Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΝΕΑΜαχητικό πανελλαδικό συλλαλητήριο για τους συμβασιούχους των ΟΤΑ

Μαχητικό πανελλαδικό συλλαλητήριο για τους συμβασιούχους των ΟΤΑ

Μαχητικό πανελλαδικό συλλαλητήριο πραγματοποίησαν στις 12 το μεσημέρι εργαζόμενοι και σωματεία εργαζομένων στους δήμους, στο κέντρο της Αθήνας, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του Συνδικάτου ΟΤΑ Αττικής.

Οι συμβασιούχοι φωνάζοντας συνθήματα όπως «Θέλουμε δουλειά και όχι ανεργία την κρίση να πληρώσει η πλουτοκρατία» και «Σταθερή δουλειά ζητάει η εργατιά» παρέμειναν συγκεντρωμένοι έξω από το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης στην οδό Βασ. Σοφίας, όπου έφτασαν με πορεία που ξεκίνησε από την πλατεία Κλαυθμώνος. Αντιπροσωπεία τους μετέβη για συνάντηση με εκπρόσωπο του υπουργείου.

Νωρίτερα στην συγκέντρωση του Συνδικάτου ΟΤΑ Αττικής στην πλατεία Κλαυθμώνος μίλησαν η Θεοδώρα Καραγιαννίδου, μέλος της Διοίκησης του Κλαδικού Συνδικάτου της Αθήνας και πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Δήμου Ηλιούπολης, ο Θωμάς Ντάλιος, συμβασιούχος στον Δήμο Ζωγράφου, ο Μάκης Τσελέντης, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Δήμου Κορυδαλλού, ενώ σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε ο Βαγγέλης Σίμος, Δήμαρχος Πετρούπολης.

Αντιπροσωπεία των συγκεντρωμένων συναντήθηκε με τον Κώστα Πουλάκη γενικό γραμματέα του υπουργείου Εσωτερικών. Σύμφωνα με την αντιπροσωπεία, δεν απέσπασαν καμία δέσμευση στα αιτήματά τους, καθώς ο γ.γ. παρέπεμψε σε κάποια αόριστη νομοθετική ρύθμιση για την πληρωμή των συμβασιούχων από το νέο έτος, ενώ για το 24μηνο είπε ότι αναζητούν να βρούνε λύση, χωρίς καμία περαιτέρω διευκρίνηση.

Μαζικό ήταν το μπλοκ των συμβασιούχων ΟΤΑ του Δήμου Θεσσαλονίκης, ενώ στην κινητοποίηση συμμετείχαν επίσης το Συνδικάτο ΟΤΑ Ν. Αχαΐας, τα Σωματεία Εργαζομένων Καθαριότητας και Οδηγών Χειριστών του Δήμου Πατρέων, καθώς και η Επιτροπή Αγώνα Συμβασιούχων 8μηνιτών. Επίσης τα σωματεία εργαζομένων στους Δήμους Λάρισας, Μαγνησίας καθώς και από μια σειρά δήμους της Αττικής όπως Λυκόβρυσης – Πεύκης, Ηλιούπολης, Περάματος, Αμαρουσίου, Καισαριανής και Ελευσίνας – Ασπροπύργου – Μάνδρας.

Σημειώνεται ότι το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής είχε προκηρύξει στάση εργασίας για όλους τους εργαζόμενους (από τις 11 π.μ. έως τη λήξη της βάρδιας). Με 24ωρη απεργία συμμετέχει στην κινητοποίηση το Συνδικάτο ΟΤΑ Λάρισας, με στάση εργασίας το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΤΑ ν. Μαγνησίας (από τις 8 π.μ. έως τη λήξη της βάρδιας), ενώ ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ και Δημοτικών Επιχειρήσεων Ν. Θεσσαλονίκης, κήρυξε στάση εργασίας έως τη λήξη της βάρδιας.

Το πανό του Συνδικάτου ΟΤΑ Αττικής ανέγραφε «Καμιά απόλυση, μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους, να πληρωθούν όλοι οι συμβασιούχοι», ενώ οι συγκεντρωμένοι κρατούσαν πανό, σημαίες, ρίχνοντας τρικάκια με τα αιτήματά τους.

Η κινητοποίηση έγινε ενάντια στις χιλιάδες απολύσεις που προδιαγράφονται για τους συμβασιούχους, οι οποίοι εργάζονται στην καθαριότητα στους δήμους όλης της χώρας, καθώς και ενάντια στην απληρωσιά, με την οποία ήδη βρίσκονται αντιμέτωποι.

Τα σωματεία απαιτούν: Να πληρωθούν άμεσα όλοι οι συμβασιούχοι που είναι απλήρωτοι. Καμία απόλυση. Διατήρηση της επέκτασης των συμβάσεων μέχρι τις 31/12/2017 και μετατροπή των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου. Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους. Καμία ιδιωτικοποίηση υπηρεσίας στους δήμους. Κάτω τα χέρια από τα ΒΑΕ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ