Πλήρης Λειτουργία

0
10
TEST

myalo-leitoyrgia

Η δύναμη ενός μυαλού είναι και η απόλυτη αδυναμία του. Ανάμεσα στις δύο αυτές έννοιες επικρατεί μια σχέση αναλογίας. Όσο οξύνεται η μία, οξύνεται και η άλλη. Και αντίστροφα.

Πολύ απλά, ο ανθρώπινος εγκέφαλος μπορεί να φτάσει στο απόγειο της εκμετάλλευσης του όταν πραγματοποιεί μια ποικιλία αδιάκοπων λειτουργιών. Η σημαντικότητα της παύσης έγκειται στο ότι η έλλειψη της δε δίνει χρόνο στη λογική για αξιολόγηση και κριτική των θεμάτων που αποτελούν τις σκεπτικές λειτουργίες.

Η ειρωνεία της θεωρίας είναι πως ,όταν ένας άνθρωπος πραγματεύεται εγκεφαλικά ένα σύνολο «υποθέσεων» δίνει τη δυνατότητα στον εγκέφαλο του να βελτιώσει αντοχές και αποτελέσματα. Θέτει ένα στόχο ,όμως, και επικεντρώνεται σε ένα συγκεκριμένο οπτικό πεδίο.

Πρώτη επίπτωση είναι πως κατ’ αυτό τον τρόπο η σκέψη του περιορίζεται και γίνεται μονόπλευρη. Έτσι υπεραναλύει τα ήδη γνωστά δεδομένα από κοινού με τη φύση τους, ενώ το πρόσκομμα βρίσκεται στον τρόπο διαχείρισης τους.

Συνεπώς:

Δεύτερη επίπτωση είναι η υπερφόρτωση. Η πιο αμελητέα δυσκολία που θα δημιουργήσει σύγχυση στον εγκέφαλο δύναται να προκαλέσει την μετάβαση από την «πλήρη λειτουργία» στην «πλήρη κατάρρευση».

Αλλά και – η τρίτη επίπτωση-  η εκμετάλλευση. Ο ανθρώπινος οργανισμός καταβάλλεται είτε από σκεπτικές λειτουργίες, είτε από αισθήσεις. Όταν είναι φορτισμένος με μία από αυτές δεν κρίνει έτσι όπως θα το έκανε υπό φυσιολογικές συνθήκες και οι πιθανότητες να αποπλανηθεί αυξάνονται.

Γι’ αυτό έχει σημασία το μυαλό και οι αισθήσεις να συνεργάζονται και να αλληλοεπιδρούν, έτσι ώστε όταν το μυαλό θα αδυνατεί να επεξεργαστεί εξωτερικούς παράγοντες ,θα αναλαμβάνουν οι αισθήσεις, το ίδιο ισχύει και αντίστροφα. Αυτό σχετίζεται με τη σύνδεση του πνεύματος με την ενσυναίσθηση.

Εν ολίγοις, η Πλήρης Λειτουργία είναι και η πιο ευαίσθητη ,καθώς καταστεί τον άνθρωπο επικίνδυνα ευάλωτο. Ως λύση ορίζεται η εναρμόνιση ,αλλά αυτή προϋποθέτει και ψυχαναγκαστικές τάσεις για την προσέγγιση της.

 Ίσως, στην προσπάθεια για εναρμόνιση να υπάρξουν παράπλευρες απώλειες.

Η απόφαση διέπεται από πλήρη ελευθερία γι’ αυτό είναι και προσωπική.

Charles