Αρχική ΝΕΑ «ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΕ ΠΛΗΡΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ»

«ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΕ ΠΛΗΡΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ»

0
«ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΕ ΠΛΗΡΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ»

Δελτίο τύπου εξέδωσε ο Σύλλογος Εργαζομένων Ο.Τ.Α. και Δημοτικών Επιχειρήσεων νομού Θεσσαλονίκης για τη συνάντηση που είχε το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου με τον Υπουργό Επικρατείας Χ. Βερναρδάκη, με θέμα τη μη εφαρμογή από ορισμένους δημάρχους του νόμου,  με τον οποίο παρατείνονται αυτοδικαίως οι συμβάσεις των εργαζόμενων στην υπηρεσία καθαριότητας των Δήμων έως τις 31 Δεκέμβρη 2017. Αναλυτικά η ανακοίνωση είναι η παρακάτω:

«Συνάντηση έγινε σήμερα το πρωί, στο υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης με μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων στους Ο.Τ.Α. και στις Δημοτικές Επιχειρήσεις του Ν. Θεσσαλονίκης, εκπροσώπους των  εργαζομένων του ΦΟΔΣΑ, των  Δήμων Κασσάνδρας και  Σιθωνίας με τον υπουργό Επικρατείας Χ. Βερναρδάκη. Στην συνάντηση παραβρέθηκαν επίσης ο αναπληρωτής υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος, βουλευτής Θεσσαλονίκης του Συ.Ριζ.Α. Σωκράτης Φάμελλος και ο   ειδικός συνεργάτης του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, Γιάννης Αντωνιάδης.

Το θέμα της συνάντησης ήταν  η μη εφαρμογή του νόμου με τον οποίο παρατείνονται αυτοδικαίως κατα παρρέκλιση κάθε άλλης διάταξης, οι συμβάσεις των εργαζόμενων στην υπηρεσία καθαριότητας των Δήμων έως τις 31 Δεκέμβρη 2017. Οι εργαζόμενοι έθεσαν το θέμα της μη συμμόρφωσης ορισμένων Δημάρχων  (π.χ.  Κασσάνδρας, Σιθωνίας κ.α.) με το επιχείρημα που προβάλουν, ότι οι εργαζόμενοι δεν θα πληρωθούν διότι υπάρχει διχογνωμία στην ερμηνεία του νόμου, από το ελεγκτικό συνέδριο.

Ο υπουργός δεσμεύτηκε ότι:

  • την επόμενη εβδομάδα θα πραγματοποιήσει  συνάντηση με την Πρόεδρο του Ελεγκτικού Συνεδρίου ώστε να λυθεί το θέμα των πληρωμών.
  • ότι θα θέσει θέμα ευθυνών για τους δήμαρχους που δεν εφαρμόζουν τον νόμο και δεν υπογράφουν τις διαπιστωτικές πράξεις.
  • ότι θα καταθέσει νομοθετική ρύθμιση στη Βουλή για την εφαρμογή του νόμου.

Στην συνάντηση ήταν παρών και ο πρόεδρος των εργαζομένων στον  ΦΟΔΣΑ ο οποίος δήλωσε ότι : «δεν υπάρχουν μόνο οι απολυμένοι αλλά και οι υπηρεσίες δεν λειτουργούν σωστά»!!!

Η πρόεδρος του Συλλόγου μας έθεσε στον υπουργό το θέμα  της απαξίωσης των υπηρεσιών καθαριότητας των Δήμων που έχουν σαν τελικό σκοπό την ιδιωτικοποίηση τους. Επίσης έθεσε το πάγιο αίτημα του Συλλόγου μας για ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΕ ΠΛΗΡΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ.

ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΜΑΣ  ΧΑΡΙΣΤΗΚΕ.

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ.»