Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΝΕΑΣχετικά με τους διαγωνισμούς στην υπηρεσία καθαριότητας του δήμου Θεσσαλονίκης

Σχετικά με τους διαγωνισμούς στην υπηρεσία καθαριότητας του δήμου Θεσσαλονίκης

 

Δελτίο τύπου εξέδωσε η Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία των εργαζομένων του δήμου Θεσσαλονίκης όσον αφορά το θέμα των διαγωνισμών στην υπηρεσία καθαριότητας του δήμου Θεσσαλονίκης. Η ΔΑΣ σε αυτό το δελτίο τύπου τονίζει ότι από την ανάγνωση  α) της μηνυτήριας αναφοράς της Λαϊκής Συσπείρωσης δήμου  Θες/νίκης, με μάρτυρες μέλη της ΔΑΣ, που κατατέθηκε το καλοκαίρι του 2012, β) έγγραφο της αντιδημαρχίας καθαριότητας με ημερομηνία 5/11/2012, προκύπτουν τα παρακάτω:

« – Με στοιχεία, η Λαϊκή Συσπείρωση αποδεικνύει ότι η είσοδος των ιδιωτικών εταιριών στην καθαριότητα είναι ζημιογόνος για τον δήμο και οι ιδιωτικές εταιρίες χρυσοπληρώνονται με εκατομμύρια ευρώ.

– Οι σχέσεις που έχει αναπτύξει η διοίκηση Μπουτάρη με συγκεκριμένη εταιρία ή εταιρίες.

– Η μεθόδευση της διοίκησης Μπουτάρη, παρά τις φθηνές δικαιολογίες, για να φανεί η είσοδος των ιδιωτών ως «σωτηρία».

– Ο ρόλος που παίζουν οι εργοδοτικές παρατάξεις και «συνδικαλιστές», αφού το έγγραφο- «σκονάκι» της αντιδημαρχίας καθαριότητας έχει ως αποδέκτη τον Σύλλογο Εργαζομένων Δήμου Θες/νίκης. Το έγγραφο αυτό, με τις φθηνές δικαιολογίες της διοίκησης Μπουτάρη, θα χρησιμοποιούνταν ως βάση για ένορκη κατάθεση, μετά από εισαγγελική παρέμβαση που προκάλεσε η μηνυτήρια αναφορά της Λαϊκής Συσπείρωσης. Θυμίζουμε ότι το καλοκαίρι του 2012 καθαιρέθηκαν από τις θέσεις που κατείχαν στο προεδρείο του ΣΕΔΘ τα μέλη της ΔΑΣ (Πρόεδρος – Ταμίας). Ένας από τους λόγους ήταν επειδή αντιδρούσαν και οργάνωναν τον αγώνα των εργαζομένων ενάντια στην είσοδο ιδιωτικών εταιριών. Με εντολή της διοίκησης Μπουτάρη συγκροτήθηκε η «πρόθυμη» πλειοψηφία από τις τότε παρατάξεις «Δημοκρατική Ένωση Εργαζομένων»(ΠΑΣΚΕ), «ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ», «Ανεξάρτητο», ΔΑΚΕ. Για να συγκροτηθεί η «πρόθυμη» πλειοψηφία είχαμε παραιτήσεις μελών αυτών των παρατάξεων από το δ.σ. του ΣΕΔΘ, γιατί κάποιοι δεν ήθελαν να «λερώσουν» τα χέρια τους. Πρόεδρος, τότε, ανέλαβε γνωστός «συνδικαλισταράς» που σήμερα το παίζει «αντιστασιακός» απέναντι στη διοίκηση Μπουτάρη. Τότε, βέβαια, φώναζε με στεντόρεια φωνή «ο Μπουτάρης είναι φίλος μου και φίλος των εργαζομένων». Η καθαίρεση της ΔΑΣ «γιορτάστηκε» από την πλειοψηφία και τον δήμαρχο με γλέντι σε ταβέρνα, σύμφωνα και με δημοσιεύματα του τύπου. Πολλοί που συμμετείχαν στα τότε γεγονότα είναι και σήμερα μέλη του δ.σ. του ΣΕΔΘ».

Στο τέλος του δελτίου τύπου η ΔΑΣ αναφέρει ότι η μηνυτήρια αναφορά της Λαϊκής Συσπείρωσης μπήκε στο αρχείο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ