Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΕΙΔΗΣΕΙΣΕκδήλωση του δήμου Κορδελιού - Ευόσμου με αφορμή την παγκόσμια ημέρα της...

Εκδήλωση του δήμου Κορδελιού – Ευόσμου με αφορμή την παγκόσμια ημέρα της γυναίκας

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, ο Δήμος Κορδελιού Ευόσμου δια της Αντιδημαρχίας  Διοικητικών Υπηρεσιών, Διαφάνειας και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Πολιτισμού και Αθλητισμού και της Διεύθυνσης Παιδείας και Κοινωνικής Προστασίας και σε συνεργασία με τον Ξενώνα Φιλοξενίας Γυναικών Κορδελιού Ευόσμου, συνδιοργανώνουν εκδήλωση ενάντια στην κακοποίηση και τη βία κατά των Γυναικών την Τετάρτη 8 Μαρτίου στις 19.00 στο Πολιτιστικό Κέντρο Ευόσμου ( Μ,. Αλεξάνδρου 57).

«Επειδή οι κοινωνικές επιπτώσεις της οικονομικής  κρίσης  δεν  είναι μόνο  η κατάθλιψη,  η αύξηση των κλοπών και τα πάσης φύσεως φαινόμενα  εγκληματικότητας, αλλά υπάρχουν κι άλλα φαινόμενα  τα οποία ενώ συμβαίνουν δίπλα μας – αποσιωπούνται-  και αυτά είναι τα κρούσματα βίας και όλες οι μορφές κακοποίησης κατά των Γυναικών, οφείλουμε να ενώσουμε όλοι τις δυνάμεις μας για την εξάλειψη αυτών των φαινομένων και να αγωνισθούμε για την πραγματική  ισότητα των δύο φύλων στην πράξη της καθημερινότητας» δήλωσε ο Δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου κ. Πέτρος Σούλας, ευχόμενος ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ σε όλες τις Γυναίκες.

Τα τελευταία στοιχεία από την Γενική Γραμματεία Ισότητας κάνουν λόγο για «μάστιγα»  η οποία δεν γνωρίζει κοινωνικούς, οικονομικούς ή πολιτισμικούς περιορισμούς.

Όπως είναι γνωστό ο Δήμος Κορδελιού-Ευόσμου, συμβάλλει στην ψυχοκοινωνική στήριξη και συμπαράσταση των Γυναικών που υπέστησαν ενδοοικογενειακή βία, με τη λειτουργία ΞΕΝΩΝΑ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ – θυμάτων βίας και των παιδιών τους.

«Τόσο η  κακοποίηση όσο και η βία κατά των γυναικών αποτελεί την πιο συχνή παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων και την πιο διαδεδομένη και σιωπηρή μορφή βίας, σε όλο τον κόσμο.  Αυτή η δυσάρεστη πραγματικότητα μπορεί να εκλείψει μόνον εάν όλοι μαζί βοηθήσουμε τις Γυναίκες, οι οποίες έχουν υποστεί βία εντός ή εκτός της οικογένειας, σωματική ή σεξουαλική κακοποίηση,  ψυχολογική βία, υβριστική συμπεριφορά, εκβιασμό, οικονομική βία, εργασιακή βία και σεξιστική επίθεση, να κάνουν το πρώτο βήμα. Να μιλήσουν, να ζητήσουν βοήθεια, να πάρουν τη ζωή στα χέρια τους. Με δυο λόγια να ξαναζήσουν….. Μπορούν… αρκεί να το θελήσουν!» δήλωσε ο Αντιδήμαρχος Διοικητικών Υπηρεσιών, Διαφάνειας και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Γεώργιος Χατζηβρέττας, τονίζοντας ότι η άσκηση βίας είναι πράξη απαξιωτική και τόσο η ίδια όσο και η αποσιώπησή της τιμωρείται  από τον Νόμο και η  αντιμετώπισή της,  είναι σε προτεραιότητα στην παγκόσμια κοινωνική ατζέντα.

Πρόγραμμα εκδήλωσης

Καλλιόπη Πασιά:   Δικηγόρος – Ποιήτρια

Δρ. Ανθή Αργυρούδη:  Ψυχολόγος -Ξενώνας Φιλοξενίας Γυναικών Κορδελιού Ευόσμου

Δήμητρα Ψάλλα:   Επίκουρη Καθηγήτρια ΑΠΘ
Τραγούδια για τη « Γυναίκα»

από την  Μαέστρο Κωνσταντίνα Χρυσοστόμου

Στο Πιάνο ο Παύλος Παππάς

ΜΕ ΤΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΕΣΠΑ 2014- 2020

ΧΟΡΗΓΟΣ DUST & CREAM

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ