Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΑΙΡΕΤΙΚΑΣαν να μην κατέθεσε μήνυση ο δήμαρχος Κορδελιού - Ευόσμου!

Σαν να μην κατέθεσε μήνυση ο δήμαρχος Κορδελιού – Ευόσμου!

soulas-petros-dhmarxos

Έχουν περάσει 24 ώρες από τη στιγμή που ο δήμαρχος Κορδελιού – Ευόσμου κατέθεσε μήνυση σε βάρος των ΕΛΠΕ εξαιτίας του γεγονότος της εκπομπής πυκνού μαύρου καπνού από τις εγκαταστάσεις της συγκεκριμένης βιομηχανίας και αν ψάξει κανείς στους προσωπικούς λογαριασμούς στα Μέσα Μαζικής Δικτύωσης της πλειονότητας των τοπικών παραγόντων θα δει ότι ενώ δημοσιεύουν ότι σχετικό και άσχετο κυκλοφορεί, έχουν παραλείψει να δημοσιεύσουν την μήνυση του δημάρχου.

Ενώ τόσον καιρό γίνεται τόση κουβέντα στο δήμο Κορδελιού – Ευόσμου, αλλά και σε ολόκληρη τη Δυτική Θεσσαλονίκη για την μόλυνση του περιβάλλοντος, η πρωτοβουλία του δημάρχου Πέτρου Σούλα περνάει στα «ψιλά»! Η μήνυση οπωσδήποτε δεν θα δώσει από μόνη της τη λύση στα περιβαλλοντικά προβλήματα της περιοχής, αλλά μπορεί σε συνδυασμό με την κινητοποίηση των κατοίκων να ασκήσει πίεση στην πολιτεία ώστε να πάρει μέτρα για να βρεθεί η πηγή της δυσοσμίας και να αντιμετωπιστεί.

Το ποιος ευθύνεται για τη δυσοσμία και την μόλυνση του περιβάλλοντος αρμόδια να το ερευνήσει είναι η πολιτεία. Ο δήμαρχος μήνυσε τα ΕΛΠΕ όχι για τη δυσοσμία αλλά για το συγκεκριμένο γεγονός της εκπομπής πυκνού μαύρου καπνού από τη βιομηχανία. Η ενέργεια όμως αυτή του δημάρχου μπορεί εάν χρησιμοποιηθεί σωστά να λειτουργήσει ως μοχλός πίεσης στην πολιτεία για την επίλυση των σοβαρών περιβαλλοντικών προβλημάτων της περιοχής. Εάν απαξιωθεί από τους τοπικούς πολιτικούς παράγοντες, όπως φαίνεται να γίνεται από την αρχή, θα μείνει στην ιστορία όπως έμειναν και προηγούμενες καταγγελίες.

Οψόμεθα!!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ