Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΑΙΡΕΤΙΚΑΟι άνθρακες του ΣΥΡΙΖΑ για σκάνδαλα στο δήμο Κορδελιού – Ευόσμου!

Οι άνθρακες του ΣΥΡΙΖΑ για σκάνδαλα στο δήμο Κορδελιού – Ευόσμου!

Θυμάστε εκείνην την ερώτηση του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή πριν από ένα μήνα, ανάμεσα στα Χριστούγεννα του 2016 και την πρωτοχρονιά του 2017; Θυμάστε που οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ζητούσαν πανελλαδικό έλεγχο εσόδων των ΟΤΑ Α’ βαθμού;! Θυμάστε πού είχαν στηρίξει το σκεπτικό τους οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ;! Στο ότι στον δήμο Κορδελιού – Ευόσμου υπάρχει σκάνδαλο διαφυγόντων κερδών ύψους 14.000.000 ευρώ, διότι ο δήμος δεν προέβαινε σε εμπρόθεσμες εισπράξεις οφειλών οι οποίες τελικά παραγράφηκαν!

Θυμάστε από πού προέρχονταν τα 8.900.000 ευρώ τα οποία δεν έγιναν απαιτητά από τον δήμο Κορδελιού – Ευόσμου και έτσι αυτά παραγράφηκαν και χάθηκαν, σύμφωνα με την ερώτηση του ΣΥΡΙΖΑ;! Από την ΔΕΗ! Μία διένεξη του δήμου Κορδελιού – Ευόσμου με τη ΔΕΗ, κατά την οποία επιδικάστηκαν 8.900.000 ευρώ υπέρ του δήμου Κορδελιού – Ευόσμου και τα οποία δεν έκανε απαιτητά ο δήμος Κορδελιού – Ευόσμου κι έτσι αυτά χάθηκαν!

Ξέρετε τι θα συμβεί την Τετάρτη 25 Γενάρη 2017;! Το ανώτατα δικαστήριο θα εκδικάσει σε ανώτατο και τελικό επίπεδο την παραπάνω διένεξη και θα επικυρώσει ή θα απορρίψει την απόφαση των προηγούμενων δικαστηρίων. Το ανώτατο δηλαδή δικαστήριο θα υποχρεώσει ή δεν θα υποχρεώσει τη ΔΕΗ να καταβάλει στο δήμο Κορδελιού – Ευόσμου το ποσό των 8.900.000 ευρώ τα οποία οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ισχυρίστηκαν ότι χάθηκαν από το δήμο Κορδελιού – Ευόσμου εξαιτίας των χειρισμών αιρετών και υπαλλήλων!

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ υιοθέτησαν καταγγελίες κάποιων που και στο παρελθόν κατήγγελλαν γενικώς και αυθαιρέτως αλλά τίποτα από αυτά που κατήγγελλαν δεν αποδείχτηκε αληθές! Γιατί οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ υιοθέτησαν μια τέτοια καταγγελία και «κρέμασαν στα μανταλάκια» το δήμο Κορδελιού – Ευόσμου;! Μήπως γιατί κάπως θα πρέπει να δικαιολογήσουν τα μνημόνια που θα έσκιζαν και αντί γι’ αυτό υπογράφουν νέα;! Μήπως επειδή βολεύει να φορτώσουν σε δήθεν διαφυγόντα κέρδη των ΟΤΑ, την ταλαιπωρία στην οποία υποβάλουν τον κοσμάκη;!

Όσο για τους τοπικούς παράγοντες του ΣΥΡΙΖΑ δεν ξέρουν και δεν άκουσαν τίποτα για τις καταγγελίες και τις ερωτήσεις του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή! Η εξυπνάδα που βρήκαν να πουν για τα 8.900.000 ευρώ, που δήθεν έχασε ο δήμος Κορδελιού – Ευόσμου από την ΔΕΗ, ήταν ότι με βάση τις αποφάσεις των προηγούμενων δικαστηρίων ο δήμος Κορδελιού – Ευόσμου θα μπορούσε να απαιτήσει το 40% αυτών των χρημάτων και να το πάρει και επειδή δεν το πήρε χάνει τους τόκους από το 40% των 8.900.000 ευρώ! Ωραία απάντηση! Εκεί που κατήγγελλαν ολόκληρο δήμο για διαφυγόντα κέρδη 8.900.000 ευρώ, τώρα λένε ότι αυτό που χάθηκε είναι οι τόκοι από το 40% των 8.900.000 ευρώ που μπορούσε να απαιτήσει ο δήμος από τη ΔΕΗ! Για άλλη μια φορά όμως οι αριστεροί «τρέχουν»! Εάν ο δήμος προέβαινε σε μια τέτοια απαίτηση και το ανώτατο δικαστήριο δικαίωνε τη ΔΕΗ, τότε ο δήμος θα έπρεπε να επιστρέψει τα χρήματα πληρώνοντας εκείνος τόκους στη ΔΕΗ! Από που θα πλήρωνε ο δήμος τους τόκους που θα απαιτούσε η ΔΕΗ;! Από τα πετσοκομμένα κονδύλια που δίνει ο ΣΥΡΙΖΑ στους δήμους;! Ή θα πλήρωναν τους τόκους οι Συριζαίοι από την τσέπη τους;!

Δεν βρίσκουμε καθόλου περίεργες και καθόλου ακαταλαβίστικες τις φωτοβολίδες του ΣΥΡΙΖΑ για σκάνδαλα και άλλα παρόμοια. Προσπαθούν με κάθε τρόπο να πετάξουν την «μπάλα στην εξέδρα»! Είχαν τάξει «χρυσά κουτάλια» στον Ελληνικό λαό και τώρα τον «γδέρνουν ζωντανό»! Κάπως πρέπει να δικαιολογήσουν την κατάσταση και μπροστά σ’ αυτή τους την ανάγκη γίνονται αδίστακτοι!

Χαρίλαος Ταπαρίδης

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ