Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΝΕΑ«Οι συμβασιούχοι των ΟΤΑ τους γυρίζουμε την πλάτη και συνεχίζουμε το δρόμο...

«Οι συμβασιούχοι των ΟΤΑ τους γυρίζουμε την πλάτη και συνεχίζουμε το δρόμο του αγώνα»

Ανακοίνωση εξέδωσε ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ και Δημοτικών Επιχειρήσεων νομού Θεσσαλονίκης με την οποία καταγγέλει την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ η οποία εμπαίζει τους συμβασιούχους και καλεί σε αγώνα για μόνιμη και σταθερή δουλειά. Αναλυτικά η ανακοίνωση είναι η παρακάτω:

«Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΜΠΑΙΓΜΟΣ

ΚΑΙ Η ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ.

Δεν μπορούν να μας κοροϊδέψουν με επικοινωνιακά παιχνίδια, γνωρίζουμε πολύ καλά ποιές πολιτικές εξυπηρετούν, ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΑΥΤΑΠΑΤΕΣ. Γνωρίζουμε ότι τα δικαιώματα και οι κατακτήσεις του εργατικού κινήματος, κερδήθηκαν μόνο στο δρόμο του Αγώνα. Δεν χαρίστηκαν ποτέ!

            Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ για μια ακόμα φορά νομίζει ότι θα  κοροϊδέψει τους συναδέλφους συμβασιούχους, ενώ όλοι γνωρίζουμε ότι υπακούει, εφαρμόζοντας και  υλοποιώντας κατά γράμμα  τις απαιτήσεις της ΕΕ και του ΔΝΤ. Παίζουν καλά τον ρόλο τους, από τη μια ο Χρ. Βερναρδάκης που δηλώνει ότι «θα μονιμοποιήσει τους συμβασιούχους» και από την άλλη η Ολ. Γεροβασίλη που  δηλώνει ότι «δεν θα γίνει τίποτα διότι μας δεσμεύουν τα μνημόνια».

Αλλά δεν μπορεί να είναι μόνη διεκδίκηση για τους εργαζόμενους συμβασιούχους λίγοι ακόμη μήνες στην δουλειά, μία παράταση με ημερομηνία λήξης. Η μόνη  διεκδίκηση για όλους τους εργαζόμενους είναι η Μόνιμη και Σταθερή Δουλειά με πλήρη μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους συμβασιούχους, όλους τους εργαζόμενους, να μην παρασυρθούν από υποσχέσεις, να συνειδητοποιήσουν τον εμπαιγμό και τον ρόλο της κυβέρνησης, να οργανώσουν τον αγώνα τους με εργασιακές επιτροπές και  επιτροπές αγώνα στους χώρους δουλειάς,  δίπλα στα ταξικά σωματεία και στο Σύλλογο μας.

Απαιτούμε:

  • Να πληρωθούν άμεσα όλοι οι συμβασιούχοι που είναι απλήρωτοι.
  • Καμία απόλυση.
  • Διατήρηση της επέκτασης των συμβάσεων μέχρι της 31/12/2017 και μετατροπή των συμβάσεων τους σε αορίστου χρόνου.
  • Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους.
  • Καμία ιδιωτικοποίηση υπηρεσίας στους δήμους.

Τους γυρίζουμε την πλάτη, συνεχίζοντας τον δρόμο του Αγώνα.

Τους  έχουμε δοκιμάσει όλους.

Το μόνο που μένει να δοκιμάσουμε είναι η Δύναμη μας

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ