Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΕΙΔΗΣΕΙΣΑκυρώθηκε η εκλογή αντιπροέδρου δημοτικού συμβουλίου, οικονομικής επιτροπής  και επιτροπής ποιότητας ζωής...

Ακυρώθηκε η εκλογή αντιπροέδρου δημοτικού συμβουλίου, οικονομικής επιτροπής  και επιτροπής ποιότητας ζωής στο δήμο Κορδελιού – Ευόσμου

Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας – Θράκης ακύρωσε τις διαδικασίες εκλογής αντιπροέδρου του δημοτικού συμβουλίου Κορδελιού – Ευόσμου.

Σύμφωνα με την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας – Θράκης αντιπρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου θα έπρεπε να εκλεγεί από την μείζονα αντιπολίτευση και μόνο σε περίπτωση που αυτή δεν πρότεινε κάποιον θα μπορούσε να εκλεγεί από την διοίκηση. Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση αποφάνθηκε ότι κακώς η εκλογή αντιπροέδρου του δημοτικού συμβουλίου αναβλήθηκε την πρώτη Κυριακή επειδή ο υποψήφιος δεν συγκέντρωσε την πλειοψηφία των παρόντων μελών του δημοτικού συμβουλίου.

Με βάση την παραπάνω απόφαση της Αποκεντρωμένης διοίκησης η διαδικασία εκλογής αντιπροέδρου του δημοτικού συμβουλίου Κορδελιού – Ευόσμου κρίνεται άκυρη. Ως εκ τούτου ακυρώνονται και οι διαδικασίες εκλογής των μελών την οικονομικής επιτροπής και της επιτροπής ποιότητας ζωής, αφού αυτές οι διαδικασίες προϋποθέτουν την εκλογή προεδρείου του δημοτικού συμβουλίου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ