Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΕΙΔΗΣΕΙΣΤο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Κορδελιού Ευόσμου στην 9η Διεθνή Μαθηματική Εβδομάδα

Το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Κορδελιού Ευόσμου στην 9η Διεθνή Μαθηματική Εβδομάδα

Για 3η συνεχόμενη χρονιά η εργασία των εκπαιδευομένων του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας  Κορδελιού – Ευόσμου επιλέχθηκε από την επιστημονική επιτροπή και συμμετείχε   στην 9η Διεθνή Μαθηματική Εβδομάδα, η οποία είχε ως στόχο να προσεγγίσει με σύγχρονο τρόπο και να απαντήσει στα ερωτήματα που  απασχολούν σήμερα την μαθηματική κοινότητα και ιδιαίτερα σε αυτά που θέτει η στενή σχέση των Μαθηματικών με άλλες επιστήμες  και με άλλες σημαντικές ανθρώπινες δραστηριότητες, τονίζοντας παράλληλα  και τον ανθρωπιστικό χαρακτήρα των Μαθηματικών καθώς και τη συμβολή τους σε  διάφορους κλάδους του πολιτισμού.

Οι  εκπαιδευόμενοι / ες  :

Α. Ανδρέου, Δ. Βλαχοπούλου,  Σ. Ζαφειροπούλου,  Α. Λαζίδου, Ε. Σαϊρόγλου,  Κ. Σκίρι, π. Μ. Στεφανίδης, Σ. Χίντα, Σ. Χλέπατα,
παρουσίασαν  την  εργασία τους την οποία  εκπόνησαν στο πλαίσιο project του σχολείου τους με υπεύθυνους καθηγητές την κ. Σ. Αντωνακούδη και τον κ. Ε. Ελευθεριάδη στη διάρκεια της  9ης Διεθνούς  Μαθηματικής Εβδομάδας η οποία πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία στο Συνεδριακό Κέντρο «Νικόλαος Γερμανός» της Δ.Ε.Θ.
Θέμα της ομαδικής εργασίας τους ήταν ο αρχαιότερος σοφός – επιστήμων και μαθηματικός, «ΘΑΛΗΣ Ο ΜΙΛΗΣΙΟΣ»  ο οποίος  ακόμη και  σήμερα  διατηρεί το μαθηματικό του κύρος ως  ένας από τους σημαντικότερους μαθηματικούς των τελευταίων αιώνων παγκοσμίως.
Την εισήγηση τους καθώς και τις πολύ ενδιαφέρουσες εισηγήσεις και  εργασίες της  9ηςΔιεθνούς Μαθηματικής  Εβδομάδας  παρακολούθησαν όλοι οι εκπαιδευόμενοι του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Κορδελιού Ευόσμου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ