Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΝΕΑΑνακοίνωση της ΔΑΣ για τα αποτελέσματα των εκλογών στους εργαζομένους του δήμου...

Ανακοίνωση της ΔΑΣ για τα αποτελέσματα των εκλογών στους εργαζομένους του δήμου Θεσσαλονίκης

Ανακοίνωση εξέδωσε η Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία των εργαζομένων στο δήμο της Θεσσαλονίκης με αφορμή τα αποτελέσματα των εκλογών στο Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Θεσσαλονίκης. Η ανακοίνωση είναι η παρακάτω:

«Η ΔΑΣ χαιρετίζει όλους τους συναδέλφους- συναδέλφισσες που, παρά τις πιέσεις, τους εκβιασμούς και τα «ταξίματα» του μηχανισμού της διοίκησης Μπουτάρη, στήριξαν το ψηφοδέλτιό της. Το αποτέλεσμα των εκλογών, δυστυχώς, όχι μόνο δεν άλλαξε τους αρνητικούς συσχετισμούς στο σωματείο αλλά, αντίθετα, τους χειροτέρεψε. Την πλειοψηφία στο ΔΣ θα εξακολουθήσουν να έχουν παρατάξεις που το προηγούμενο διάστημα βοήθησαν με διάφορους τρόπους να περνάει η αντεργατική πολιτική της διοίκησης Μπουτάρη και της κυβέρνησης ευκολότερα. Η σύνθεση του ΔΣ και τα πρόσωπα που εκλέχτηκαν δείχνουν το πώς θα κινηθεί η πλειοψηφία το επόμενο διάστημα. Αποτέλεσμα της αδράνειας του ΣΕΔΘ, με ευθύνη των «Δύναμη Ενότητας» και ΑΔΗΚ, και της απαξίωσης των συλλογικών διαδικασιών είναι και η μείωση της συμμετοχής στις εκλογές. Η πλειοψηφία των συναδέλφων που συμμετείχαν στην εκλογική διαδικασία ενέδωσαν στην τεχνητή πόλωση που καλλιέργησαν «Δύναμη Ενότητας» και ΑΔΗΚ για τη μάχη της καρέκλας, αφού ουσιαστικές διαφορές δεν έχουν μεταξύ τους, και στις πιέσεις των νυν και πρώην προϊσταμένων, «υπευθύνων» και «βοηθών» τους που είχαν στα ψηφοδέλτιά τους.

Για ΔΣ

Ψήφισαν: 1386         Άκυρα/ Λευκά: 52

Έλαβαν:

Δύναμη Ενότητας   521 (5 έδρες)

ΑΔΗΚ                        393 (4 έδρες)

ΔΑΣ                            202 (2 έδρες)

ΑΕΚ                            115 (1 έδρα)

Ελπίδα Έρχεται         92 (1 έδρα)

Μεμονωμένος            11 (—)

Για αντιπροσώπους για Ν/Τ ΑΔΕΔΥ (ΕΔΟΘ)

Ψήφισαν: 1386         Άκυρα/ Λευκά: 96

Έλαβαν:

Δύναμη Ενότητας   431 (12 αντιπρόσωποι)

ΑΔΗΚ                        393 (11 αντιπρόσωποι)

ΔΑΣ                            217 ( 6 αντιπρόσωποι)

ΑΕΚ                            136 ( 4 αντιπρόσωποι)

Ελπίδα Έρχεται         90 ( 2 αντιπρόσωποι)

Μεμονωμένος             23 (—)

Με τα νέα αντεργατικά μέτρα που ετοιμάζονται να πάρουν (νέες μειώσεις στο αφορολόγητο, στους μισθούς, στις συντάξεις κ.α.) και τους ήδη ψηφισμένους νόμους που αυτό το διάστημα εφαρμόζονται, π.χ. «αξιολόγηση» υπηρεσιών και εργαζομένων, ιδιωτικοποιήσεις κ.α., κυβέρνηση- ΕΕ- πλειοψηφία δημάρχων επιδιώκουν με πιο γρήγορους ρυθμούς να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα των μεγαλοεπιχειρηματιών. Μόνο η κινητοποίηση και ο αγώνας των εργαζομένων μπορούν να μπλοκάρουν τα αντεργατικά μέτρα και να ανατρέψουν αυτή την αντεργατική πολιτική. Οι δυνάμεις της ΔΑΣ, παρά τους αρνητικούς συσχετισμούς στον ΣΕΔΘ, θα δώσουν τη μάχη στους χώρους δουλειάς για την ενημέρωση των συναδέλφων, για την οργάνωση του αγώνα μας για κάθε πρόβλημα και θέμα που μας αφορά. Καλούμε τους συναδέλφους κόντρα στην αδράνεια, την ηττοπάθεια, τον συμβιβασμό και τον αποπροσανατολισμό που καλλιεργούν οι υπόλοιπες παρατάξεις να στηρίξουν το επόμενο διάστημα τις προτάσεις και τις πρωτοβουλίες της ΔΑΣ.

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ του Π.Α.ΜΕ.

Παρασκευή 7 Απρίλη, άγαλμα Βενιζέλου, 7μμ

Ενάντια στα αντεργατικά μέτρα

κυβέρνησης-ΕΕ-μεγαλοεπιχειρηματιών και των κομμάτων τους»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ