Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΕΙΔΗΣΕΙΣΣε κατάληψη το 1ο ΕΠΑΛ Ευόσμου

Σε κατάληψη το 1ο ΕΠΑΛ Ευόσμου

eyosmos-epal

Σε κατάληψη έχουν προχωρήσει οι μαθητές του 1ου ΕΠΑΛ Ευόσμου, το 15μελές του οποίου προχώρησε στην έκδοση ανακοίνωσης – καταγγελίας με την οποία ενημερώνει για τους λόγους της κατάληψης. Αναλυτικά η ανακοίνωση του 15μελούς λέει τα παρακάτω:

«Το 15μελες του 1ου ΕΠΑΛ Ευόσμου Θεσσαλονίκης ανακοινώνει ότι κατόπιν γενικής συνέλευσης των μαθητών του σχολείου μας και συζήτησης των προβλημάτων μας, αποφασίστηκε η κατάληψη του σχολείου από τους μαθητές στις 1-12-2016.

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε είναι τα εξής:

  1. Από την αρχή της σχολικής χρονιάς περίπου 25 συμμαθητές μας από χωριά του νομού Θεσσαλονίκης, ταλαιπωρούνται καθημερινά γιατί είναι αναγκασμένοι να παίρνουν 2 λεωφορεία προς κα από το σχολείο, που σημαίνει πρωινό ξύπνημα στις 6 – 6:30 το πρωί και επιστροφή στα σπίτια τους 3.30 – 4 το απόγευμα. Το δε κόστος της μετακίνησής τους ξεκινά από 15€ το λιγότερο έως και 30€ το μήνα, ανάλογα αν έχουν πάσο ή κάρτα διαρκείας.
  2. Στο σχολείο μας δε λειτουργούν τμήματα ενισχυτικής διδασκαλίας με αποτέλεσμα αρκετά παιδιά να μη βοηθούνται ουσιαστικά (ειδικά στα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα) γιατί δεν έχουν οικονομική δυνατότητα να παρακολουθήσουν κάποιο φροντιστήριο ή ιδιαίτερο.
  3. Τα εργαστήρια των ειδικοτήτων μας είναι ελλειπή ως προς τον εξοπλισμό τους και συνεπώς τα εργαστηριακά μαθήματα δεν πραγματοποιούνται σωστά.
  4. Δεν υπάρχουν διαμορφωμένοι χώροι που να λειτουργούν σαν αποδυτήρια μετά το μάθημα της φυσικής αγωγής.

Τα αιτήματά μας είναι:

  1. Ασφαλής και δωρεάν μετακίνηση των συμμαθητών μας εδώ και τώρα.
  2. Να λειτουργήσουν άμεσα τμήματα ενισχυτικής διδασκαλίας σε βασικά μαθήματα.
  3. Σύγχρονος και επαρκής εξοπλισμός των εργαστηρίων όλων των ειδικοτήτων.
  4. Διαμόρφωση 2 χώρων (αγόρια – κορίτσια) με θέρμανση, που θα λειτουργούν ως αποδυτήρια.

Θεωρούμε τα αιτήματά μας δίκαια και ζητούμε τη συμπαράσταση των καθηγητών μας, του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων μας καθώς και του συντονιστικού των μαθητών πανελλαδικά.

ΔΕΝ ΘΑ ΕΝΔΩΣΟΥΜΕ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΑ, ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ, ΕΚΒΙΑΣΜΟ

ΦΘΑΝΕΙ ΠΙΑ Η ΚΟΡΟΪΔΙΑ

ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΑΙΔΙΑ 2ης ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

Το 15μελες του 1ου ΕΠΑΛ ΕΥΟΣΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ