Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΝΕΑΑπόριψη ψηφίσματος στήριξης του Κώστα Πελετίδη από το Περιφερειακό Συμβούλιο Κεντρικής Μακεδονίας

Απόριψη ψηφίσματος στήριξης του Κώστα Πελετίδη από το Περιφερειακό Συμβούλιο Κεντρικής Μακεδονίας

Tην απόρριψη του ψηφίσματος στήριξης του δημάρχου Πατρέων Κώστα Πελετίδη που κατέθεσε η «Λαϊκή Συσπείρωση» εισηγήθηκε ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας στη σημερινή συνεδρίαση, με το αστείο αιτιολογικό ότι κάτι τέτοιο δεν προβλέπει ο κανονισμός λειτουργίας του Συμβουλίου.

Ο Κ. Πελετίδης διώκεται ύστερα από μήνυση τέως βουλευτή της Χρυσής Αυγής με την κατηγορία της παράβασης καθήκοντος και δικάζεται στις 13 Φλεβάρη γιατί, υλοποιώντας και αντίστοιχες αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης, δεν διευκόλυνε δράσεις της οργάνωσης.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η «Λαϊκή Συσπείρωση», ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου εισηγήθηκε να απορριφθεί το ψήφισμα και ο ίδιος να στείλει επιστολή στη διοίκηση της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος (ΕΝΠΕ) προκειμένου να αποφανθεί αυτή επί του θέματος. Η αντιπεριφερειάρχης Πέλλας και Οικονομικών, κ. Αηδονά, ισχυρίστηκε ότι κακώς μπαίνει τέτοιο ζήτημα όταν δεν πήρε ανάλογη θέση για τον πρώην περιφερειάρχη κ. Ψωμιάδη, δίνοντας ουσιαστικά «γραμμή» στην παράταξη της Διοίκησης. Επίσης και ο εκπρόσωπος της παράταξης του κ. Ιωαννίδη (ΝΔ), δήλωσε αποχή, με το αιτιολογικό ότι δεν έχει γνώση του θέματος. Ο δε εκπρόσωπος της παράταξης της Χρυσής Αυγής διαφώνησε με την αποστολή επιστολής προς το ΔΣ της ΕΝΠΕ και είπε πως πρέπει ο δήμαρχος Πάτρας να λογοδοτήσει στη δικαιοσύνη και κανένα όργανο δεν μπορεί να σταθεί εμπόδιο στη δράση νόμιμου πολιτικού κόμματος (εννοώντας προφανώς τη δράση της Χρυσής Αυγής). Τέλος, η παράταξη της Ν. Παυλίδου «Πολίτες μπροστά» δήλωσε επίσης αποχή λέγοντας ότι θα εκδώσει χωριστή ανακοίνωση.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ