Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΕΙΔΗΣΕΙΣ«4 εβδομάδες & κάτι.. » στο Πολιτιστικό Κέντρο Ευόσμου

«4 εβδομάδες & κάτι.. » στο Πολιτιστικό Κέντρο Ευόσμου

Μία πολυθεματική  θεατρική παράσταση, η οποία αντιτάσσει και αντιστρατεύεται, σατιρίζει και καυτηριάζει με εύστοχα, με επιτυχή, με καίρια και  χιουμοριστικά επιχειρήματα, όσους θέτουν στην κορωνίδα της ζωής το «δήθεν» και το «φαίνεσθε»,  ανεβάζει η Δημοτική Θεατρική Ομάδα του Δήμου Κορδελιού Ευόσμου, του Τμήματος  Σχεδιασμού Πολιτιστικών Δραστηριοτήτων της Αντιδημαρχίας Διοικητικών Υπηρεσιών, Διαφάνειας και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Πολιτισμού και Αθλητισμού, με το έργο « 4 eβδομάδες και κάτι..» της Ρίτσας Γεωργιάδου, στο Πολιτιστικό Κέντρο Ευόσμου ( Μ. Αλεξάνδρου 57)

Υπόθεση και Συντελεστές του έργου 4 Εβδομάδες & κάτι:

Η τριαντατριάχρονη Ματούλα ακούει μόνο στο όνομα Αδαμαντία και σε τέσσερεις εβδομάδες πρόκειται να παντρευτεί έναν πλούσιο Αντιδήμαρχο εκ του Πανοράματος (γνωστό αριστοκρατικό και προνομιούχο προάστιο της Θεσσαλονίκης). Η Αδαμαντία είναι όμορφη με τέλειες αναλογίες και πάσχει από σύνδρομο μεγαλομανίας. Πιστός ακόλουθος του «φαίνεσθαι», υποκλίνεται στον τρόπο ζωής των celebrities… Το μεγάλο της πρόβλημα εστιάζεται στο πώς θα παρουσιάσει την χοντρή αδελφή της Ειρήνη, η οποία αδιαφορεί για την εμφάνιση και τους τρόπους της, στο «αφ’ υψηλού» σόι του πολύφερνου γαμπρού. Αποφασίζει λοιπόν να την υποβάλει σε εξαντλητική δίαιτα και επιμόρφωση κοινωνικής συμπεριφοράς.. Μόνος σύμμαχος στο Γολγοθά της ταλαίπωρης Ειρήνης είναι ο συγκάτοικός τους Χρήστος, ένας ιδεαλιστής, φτωχός και ευαίσθητος μουσικός..

Πρόκειται για μια κωμωδία χαρακτήρων, η οποία πραγματεύεται τον κοινωνικό αποκλεισμό που βιώνουν οι διαφορετικοί – τουλάχιστον εξωτερικά – χοντροί (όπως συνήθως αποκαλούνται) άνθρωποι. Στη σκηνή κυριαρχούν δυο γυναίκες, ένας άνδρας και ένα ρολόι (!). Παράλληλα, διάφορα πρόσωπα δένουν την πλοκή του έργου, δημιουργώντας έναν ξέφρενο κωμικοτραγικό καμβά.

Συντελεστές

Σκηνοθεσία:  Ρίτσα Γεωργιάδου
Σκηνικά-Κοστούμια: Χριστίνα Μανώλα
Χορογραφίες: Ραχήλ Θεοφάνους
Βοηθός σκηνοθέτη: Φωτεινή Τσακίρη
Φώτα-Ήχος:  Νίκος Χριστοφορίδης – Κούλης Λαζαρίδης –  Απόστολος Κύρου
Οπτικοακουστικά μέσα: Απόστολος Κύρου

Διανομή (με σειρά εμφάνισης):

Χρήστος:  Μάριος Βουτυράκης
Αδαμαντία ή Ματούλα: Γιώτα  Ζαραλή
Ειρήνη:  Γιώτα Αθανασίου
Ρολόι: Ευρώπη Παπαδοπούλου
Personal trainer: Αντώνης Τσοτουλίδης
Στυλίστας:  Μανόλης Λιόλιος
Σερβιτόρος:  Κυριάκος Σιδηρόπουλος
Μανικιουρίστα: Ραχήλ Θεοφάνους
Λέανδρος: Νίκος Χριστοφορίδης
Συμπεθέρα: Ρίτσα Γεωργιάδου
Αμάντα: Κωνσταντίνα Γαλάνη
Τομ: Αποστόλης Καλιαμπός
Λώρα:  Ερατώ-Κατερίνα Ακρίβου

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ
Σάββατο 18 &  Κυριακή 19 .3 2017 στις 21.00
Σάββατο 25 & Κυριακή 26 .3 2017  στις 21.00

Συμβολική τιμή εισόδου 2€

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ