Τελευταία

  «Καμία ανοχή στους φασίστες»

  22-03-2017

  Σε συγκέντρωση στα δικαστήρια αύριο Πέμπτη στις 10:30 π.μ. καλεί η Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία των εργαζομένων στο δήμο της Θεσσαλονίκης  για να υπερασπιστούν την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Θεσσαλονίκης που τάχθηκε κατά της συμμετοχής χρυσαυγίτικου ψηφοδελτίου στις εκλογές του συλλόγου και εναντίον της οποίας υπήρξε προσφυγή στη δικαιοσύνη. Αναλυτικά η ανακοίνωση είναι η παρακάτω:

  «Το χρυσαυγίτικο ψηφοδέλτιο που θέλει να πάρει μέρος στις εκλογές του ΣΕΔΘ κατέθεσε σήμερα (22/3/2017) αίτηση ασφαλιστικών μέτρων και ζητά προκαταβολικά δικαστική απόφαση που θα επιβάλει την συμμετοχή τους στις εκλογές. Να σημειωθεί ότι η κατάθεση ψηφοδελτίων θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 24 Μάρτη. Η προσωρινή διαταγή των ασφαλιστικών μέτρων εκδικάζεται την Πέμπτη 23 Μάρτη.

     Το ότι η παράταξη αυτή είναι χρυσαυγίτικη αποδεικνύεται από το γεγονός ότι οι ανακοινώσεις τους φιλοξενούνται στο επίσημο σάιτ των φασιστών της Χ.Α.

    Ξανατονίζουμε ότι οι χρυσαυγίτες έχουν αποδείξει ότι είναι εχθροί των εργατικών αγώνων και των εργατικών – λαϊκών δικαιωμάτων. Χτυπούν πρωτοπόρους εργάτες, δολοφονούν Έλληνες και μετανάστες εργάτες. Η συμμετοχή τους στα σωματεία αντιβαίνει τις καταστατικές τους διατάξεις. Στα καταστατικά των σωματείων αναφέρεται ότι τα σωματεία παλεύουν να ενώσουν τους εργάτες ανεξάρτητα από χρώμα και θρησκεία για να υπερασπίσουν τα δικαιώματά τους. Παλεύουν για τις εργατικές – λαϊκές ελευθερίες, για την δημοκρατία στους χώρους δουλειάς. Τι σχέση έχουν μ` αυτά οι νοσταλγοί του Χίτλερ και της χούντας;

    Η συνέλευση των μελών του ΣΕΔΘ αποφάσισε να μη γίνει δεκτό αυτό το ψηφοδέλτιο στις εκλογές, σεβόμενη το καταστατικό του συλλόγου.

    Καλούμε τους εργαζομένους του δήμου αύριο Πέμπτη 23 Μάρτη στις 10:30 π.μ. σε συγκέντρωση στα δικαστήρια για να  υπερασπιστούμε την απόφαση μας.

    Καλούμε σε συμμετοχή τα εργατικά σωματεία, τις Λαϊκές Επιτροπές, την νεολαία να βροντοφωνάξουμε όλοι μαζί έξω οι φασίστες από τα σωματεία. ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ.»

  You must be logged in to post a comment Login