Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΝΕΑΌχι στην απαξίωση των Υπηρεσιών Καθαριότητας

Όχι στην απαξίωση των Υπηρεσιών Καθαριότητας

thessalonikh-syllogos-ota

Στάση εργασίας στις υπηρεσίες καθαριότητας των δήμων του Νομού Θεσσαλονίκης για την Τρίτη 15 Νοέμβρη 2016 από τις 11:00 π.μ. έως το τέλος της πρωινής βάρδιας προκήρυξε ο Σύλλογος Εργαζομένων Ο.Τ.Α. & Δημοτικών Επιχειρήσεων Ν. Θεσσαλονίκης με κύριο αίτημα το σταμάτημα της απαξίωσης των Υπηρεσιών Καθαριότητας των δήμων. Η ανακοίνωση αναλυτικά είναι η παρακάτω:

«Το Δ.Σ. του συλλόγου Εργαζομένων στους Ο.Τ.Α. και στις Δημοτικές Επιχειρήσεις του Ν. Θεσσαλονίκης, αποφάσισε την στάση εργασίας στις υπηρεσίες καθαριότητας των  Δήμων του Ν. Θεσσαλονίκης την Τρίτη 15-11-2016 από τις 11:00 π.μ. έως το τέλος της πρωινής βάρδιας.

Εκτός από την έλλειψη προσωπικού που είναι και γενικότερο πρόβλημα σε όλες τις υπηρεσίες των Δήμων, το τελευταίο διάστημα στις υπηρεσίες καθαριότητας δεν δίνονται υλικά και εργαλεία (σκούπες – σακούλες κ.λπ.) στους εργάτες καθαριότητας που πραγματοποιούν  το σάρωμα των δρόμων, με αποτέλεσμα αυτοί να μην μπορούν να κάνουν σωστά τη δουλειά τους και να ταλαιπωρούνται. Η κατάσταση αυτή έχει οδηγήσει τους εργαζόμενους να αγοράζουν εργαλεία και υλικά που είναι απαραίτητα για τη δουλειά τους!!!

Όταν πρόκειται για διαδικασίες εργολαβιών αναθέσεων και ιδιωτικοποίησης, όλα γίνονται γρήγορα και ξεπερνιούνται με παρεμβάσεις των διοικήσεων τα όποια προβλήματα υπάρχουν (αρνητική απόφαση Αποκεντρωμένης Διοίκησης ή τμήματος του Ελεγκτικού Συνεδρίου κ.α.). Το αντίθετο συμβαίνει όταν πρόκειται για προμήθειες ανταλλακτικών, Μ.Α.Π. ,απαραίτητων υλικών και εργαλείων για τις υπηρεσίες των δήμων. Τότε «οι διαδικασίες είναι χρονοβόρες», «ευθύνεται η Αποκεντρωμένη Διοίκηση», «η πάρεδρος» κ.α.

Η παραπάνω πρακτική αποτελεί συνειδητή πολιτική των διοικήσεων, είναι στην λογική ενός γενικότερου πλαισίου που απαξιώνει και υποβαθμίζει τις υπηρεσίες από τις ίδιες τις διοικήσεις των Δήμων, με απώτερο σκοπό την ιδιωτικοποίηση, πολιτική διάλυσης και απαξίωσης των υπηρεσιών και των εργαζομένων, με τις ιδιωτικές εταιρίες να θησαυρίζουν και τον λαό να χρυσοπληρώνει και να χαρατσώνεται.

Καλούμε τους συναδέλφους:

-Να συμμετάσχουν μαζικά και αγωνιστικά  στην Στάση Εργασίας που αποφάσισε ο Σύλλογος μας,  για την Τρίτη 15-11-2016 από τις11:00π.μ. έως το τέλος της πρωινής βάρδιας.

– Να απαιτήσουμε να δοθούν όλα τα απαραίτητα εργαλεία για τη δουλειά μας.

– Να αγωνιστούμε να φύγουν οι ιδιωτικές εταιρίες από τις υπηρεσίες των δήμων.

Να παλέψουμε για μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους.

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ

ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ  ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΤΙΣ 12:00 »

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ