Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΑΙΡΕΤΙΚΑΟ δήμος Κορδελιού – Ευόσμου σε ρόλο λαγού…

Ο δήμος Κορδελιού – Ευόσμου σε ρόλο λαγού…

Κάποτε ειπώθηκε, από κάποιους που δεν αντιμετωπίζουν τα όσα συμβαίνουν με επιδερμικό τρόπο, ότι όλη αυτή η κουβέντα για διαφυγόντα κέρδη στο δήμο Κορδελιού – Ευόσμου δεν ήταν τίποτε άλλο παρά το άνοιγμα μιας συζήτησης που θα καθοδηγούνταν προς το συμπέρασμα ότι για τα βάσανα του Ελληνικού λαού ευθύνονται αιρετοί και δημοτικοί υπάλληλοι που κακοδιαχειρίστηκαν ή ακόμα έβαλαν το χέρι τους στα οικονομικά των δήμων! Αυτά γράφτηκαν όταν έγινε η πρώτη ερώτηση στη Βουλή από έναν τότε βουλευτή των ΑΝΕΛ!

Σήμερα, μετά την ερώτηση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ που ζητάει  πανελλαδικό έλεγχο των εσόδων των ΟΤΑ Α’ βαθμού στο πλαίσιο των  ρυμοτομικών πράξεων που έχουν εκδοθεί μέχρι σήμερα, πανελλαδικό έλεγχο των εσόδων των ΟΤΑ Α’ βαθμού στο πλαίσιο των αδειών εκσκαφής και χρήσης δημοτικού υπεδάφους που εκδόθηκαν και χορηγήθηκαν μέχρι σήμερα,  πανελλαδικό έλεγχο των εσόδων των ΟΤΑ Α’ βαθμού στο πλαίσιο της μέχρι σήμερα αξιοποίησης (πώλησης και παράδοσης) ανακυκλώσιμων αστικών αποβλήτων, καθίσταται σαφές ότι η εκτίμηση που είχε γίνει τότε μόνο εκτός τόπου και χρόνου δεν ήταν!

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ οι οποίοι είχαν τάξει στον Ελληνικό λαό ότι θα σκίσουν τα μνημόνια, ότι θα καταργήσουν τον ΕΝΦΙΑ, ότι θα αποκαταστήσουν μισθούς και συντάξεις, ότι θα επαναφέρουν το βιοτικό επίπεδο του λαού στα προ της κρίσης επίπεδα και αντί γι’ αυτό ψήφισαν σκληρότερο μνημόνιο και σκληρότερα αντιλαϊκά μέτρα και ετοιμάζονται να ψηφίσουν νέο μνημόνιο, αυτοί οι βουλευτές κατέθεσαν ερώτηση για τον έλεγχο όλων των παραπάνω. Ίσως οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ απαντήσουν ότι δεν θα ήταν άσχημο να βρεθούν τυχόν ατασθαλίες! Σωστό κι αυτό αρκεί να λεγόταν από κάποιους που ο λόγος τους αποτελεί συμβόλαιο κι όχι από κάποιους που άλλα λένε πριν τις εκλογές κι άλλα μετά, από κάποιους που δεν παραπλάνησαν τον λαό για να πάρουν την ψήφο του και να τον «σταυρώσουν» χειρότερα από τους προηγούμενους, από κάποιους που δεν νομιμοποίησαν και επέκτειναν την κλοπή των διεθνών τοκογλυφικών οργανισμών σε βάρος του Ελληνικού λαού.

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ προφανώς ανακαλύπτουν ότι για τα δεινά του Ελληνικού λαού δεν ευθύνεται η τρόικα όπως για χρόνια μας έλεγαν και με την οποία τώρα συνεργάζονται άψογα, αλλά οι αιρετοί και οι υπάλληλοι των δήμων! Τα περισσότερα από τα όσα καταγγέλλονται για τον δήμο Κορδελιού – Ευόσμου έχουν απαντηθεί, αλλά συνεχίζουν διάφοροι «καλοθελητές» να τα ξαναφέρνουν στο προσκήνιο! Για όσα νέα καταγγέλλονται είναι σίγουρο ότι θα αποδειχθούν τόσο έγκυρα, όσο έγκυρες αποδείχτηκαν μία σειρά από προηγούμενες καταγγελίες.

Αυτό όμως που έχουμε εύκαιρο για τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, μιας και υιοθετούν την κουβέντα περί ζημίας 14 εκατομμυρίων ευρώ στο δήμο Κορδελιού – Ευόσμου, είναι ένα άλλο γεγονός το οποίο ζημίωσε τον δήμο Κορδελιού – Ευόσμου 100 εκατομμύρια ευρώ! 100 εκατομμύρια ευρώ τα οποία πλήρωσε ο Ελληνικός λαός και τα οποία έπρεπε να αποδοθούν στο δήμο Κορδελιού – Ευόσμου αρπάχτηκαν από την κεντρική εξουσία και δόθηκαν σε ανακεφαλαιοποιήσεις τραπεζών και άλλες επιδοτήσεις προς τους «μεγαλοκαρχαρίες»! Τότε στην Κεντρική Ένωση Δήμων και Κοινοτήτων την νομιμοποίηση της αρπαγής 9 δισεκατομμυρίων ευρώ από τους δήμους την ψήφισε και ο ΣΥΡΙΖΑ! Κι εκείνα ήταν πραγματικά χρήματα, ζεστά – ζεστά! Δεν ήταν χρήματα που υποτίθεται ότι λείπουν από τα ταμεία του δήμου.

Εάν επίσης οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ήταν λίγο πιο προσεκτικοί θα ήξεραν ότι τα διαφυγόντα κέρδη στα οποία αναφέρονται ούτε διαφυγόντα είναι, ούτε και έχουν χαθεί από το δήμο Κορδελιού – Ευόσμου. Για παράδειγμα στην περίπτωση της ΔΕΗ στην οποίαν αναφέρονται για παραγραφή οφειλής προς το δήμο ύψους 8.900.000 ευρώ, δεν ισχύει διότι το ζήτημα βρίσκεται στο ανώτατο δικαστήριο και η απαίτηση των χρημάτων χωρίς να τελεσιδικήσει η υπόθεση δεν είχε κανένα νόημα!

Η ουσία όλων όσων συμβαίνουν γύρω από τα οικονομικά του δήμου Κορδελιού – Ευόσμου είναι ότι ορισμένοι προσπαθούν να «πετάξουν την μπάλα στην εξέδρα», αθωώνοντας την τρόικα που κατηγορούσαν και ενοχοποιώντας αιρετούς και δημοτικούς υπαλλήλους για την λιμοκτονία του Ελληνικού λαού! Άξιος ο μισθός τους!

Βασίλης Κιμ.

https://agkidapress.gr/2016/12/28/%CF%80%CE%B1%CE%BD%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%B1%CE%B4%CE%B9%CE%BA%CF%8C-%CE%AD%CE%BB%CE%B5%CE%B3%CF%87%CE%BF-%CE%B5%CF%83%CF%8C%CE%B4%CF%89%CE%BD-%CE%BF%CF%84%CE%B1-%CE%B1-%CE%B2%CE%B1%CE%B8%CE%BC/

Μπλεγμένοι σε σκάνδαλο 14 εκατομμυρίων ευρώ Σούλας και Λαφαζανίδης;!

https://agkidapress.gr/2016/12/30/%CE%BF%CE%B9-%CF%83%CF%85%CF%81%CE%B9%CE%B6%CE%B1%CE%AF%CE%BF%CE%B9-%CF%80%CE%BF%CF%85-%CE%B4%CE%B5%CE%BD-%CE%AE%CE%BE%CE%B5%CF%81%CE%B1%CE%BD-%CF%84%CE%AF%CF%80%CE%BF%CF%84%CE%B5/

https://agkidapress.gr/2016/12/31/%CE%BA%CE%BF%CF%81%CE%B4%CE%B5%CE%BB%CE%B9%CF%8C-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%B5%CF%8D%CE%BF%CF%83%CE%BC%CE%BF%CF%82-%CF%80%CE%BD%CE%AF%CE%B3%CE%BF%CE%BD%CF%84%CE%B1%CE%B9-%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CF%84%CE%B7/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ