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΝΕΑ«Τρέχουν» οι διαδικασίες ιδιωτικοποίησης του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης

«Τρέχουν» οι διαδικασίες ιδιωτικοποίησης του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης

Με γρήγορους ρυθμούς «τρέχει» η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ τις διαδικασίες για την ιδιωτικοποίηση του λιμανιού της Θεσσαλονίκης, για λογαριασμό του κεφαλαίου, καθώς χτες, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΤΑΙΠΕΔ, αποσφραγίστηκαν οι δεσμευτικές προσφορές που είχαν κατατεθεί στο ΤΑΙΠΕΔ, στο πλαίσιο του σχετικού διαγωνισμού που είναι σε εξέλιξη.

Κατά το ΤΑΙΠΕΔ, οι εταιρείες που κατέθεσαν δεσμευτικές προσφορές είναι η φιλιππινέζικη «International Container Terminal Service», η Ρ&Ο του αραβικού ομίλου της «Dubai Ports World» και η «Deutsche Invest Equity Partners GmbH, Belterra Investments LTD and Terminal Link SAS». Πρόκειται για κοινοπραξία της «Deutsche Invest» (DIEP), που από την πρώτη στιγμή διεκδικούσε το λιμάνι, με τη γαλλική CMA, που αποτελεί την τρίτη μεγαλύτερη εταιρεία μεταφοράς κοντέινερ στον κόσμο. Στο «σχήμα» συμμετέχει και ο όμιλος του Ιβάν Σαββίδη.

Από ‘δω και πέρα οι τρεις θα πρέπει να βελτιώσουν την προσφορά τους, προκειμένου να αναδειχθεί ο «νικητής». Για τη διαδικασία αυτή απαιτούνται δύο ακόμα διαγωνιστικοί «κύκλοι», ενώ η σχετική συμφωνία θα πρέπει να επικυρωθεί από τη Βουλή. Πάντως η όλη υπόθεση της ιδιωτικοποίησης του λιμανιού, σύμφωνα με το κυβερνητικό χρονοδιάγραμμα, θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι και τον Οκτώβρη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ