Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΝΕΑΑποφάσισαν να μη δεχτούν ψηφοδέλτιο της Χρυσής Αυγής οι εργαζόμενοι του δήμου...

Αποφάσισαν να μη δεχτούν ψηφοδέλτιο της Χρυσής Αυγής οι εργαζόμενοι του δήμου της Θεσσαλονίκης

Ξεκάθαρο μήνυμα έστειλαν οι εργαζόμενοι του Δήμου Θεσσαλονίκης, μέσα από τη χτεσινή γενική τους συνέλευση.

Συγκεκριμένα, αποφάσισαν με συντριπτική πλειοψηφία να μην επιτρέψουν τη συμμετοχή ψηφοδελτίου της Χρυσής Αυγής στις εκλογές του Συλλόγου που θα γίνουν στις 30/3. Η απόφαση αυτή δεσμεύει και την εφορευτική επιτροπή που αναδείχθηκε από τη χτεσινή διαδικασία.

Η ΔΑΣ Δήμου Θεσσαλονίκης, το προηγούμενο διάστημα, ανέδειξε έγκαιρα την αναγκαιότητα να μείνουν οι Χρυσαυγίτες έξω από τα σωματεία, αποκαλύπτοντας το ρόλο τους. Μετά από πρότασή της, το ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων στο Δήμο αποφάσισε να εισηγηθεί στη Γενική Συνέλευση τον αποκλεισμό της Χρυσής Αυγής και των εκπροσώπων της από τις εκλογές.

Σε ανακοίνωσή της, που μοιράστηκε πλατιά στους εργαζόμενους, η ΔΑΣ, σημείωνε μεταξύ άλλων: «Πρόκληση για τους εργαζόμενους του δήμου αποτελεί η προσπάθεια συγκρότησης ψηφοδελτίου των ναζιστών της Χρυσής Αυγής. Ποιοι είναι το ομολογούν οι ανακοινώσεις τους που αναρτώνται στην ιστοσελίδα των ναζιστών. Αυτοί που, σύμφωνα με τον αρχηγό τους, ανέλαβαν την “πολιτική” ευθύνη της δολοφονίας του Π. Φύσσα και “είναι η σπορά των ηττημένων του ’45”, δηλαδή των ναζί του Χίτλερ, δεν μπορεί και δεν πρέπει να αντιμετωπιστούν ως “μία ακόμη ιδεολογία”, ως “μία ακόμη συνδικαλιστική παράταξη”, ως “ένα ακόμη κόμμα”. Οι νοσταλγοί του Χίτλερ και του Παπαδόπουλου είναι εχθροί των εργατικών – λαϊκών αγώνων, εχθροί των εργατικών – λαϊκών δικαιωμάτων και ελευθεριών. Δολοφονούν και χτυπούν εργάτες, Έλληνες και μετανάστες, και ζητούν περισσότερες φοροαπαλλαγές και προνόμια για τους εφοπλιστές και τους βιομήχανους, τα αφεντικά τους. Να μην τους δώσουμε χώρο να σπείρουν το φασιστικό τους μίσος ανάμεσα στους εργαζόμενους. Με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης, να αποκλειστούν από τις εκλογές του σωματείου μας».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ