Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΝΕΑΠάρθηκαν πίσω οι απολύσεις των συμβασιούχων στο δήμο Πυλαίας - Χορτιάτη

Πάρθηκαν πίσω οι απολύσεις των συμβασιούχων στο δήμο Πυλαίας – Χορτιάτη

Ανακοίνωση εξέδωσε ο Σύλλογος Εργαζομένων Ο.Τ.Α. και Δημοτικών Επιχειρήσεων νομού Θεσσαλονίκης με την οποία χαιρετίζει τον αγώνα των εργαζομένων κάτω από την πίεση των οποίων ανακλήθηκαν οι απολύσεις των συμβασιούχων στο δήμο Πυλαίας – Χορτιάτη και καλεί σε αγώνα για μόνιμη και σταθερή δουλειά. Αναλυτικά η ανακοίνωση είναι η παρακάτω:

«ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΥΛΑΙΑ ΧΟΡΤΙΑΤΗ ΠΗΡΕ ΠΙΣΩ ΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ.

Παραμονές Πρωτοχρονιάς, ο δήμαρχος Πυλαίας – Χορτιάτη Ιγνάτιος Καϊτετζίδης, αρνήθηκε να υπογράψει τις διαπιστωτικές πράξεις με βάση τις οποίες υλοποιείται ο νόμος Βερναρδάκη και παρατείνονται οι συμβάσεις έως τις 31 Δεκέμβρη 2017 και απέλυσε 65 συμβασιούχους εργαζόμενους  στον τομέα καθαριότητας του Δήμου.

Χθες, οι υπό απόλυση συμβασιούχοι του δήμου προχώρησαν σε κατάληψη του Δημαρχείου, του Δήμου Πυλαίας – Χορτιάτη.

Κάτω από την πίεση που άσκησαν με τον αγώνα τους οι συμβασιούχοι, το Σωματείο Εργαζομένων ΟΤΑ και Δημοτικών Επιχειρήσεων Ν. Θεσσαλονίκης και οι εργαζόμενοι άλλων κλάδων που μετά από το κάλεσμα του Π.Α.ΜΕ. των ταξικών δυνάμεων και των Λαϊκών Επιτροπών  προσέτρεξαν σε συμπαράσταση, ο δήμαρχος πήρε πίσω τις απολύσεις και δήλωσε ότι θα υπογράψει σήμερα τις διαπιστωτικές πράξεις.

Ψηφίσματα συμπαράστασης και αλληλεγγύης έστειλαν στους εργαζόμενους πολλά σωματεία  και φορείς.

Ο αγώνας των συμβασιούχων μας αφορά όλους. Όλοι οι εργαζόμενοι  θα πρέπει να δώσουμε τη μάχη για το δικαίωμα μας στη δουλειά.

 

ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΜΑΣ  ΧΑΡΙΣΤΗΚΕ.

ΟΛΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΤΑΚΤΗΘΗΚΑΝ ΜΕ ΑΓΩΝΕΣ

ΑΠΟ ΤΗΝ  ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΤΑΞΗ.

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ.»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ