Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΝΕΑΑθλητισμόςΧρυσοί Παραολυμπιονίκες Μάμαλος και Φερνάντες

Χρυσοί Παραολυμπιονίκες Μάμαλος και Φερνάντες

mamalos

Μετά από μία συγκλονιστική εμφάνιση, ο Παύλος Μάμαλος, κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στην άρση βαρών, στην κατηγορία των 107 κιλών, γράφοντας μία ακόμη λαμπρή σελίδα στην πλούσια σε διακρίσεις αθλητική του σταδιοδρομία.

Ο Έλληνας αθλητής, πήρε την πρώτη θέση στον τελικό της κατηγορίας στους Παραολυμπιακούς Αγώνες στο Ρίο της Βραζιλίας, σηκώνοντας 238 κιλά, στην τρίτη του προσπάθεια, επίδοση που αποτελεί ρεκόρ αγώνων. Στην τέταρτη προσπάθειά του ο Π. Μάμαλος επιχείρησε τα 243,5 κιλά, χωρίς όμως να τα καταφέρει.

Το ασημένιο μετάλλιο πήρε ο Αιγύπτιος Μοχάμεντ Αχμέντ με 233 κιλά ενώ το χάλκινο πήγε στον Ιρανό Αλί Σαντεγκζαντεχσαλμάνι που σήκωσε 226 κιλά.

Ο Παύλος Μάμαλος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1971 και έχεις πάμπολλες επιτυχίες εντός και εκτός συνόρων στην άρση βαρών όσα χρόνια βρίσκεται στον χώρο.

Λίγη ώρα μετά το χρυσό στην άρση βαρών από τον Παύλο Μάμαλο, ήρθε και το δεύτερο σημερινό μετάλλιο για την ελληνική αποστολή στους Παραολυμπιακούς Αγώνες, επίσης χρυσό, από τον Σε Τζον Φερνάντες.

Ο Έλληνας πρωταθλητής στο αγώνισμα της σφαιροβολίας κατηγορίας F53, βρέθηκε στην κορυφή του βάθρου από την πρώτη του κιόλας βολή, που άγγιξε τα 8,44 μέτρα, αφήνοντας στη δεύτερη θέση τον Αμερικανό Σκοτ Σεβερν με 8,37.

Τρίτος αναδείχθηκε ο Ιρανός Ασαντολάχ Αζίμι με 8,14.

Πλέον η ελληνική συγκομιδή στον πίνακα των μεταλλίων, ανέρχεται σε 11 (4 χρυσά, 3 ασημένια και 4 χάλκινα).

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ