Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΝΕΑΣε πλειστηριασμό χώρος που προορίζεται για σχολείο!

Σε πλειστηριασμό χώρος που προορίζεται για σχολείο!

Στις δέκα τρείς (13), του μηνός ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ, του έτους 2017, ημέρα Τετάρτη και από ώρα 16.00 μέχρι ώρα 17.00 της ίδιας ημέρας, στο κατάστημα του Ειρηνοδικείου Θεσσαλονίκης και στον συνηθισμένο τόπο των δημοσίων αναγκαστικών πλειστηριασμών του Ειρηνοδικείου Θεσσαλονίκης, πρόκειται να πλειστηριαστεί ένα γωνιακό οικόπεδο, εμβαδού 1.116 τ.μ. που βρίσκεται στο 1ο δημοτικό διαμέρισμα της Δημοτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης, του Δήμου Θεσσαλονίκης, της Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης, της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, με πρόσοψη επί της συμβολής των οδών Βαλαωρίτου 5 και Τανταλίδου.

Το οικόπεδο είναι φιλέτο, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, ανήκει στην εταιρεία «ΚΤΙΡΙΑΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ Α.Ε.», την δημόσια εταιρεία που είναι αρμόδια για τις κατασκευές σχολείων, έχει εμπορική αξία 980.000€ και πλειστηριάζεται για οφειλή μόλις 1.310€ σε ιδιώτη.
Στην πόλη της Θεσσαλονίκης, με το έντονο πρόβλημα σχολικής στέγης, με μαθητές να κάνουν μάθημα σε υπόγεια, kibo και διαδρόμους, ένα από τα λίγα οικόπεδα, ιδιοκτησίας του κράτους, που υπάρχουν για την ανέγερση σχολείων, πλειστηριάζεται για 1.310€.

Ήδη μέσα σε λίγους μήνες οι πλειστηριασμοί έχουν φτάσει τους 2471 σε όλη την Ελλάδα, με τους 275 από αυτούς να γίνονται στη Θεσσαλονίκη. Η συντριπτική πλειοψηφία βέβαια των πλειστηριασμών γίνεται από τις αχόρταγες και επιδοτούμενες από τους Έλληνες με 250 δις ευρώ, τράπεζες.

Οι Θεσσαλονικείς δεν πρέπει να αφήσουν να εξελιχθεί αυτό το έγκλημα του πλειστηριασμού ενός οικοπέδου που προορίζεται για σχολείο. Στον αγώνα τους αυτό δεν αποκλείεται να έχουν για συμπαραστάτες τον ίδιο τον πρωθυπουργό και ολόκληρη την κυβέρνηση, οι οποίοι μπορεί να διαδηλώσουν εναντίον του συγκεκριμένου πλειστηριασμού, αλλά και γενικά εναντίον των πλειστηριασμών. Δεν τους έχουμε ανίκανους να κάνουν κι αυτό!

Κ.Χ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ