Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΝΕΑΣτάση εργασίας των εργαζομένων στους δήμους του ν. Θεσσαλονίκης και συγκέντρωση στο...

Στάση εργασίας των εργαζομένων στους δήμους του ν. Θεσσαλονίκης και συγκέντρωση στο υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης

Στάση εργασίας την Τετάρτη 18 Γενάρη από τις 11 το πρωί μέχρι το τέλος του ωραρίου και συγκέντρωση στο υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης αποφάσισε ο Σύλλογος  Εργαζομένων Ο.Τ.Α. & Δημοτικών Επιχειρήσεων Ν. Θεσσαλονίκης απαντώντας με αυτόν τον τρόπο στον εμπαιγμό και στην κοροϊδία των συμβασιούχων των δήμων από την κυβέρνηση. Η ανακοίνωση που εξέδωσε ο Σύλλογος για την στάση εργασίας είναι η παρακάτω:

«ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 18 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

ΑΠΟ ΤΙΣ 11:00πμ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΩΡΑΡΙΟΥ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΘΡΑΚΗΣ

ΣΤΙΣ 12 ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ.

         Ο Σύλλογος  Εργαζομένων Ο.Τ.Α. & Δημοτικών Επιχειρήσεων Ν. Θεσσαλονίκης αποφάσισε στάση εργασίας για όλους τους εργαζόμενους στους Δήμους του Ν. Θεσσαλονίκης, την Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2017 από τις 11:00πμ μέχρι το τέλος του ωραρίου. Συγκέντρωση όλων των εργαζομένων μπροστά στο υπουργείο Μακεδονίας Θράκης στις 12 το μεσημέρι.

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,  βρισκόμαστε μπροστά σε σοβαρές αρνητικές εξελίξεις για τους συμβασιούχους, με μία κυβέρνηση που τους εμπαίζει, τους κοροϊδεύει προσπαθώντας να κερδίσει χρόνο με υποσχέσεις για τροπολογίες και εγκυκλίους που θα λύσουν τάχα τα προβλήματα που έχουν προκύψει και προσπαθεί να πετάξει από πάνω της την ευθύνη. Δεν μπορεί να είναι διεκδίκηση για τους εργαζόμενους συμβασιούχους λίγοι ακόμη μήνες στην δουλειά, μία παράταση με ημερομηνία λήξης. Οι παρατάξεις της πλειοψηφίας της ΠΟΕ ΟΤΑ (Συνδικαλιστική Ανατροπή-ΔΑΚΕ) παρέα με τις δυνάμεις του ΜΕΤΑ (ΛΑΕ) δεν θέλουν σε καμία περίπτωση να διεκδικήσουν μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Διαπραγματεύονται, παζαρεύοντας, παίζουν το παιχνίδι της κυβέρνησης για την ημερομηνία λήξης στην δουλειά και μετά στην ανεργία. Αυτή είναι η προοπτική του αγώνα που δίνουν για τους εργαζόμενους. Πρέπει οι συμβασιούχοι να βγάλουν τα συμπεράσματα τους, γι αυτούς που εμφανίζονται τάχα σαν «σωτήρες», να μην έχουν καμία εμπιστοσύνη σε όλες αυτές τις συνδικαλιστικές δυνάμεις που δεν θέλουν αλλά ούτε μπορούν να οργανώσουν τον αγώνα για το πρώτο από όλα τα δικαιώματα για κάθε άνθρωπο, που είναι το δικαίωμα στη δουλειά. Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να δώσουν ένα ακόμα δίκαιο αγώνα, κόντρα σε όλους αυτούς που παίζουν παιχνίδια στις πλάτες τους.

Ο αγώνας των συμβασιούχων μας αφορά όλους μόνιμους, αορίστου και συμβασιούχους.  Σήμερα στο στόχαστρο μπαίνουν οι συμβασιούχοι, θα πάρουν σειρά οι μόνιμοι και οι αορίστου μέσα από την αξιολόγηση δομών και εργαζομένων. Δεν πρέπει να μείνουμε με σταυρωμένα χέρια περιμένοντας να έρθει η σειρά μας, μπορούμε και πρέπει να τους σταματήσουμε τώρα, να κόψουμε τον αέρα της κυβέρνησης ΣΥ.ΡΙΖ.Α.- ΑΝ.ΕΛ. Όλοι μαζί θα πρέπει να δώσουμε τη μάχη για το δικαίωμα μας στη δουλειά.

Απαιτούμε:

  • Να πληρωθούν άμεσα όλοι οι συμβασιούχοι που είναι απλήρωτοι.
  • Καμία απόλυση.
  • Διατήρηση της επέκτασης των συμβάσεων μέχρι της 31/12/2017 και μετατροπή των συμβάσεων τους σε αορίστου χρόνου.
  • Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους.
  • Καμία ιδιωτικοποίηση υπηρεσίας στους δήμους.
  • Όχι στην κατάργηση των ΒΑΕ.

Ο Σύλλογος  Εργαζομένων Ο.Τ.Α. & Δημοτικών Επιχειρήσεων Ν. Θεσσαλονίκης καλεί όλους τους εργαζόμενους  στους Δήμους του Ν. Θεσσαλονίκης να πάρουν μαζικά μέρος στη στάση εργασίας, την Τετάρτη 18-1-2017 από τις 11:00πμ μέχρι το τέλος ωραρίου και να συμμετέχουν μαζικά  στην συγκέντρωση στο υπουργείο Μακεδονίας Θράκης στις 12 το μεσημέρι.

Τους  έχουμε δοκιμάσει όλους.

Το μόνο που μένει να δοκιμάσουμε είναι η Δύναμη μας.

ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΜΑΣ  ΧΑΡΙΣΤΗΚΕ.

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

 ΓΙΑ ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ.»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ