Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΝΕΑΑλληλεγγύη στους απλήρωτους συμβασιούχους του δήμου Θεσσαλονίκης

Αλληλεγγύη στους απλήρωτους συμβασιούχους του δήμου Θεσσαλονίκης

 

Η Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία των Εργαζομένων στο δήμο της Θεσσαλονίκης, καλεί με ανακοίνωσή της τους εργαζόμενους στο δήμο που ακόμα λαμβάνουν τον μισθό τους να δείξουν την αλληλεγγύη τους προς τους απλήρωτους συμβασιούχους συναδέλφους τους, προσφέροντας ότι μπορεί ο καθένας από το υστέρημά του! Η ενέργεια της Δημοκρατικής Αγωνιστικής Συνεργασίας δείχνει πως ακριβώς αντιλαμβάνονται οι αγωνιστικές δυνάμεις τον συνδικαλισμό και την αλληλεγγύη. Αναλυτικά η ανακοίνωση της Δημοκρατικής Αγωνιστικής Συνεργασίας των Εργαζομένων του δήμου Θεσσαλονίκης είναι η παρακάτω:

«Συνάδελφοι-συναδέλφισσες,

Παρά τον νόμο που ψηφίστηκε και υποτίθεται θα έλυνε το πρόβλημα με τη μισθοδοσία των συμβασιούχων στην καθαριότητα και άλλες υπηρεσίες των δήμων, οι συνάδελφοί μας παραμένουν απλήρωτοι από τις αρχές της χρονιάς και γι’ αυτόν τον λόγο βρίσκονται σε κινητοποιήσεις. Προστίθενται στους πολλούς χωρίς εισόδημα, ανέργους και εργαζόμενους απλήρωτους ιδιωτικού και δημόσιου τομέα.

Η πληρωμή των δεδουλευμένων τους έχει γίνει «μπαλάκι» ανάμεσα στην κυβέρνηση, το Ελεγκτικό Συνέδριο και τους δημάρχους, που παραμένουν απαθείς και σφυρίζουν αδιάφορα. Όπως ο δήμαρχος Θεσ/νίκης Μπουτάρης, που κάθε τρεις και λίγο μπορεί να πηγαίνει στα υπουργεία για να καταθέσει αιτήματα μεγαλοεπιχειρηματιών φίλων του ή για να πάρει δάνεια για έργα που εξυπηρετούν τα συμφέροντά τους και χρεώνουν για χρόνια τον λαό της πόλης. Κουβέντα, όμως, δεν λέει και καμιά παρέμβαση δεν κάνει για τους πάνω από 700 εργαζόμενους συμβασιούχους του δήμου του που παραμένουν απλήρωτοι για μήνες.

Οι πάνω από 700 απλήρωτοι συνάδελφοι είναι πολύτεκνοι ή τρίτεκνοι, αρχηγοί μονογονεϊκών οικογενειών, παιδιά πολύτεκνων οικογενειών και πολλοί είναι οι μόνοι που δουλεύουν στην οικογένεια. Ήδη σε αρκετούς δημιουργείται πρόβλημα διαβίωσης των οικογενειών τους και δεν μπορούν να προσφέρουν στα παιδιά τους αυτά που έχουν ανάγκη. Δεν έχουν ούτε για τα εισιτήρια για να έλθουν στη δουλειά.

Η ΔΑΣ αναλαμβάνει την πρωτοβουλία για προσπάθεια στήριξης και αλληλεγγύης των συναδέλφων. Καλούμε τους μόνιμους και αορίστου χρόνου συναδέλφους (αυτούς που τουλάχιστον πληρωνόμαστε ακόμη) να στηρίξουμε από το υστέρημά μας όσους συναδέλφους αντιμετωπίζουν οξυμμένο πρόβλημα με βασικά είδη διατροφής, καθαριότητας και προσωπικής υγιεινής (πχ. λάδι, όσπρια, ζυμαρικά, αλλαντικά σε κονσέρβα, απορρυπαντικά, σαμπουάν κ.α.) ή με 1-2 ευρώ. Δεν είναι ελεημοσύνη αλλά στήριξη στον αγώνα που δίνουν. Ό, τι μαζευτεί θα δοθεί στην Επιτροπή Συμβασιούχων που γνωρίζει καλύτερα τις ανάγκες των συναδέλφων.

Καλύτερη, βέβαια, συμπαράσταση είναι η συμμετοχή μας στις κινητοποιήσεις τους στον αγώνα που δίνουν για να πληρωθούν και για μόνιμη-σταθερή δουλειά,  ξεπερνώντας και την πλειοψηφία του ΣΕΔΘ και τα υπόλοιπα σωματεία του δήμου Θεσ/νίκης, που δεν δέχονται ως μέλη τους συμβασιούχους θεωρώντας τους εργαζόμενους β’ κατηγορίας. Δεν είναι τυχαίο ότι όλο αυτό το διάστημα κουβέντα δεν λένε και αυτοί για τα προβλήματα των συναδέλφων.

Η ταξική αλληλεγγύη και ο αγώνας μας είναι τα όπλα μας.

*Όποιος συνάδελφος θέλει να συνεισφέρει και να συμμετέχει στην πρωτοβουλία της ΔΑΣ να επικοινωνήσει στα τηλέφωνα:

6983274135, 6978594724»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ