Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΝΕΑΔικάζονται δημοτικοί υπάλληλοι γιατί διένειμαν προκηρύξεις!

Δικάζονται δημοτικοί υπάλληλοι γιατί διένειμαν προκηρύξεις!

Δικάζονται σήμερα Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2017 και ώρα 9.00 π.μ. στο Β΄ Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης, δημοτικοί υπάλληλοι κατηγορούμενοι ότι στις 5 Οκτωβρίου 2012, στα διόδια Ν. Μαλγάρων Θεσσαλονίκης κατά τις ώρες 10.30 έως 11.45 αφού στάθμευσαν τα οχήματά τους εκατέρωθεν του οδοστρώματος, διένεμαν έντυπο υλικό στους διερχόμενους οδηγούς και τους προέτρεπαν να μην πληρώνουν το ανάλογο αντίτιμο και να κινούνται ελεύθερα από το σταθμό των διοδίων, μην επιτρέποντας με τον τρόπο αυτό στους υπαλλήλους (ταμίες) των διοδίων να εισπράττουν το διόδιο τέλος.

Οι δημοτικοί υπάλληλοι Παπανικολάου Σωτήρης, Γκαζκούτης Γεώργιος, Κωνσταντινίδης Κων/νος, Νικοπούλου Αναστασία, Σιαραπτσής  Νικόλαος, Ορφανίδου Αγγελική, Γιλατζής Γεώργιος, Ξόλιας Γεώργιος, Δαικίδης Ιωάννης, Κατεβανίδου Ελένη με απόφαση του τότε Συντονιστικού οργάνου των Συλλόγων Ν. Θεσσαλονίκης συμμετείχαν σε διανομή έντυπου υλικού στους πολίτες, μεταξύ άλλων, και τα Διόδια Μαλγάρων χωρίς καμία παρεμπόδιση λειτουργίας.

Οι δημοτικοί υπάλληλοι δικάζονται σήμερα γιατί συμμετείχαν, μεταξύ δεκάδων άλλων συναδέλφων τους από όλους τους Δήμους του Ν. Θεσσαλονίκης, στις πολυήμερες εκδηλώσεις διαμαρτυρίας και αγωνιστικών παρεμβάσεων που διεξάγονταν από το Σεπτέμβριο του 2012 και όλους τους επόμενους μήνες με αφορμή την ψήφιση μέτρων μνημονίων. Οι συγκεκριμένοι δημοτικοί υπάλληλοι δικάζονται για μια κινητοποίηση που είχε γίνει την ίδια ακριβώς εποχή που ο σημερινός Πρωθυπουργός είχε «ενταχθεί» στο κίνημα «ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ» ή «ΔΕΝ ΕΧΩ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΩ» αντιδρώντας στις πρωτοφανείς περικοπές και στην υπερφορολόγηση που οδήγησαν με μαθηματική ακρίβεια στην φτωχοποίηση και στην εξαθλίωση το σύνολο της Ελληνικής κοινωνίας.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε. – Ο.Τ.Α. αποφάσισε να προκηρύξει στάση εργασίας για την ημέρα πραγματοποίησης της δίκης, την Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2017 από τις 8.00 το πρωί έως τις 13.00 το μεσημέρι των εργαζομένων των Δήμων του Νομού Θεσσαλονίκης και την πραγματοποίηση συγκέντρωσης διαμαρτυρίας στις 9.00 το πρωί στην είσοδο του Δικαστικού Μεγάρου Θεσσαλονίκης (26ης Οκτωβρίου 3-5).

Η ΠΟΕ – ΟΤΑ ζητάει με ανακοίνωσή της να αποσυρθεί κάθε δικαστική δίωξη που μόνο στόχο έχει την ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης και το τσάκισμα κάθε αντίδρασης στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές αποικιοκρατικού τύπου που μας επιβάλλουν.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ